Xbox Series X: θα είναι δυνατή η παύση και η συνέχιση πολλών παιχνιδιών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 26 Δεκεμβρίου 2019 στις 11 ώρες 46 λεπτά

Το Xbox Series X μπορεί να φιλοξενήσει και να βελτιώσει μια ήδη υπάρχουσα επιλογή στην τρέχουσα γενιά κονσόλας. Οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν παύση και συνέχιση πολλαπλών παιχνιδιών και εφαρμογών ταυτόχρονα. Κάτι για να αλλάξετε τις απολαύσεις, χωρίς να χάσετε την πρόοδό σας. Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, επέστρεψε επίσης στο σχεδιασμό του μηχανήματος.

Πίστωση: Microsoft

Ήταν η εμβληματική ανακοίνωση της τελετής του 2019 Game Award, η αποκάλυψη του Xbox Series X, της νέας οικιακής κονσόλας από τη Microsoft και του κύριου ανταγωνιστή του Sony PS5. Από 4K 60 FPS για όλα τα παιχνίδια (ακόμη και 120 FPS για ορισμένα), συμβατότητα προς τα πίσω για όλες τις γενιές του Xbox, Ray Tracing, Auto Low Latency mode για ενίσχυση της απόκρισης της συσκευής, το Xbox Series X υπόσχεται πολλά και Ανυπομονούμε να τα ελέγξουμε όλα αυτά όταν κυκλοφορήσει στο τέλος του 2020.

Προς το παρόν, ο Phil Spencer, ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, αποστάζει τις πληροφορίες σταδιακά μέσω συνεντεύξεων για το εξειδικευμένο αμερικανικό συντακτικό προσωπικό. Τελευταία μέχρι σήμερα, ο κ. Xbox αποκάλυψε στους συναδέλφους μας από τον ιστότοπο GameSport ότι το Xbox Seriex X θα μπορούσε να βελτιώσει μια ήδη υπάρχουσα λειτουργία στην τρέχουσα γενιά κονσόλας: την αναστολή και την επανάληψη παιχνιδιών ή εφαρμογών.

Σήμερα περιορίζεται σε ένα μόνο λογισμικό (συνδυασμός παιχνιδιών και εφαρμογών), οι παίκτες στο Xbox Series X θα μπορούσαν να αναστείλουν ταυτόχρονα πολλά παιχνίδια και εφαρμογές και να συνεχίσουν την πρόοδό τους όταν το επιθυμούν, όλα χάρη αμέσως στον χώρο αποθήκευσης SSD. ” Πολλοί παίκτες επιλέγουν να παίξουν πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα, έχοντας τη δυνατότητα να πάρουν ακριβώς εκεί που σταματήσαμε, αυτά είναι πράγματα που μπορούν να κάνουν την εμπειρία παιχνιδιού καλύτερη σε ολόκληρη την πλατφόρμα. […] Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη διασφάλιση της μείωσης του χρόνου αναμονής για την αύξηση του χρόνου παιχνιδιού, γιατί αυτό θέλουμε να κάνουμε με τις κονσόλες και τις υπηρεσίες που έχουμε », θα μπορούσαμε να διαβάσουμε στις στήλες του GameSpot.

Για να διαβάσετε επίσης: PS5 VS Scarlett – απόδοση, παιχνίδια, συμβατότητα… Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των κονσολών της Sony και της Microsoft;

Λεπτομέρειες σχετικά με το όνομα και το σχέδιο

Παράλληλα με την ανακοίνωση αυτής της νέας δυνατότητας, ο Phil Spencer επέστρεψε στο συγκεκριμένο σχεδιασμό της κονσόλας, η οποία δεν απέτυχε να προκαλέσει διασκεδαστικές ή αμφίβολες αντιδράσεις από χρήστες του Διαδικτύου. Ο διαχειριστής κατέστησε σαφές στους συναδέλφους μας στο GameSpot ότι θα είναι δυνατή η οριζόντια εγκατάσταση της κονσόλας: ” Το πρώτο πράγμα που ήθελα να πω είναι ότι ο σχεδιασμός του Xbox Seriex X το επιτρέπει να χρησιμοποιείται κατακόρυφα και οριζόντια, με τον ίδιο τρόπο όπως το One S και το Xbox One X. Πιστεύουμε ότι δεν είναι για εμάς να σας υπαγορεύουμε πώς τοποθετείτε την κονσόλα σας στο σπίτι σας », εξηγεί ο Phil Spencer.

Τέλος, ο επικεφαλής του τμήματος Xbox επιβεβαίωσε ότι η επιλογή του ονόματος Xbox Seriex X δεν είναι ασήμαντη. Θα επιτρέψει στη Microsoft να συμπεριλάβει εύκολα άλλες εκδόσεις της κονσόλας, όπως αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο κατασκευαστής με το One (One X, One S κ.λπ.). ” Προφανώς το όνομα Series X μας δίνει την ελευθερία να κάνουμε άλλα πράγματα με αυτό το όνομα και να δημιουργήσουμε άλλα στοιχεία όταν τα χρειαζόμαστε », λέει ο διευθυντής.

Ως υπενθύμιση, το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020, που μπορεί να γνωρίζουν πριν από την κυκλοφορία του σετ PS5 στις 20 Νοεμβρίου 2020, για να ξεκινήσουν από την κονσόλα Sony.

Πηγή: GameSpot