Xiaomi: γιατί τα συνδεδεμένα σας αντικείμενα δεν λειτουργούν πλέον με το Google Home

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 22 ώρες και 54 λεπτά

Η Google έχει αποκλείσει τη συμβατότητα αντικειμένων που συνδέονται με τη Xiaomi με το σπίτι της Google μετά από ένα πολύ περίεργο σφάλμα που σχετίζεται με τις κάμερες ασφαλείας του κατασκευαστή. Ένας χρήστης είχε τη δυσάρεστη έκπληξη της πρόσβασης σε εικόνες που μεταδόθηκαν από τις κάμερες άλλων χρηστών. Μετά από έρευνα, η Google φαίνεται να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το πρόβλημα και αποφάσισε να διακόψει τη σχέση μεταξύ των προϊόντων Xiaomi Mi Home και του προσωπικού της βοηθού. Επεξηγήσεις.

Η Xiaomi εμπορεύεται διάφορα προϊόντα για συνδεδεμένα σπίτια, συμπεριλαμβανομένων κάμερων παρακολούθησης που επωφελούνται από την ενσωμάτωση με συσκευές Google Home / Nest. Μετά από ένα σφάλμα που θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο των χρηστών, η Google αποφάσισε να ανακαλέσει προσωρινά την ενσωμάτωση του προσωπικού της βοηθού με ορισμένα προϊόντα της μάρκας. Όλα ξεκίνησαν με παράπονα από έναν χρήστη που κατέχει ένα Google Nest Hub και μια σειρά από κάμερες Xiaomi στο σπίτι της, σε αυτήν την περίπτωση η κάμερα ασφαλείας Xiaomi Mijia 1080p.

Ζητώντας από τον Βοηθό Google να εμφανίσει τη ροή από τις κάμερές του στην οθόνη Nest Hub, βρέθηκε με εικόνες από άλλα σπίτια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων ενός μωρού που βρίσκεται στο παχνί του και ακόμη και «ένας γέρος ξαπλωμένος σε μια πολυθρόνα, όλα ασπρόμαυρα με μερικές φορές τρελός απόδοση. Πολλοί χρήστες επηρεάζονται ενδεχομένως από αυτό το σφάλμα.

Η Google διέκοψε την πρόσβαση στο οικοσύστημά της, ενώ περιμένει μια διόρθωση

Όλες οι εικόνες που μεταδίδονται σε λάθος άτομο προέρχονται από μια κάμερα Xiaomi Mijia. Το πρόβλημα λοιπόν έγκειται στον κινέζικο κατασκευαστή και αυτό αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών. Η Google έπρεπε να λάβει δραστικά μέτρα ενώ περιμένει μια επιδιόρθωση: “Γνωρίζουμε το πρόβλημα και είμαστε σε επαφή με τη Xiaomi για να το επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό. Στο μεταξύ, απενεργοποιήσαμε την ενσωμάτωση των υπηρεσιών Xiaomi στις συσκευές μας»Εξηγεί την εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Προς το παρόν, πολλά προϊόντα Xiaomi Mi Home, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφικών μηχανών και των συνδεδεμένων λαμπτήρων, έχουν αποσυνδεθεί από τον Βοηθό Google. Παρακολουθούμε την κατάσταση στενά και θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε για τυχόν νέες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Ενημέρωση της 01/03/2020 στις 3:39 μ.μ.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου μας, η Xiaomi μας έστειλε ένα επίσημο δελτίο τύπου:

«Η Xiaomi πάντα έδινε προτεραιότητα στο απόρρητο και την ασφάλεια των πληροφοριών των χρηστών της. Γνωρίζουμε ότι παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα κατά τη λήψη εικόνων κατά τη σύνδεση της κάμερας ασφαλείας Mi Home Basic 1080p στο κέντρο Google Home. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλείται στους χρήστες μας.

Από τότε η ομάδα μας ενήργησε αμέσως για να επιλύσει το ζήτημα και τώρα διορθώνεται. Μετά από έρευνα, ανακαλύψαμε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από μια ενημέρωση προσωρινής μνήμης στις 26 Δεκεμβρίου 2019, η οποία σχεδιάστηκε για να βελτιώσει την ποιότητα της ροής της κάμερας. Αυτό συνέβη μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες συνθήκες. Σε αυτήν την περίπτωση, συνέβη κατά την ενοποίηση μεταξύ του Mi Home Security Camera Basic 1080p και του Google Home Hub με κακή σύνδεση δικτύου.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι 1044 χρήστες χρησιμοποιούν τέτοιες ενσωματώσεις και μόνο μερικοί με εξαιρετικά κακές συνθήκες δικτύου θα μπορούσαν να επηρεαστούν. Αυτό το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται εάν η κάμερα είναι συνδεδεμένη με την εφαρμογή Mi Home της Xiaomi. Η Xiaomi έχει επικοινωνήσει και επιλύσει αυτό το ζήτημα με την Google και έχει επίσης αναστείλει αυτήν την υπηρεσία έως ότου επιλυθεί πλήρως η βασική αιτία, για να διασφαλιστεί ότι τέτοια προβλήματα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον ».

Πηγή: XDA Developper