Zao: Γιατί ανησυχεί ο καθένας αυτή η εφαρμογή deepfake;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Zao είναι μια εφαρμογή που σας προσφέρει να ενσωματώσετε το πρόσωπό σας σε ακολουθίες λατρείας από κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές σειρές. Από την περασμένη Παρασκευή, η κινεζική αίτηση μιλάει πολύ γι ‘αυτό, γιατί το αποτέλεσμα που επιτρέπει να αποκτά φωνάζει την αλήθεια. Όμως, οι σχεδιαστές της έπρεπε γρήγορα να τροποποιήσουν τους όρους χρήσης, καθώς η εφαρμογή κράτησε όλα τα δεδομένα που παρήγαγαν οι χρήστες της και παραχώρησε το δικαίωμα να τα διαβιβάζει σε άλλους.

Τα βίντεο Deepfake δημιουργούνται σε δευτερόλεπτα

Τις τελευταίες ημέρες, η εφαρμογή σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Η τεχνητή νοημοσύνη του αντικαθιστά το πρόσωπο ενός ηθοποιού με το δικό σας, αξιοποιώντας παράλληλα μυθικές σκηνές από την 7η τέχνη ή από βιντεοπαιχνίδια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να παρέχετε διάφορες φωτογραφίες του προσώπου σας και η εφαρμογή deepfake κάνει τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια σας ενσωματώνει σε ακολουθίες από το δικό της απόθεμα. Τώρα είστε ηθοποιός σε σειρά όπως το Game of Thrones ή το The Big Bang Theory, ή παίζετε τον κύριο χαρακτήρα του παιχνιδιού Devil May Cry 5. Και μπορείτε ακόμη και να βρεθείτε στο δέρμα του Leonardo DiCaprio. Εάν το ληφθέν αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, έχει επίσης κάτι να ανησυχεί για τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής.

Διαβάστε επίσης: Avengers Endgame: αυτός ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να αντικαταστήσετε έναν υπερήρωα στο GIF

Στην αρχική του έκδοση, Η Zao διατηρεί το δικαίωμα να διατηρεί και να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες του.. Ο Ζάο έδωσε στον εαυτό του μια «αμετάκλητη, μόνιμη και μεταβιβάσιμη» χρήση των βίντεο που δημιουργήθηκαν από την αίτησή του. Η χρήση δεδομένων που θυμίζει τη διαμάχη που δημιουργήθηκε από το FaceApp τον περασμένο Ιούλιο. Αντιμέτωποι με την κατακραυγή των υπερασπιστών των ελευθεριών και των δικαιωμάτων εικόνας, οι συντάκτες της εφαρμογής επιτέλους υποχώρησαν. «Κατανοούμε τις ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Λάβαμε σχόλια από χρήστες και θα αντιμετωπίσουμε ζητήματα που δεν εξετάσαμε, τα οποία θα διαρκέσουν λίγο χρόνο. «, Εξηγούν σε δελτίο τύπου.

Ο Zao αναθεώρησε το αντίγραφό του, αλλά μόνο εν μέρει

Έκτοτε, η Zao άλλαξε μερικώς τους όρους χρήσης της: εάν η εταιρεία διατηρεί πάντα τα δεδομένα των χρηστών της, είναι μόνο να βελτιώσει τον κινητήρα επικάλυψης και όχι να τα μεταδώσει σε άλλους. Επιπλέον, οι συντάκτες του έχουν υποσχεθεί να διαγράψουν το περιεχόμενο ενός χρήστη από τους διακομιστές του μόλις ο χρήστης το έχει διαγράψει επίσης από την πλευρά του. Εν ολίγοις, όλα δεν είναι πραγματικά διευθετημένα, όταν η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών της για δική της χρήση. Επίσης, το πόσο εύκολα και γρήγορα είναι δυνατόν να αλλάξετε το πρόσωπο ενός ηθοποιού είναι ανησυχητικό.

Το Zao ανήκει στην Momo, μια κινεζική ιστοσελίδα γνωριμιών. Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή προορίζεται για την Κίνα, αλλά δεδομένου του χαρτονιού που πρόκειται να γνωρίζει, υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι σύντομα θα προσγειωθεί αλλού στον κόσμο.

Πηγή: The Verge