Xbox Series X: Η Microsoft παρουσιάζει το όνομα, το σχεδιασμό και τον ελεγκτή της επόμενης κονσόλας της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 17 ώρες και 46 λεπτά

Το Xbox Series X θα είναι το επίσημο όνομα για την επόμενη γενιά κονσόλων Xbox, που μέχρι στιγμής αναφέρεται με το κωδικό όνομα Scarlett. Η Microsoft εκμεταλλεύτηκε τα Game Awards 2019 για να αποκαλύψει πολλές πληροφορίες σχετικά με τη μελλοντική της κονσόλα. Σχεδιασμός, ελεγκτής, χαρακτηριστικά, ειλικρινά δεν το περιμέναμε.

Ο Phil Spencer αναμενόταν στην τελετή των βραβείων Game 2019, αλλά κανείς δεν είχε δει τη μεγάλη έκπληξη που προήλθε από τον επικεφαλής του τμήματος Xbox. Μην πείτε πια το Project Scarlett αλλά Xbox Series X, η μελλοντική κονσόλα Microsoft έχει τώρα ένα όνομα. Θα μπορούσαμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτές τις πληροφορίες, αλλά όχι, ο Φιλ είχε μια ιδιαίτερα ομιλητική διάθεση. Ένα χρόνο από την κυκλοφορία της κονσόλας, τώρα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα γι ‘αυτό.

Xbox Series X: μια εκπληκτική σχεδίαση για να πω το λιγότερο

Μέχρι στιγμής καμία διαρροή δεν μας έδωσε μια ματιά στον σχεδιασμό της μελλοντικής κονσόλας. Το αιφνιδιαστικό αποτέλεσμα ήταν στο απόγειό του. Το Xbox Series X εμφανίζει μια εμφάνιση που δεν έχει τίποτα κοινό με την τρέχουσα γενιά κονσόλων Xbox. Οι διαστάσεις φαίνονται πιο επιβλητικές και το σχήμα είναι αρκετά κοντά σε εκείνο ενός πύργου υπολογιστή με ένα πάνω μέρος να διαθέτει πλέγμα εξαερισμού για να υποστηρίζει το σύστημα ψύξης. Η κονσόλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οριζόντια, αλλά τοποθετείται πιο φυσικά κάθετα.

Η κονσόλα θα συνοδεύεται από ένα νέο χειριστήριο πολύ κοντά στον τρέχοντα σχεδιασμό. Αλλά “το μέγεθος και το σχήμα του έχει βελτιωθεί ώστε να ταιριάζει σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα παικτών.” Έχει ένα νέο κουμπί Κοινή χρήση για τη διευκόλυνση των στιγμιότυπων οθόνης, αλλά και ένα κατευθυντικό πληκτρολόγιο εμπνευσμένο από το ασύρματο χειριστήριο Xbox Elite Series 2. Ο νέος ελεγκτής θα είναι συμβατός με τα τρέχοντα Xbox One (S, X) και Windows 10 για παίκτες PC.

Xbox Series X: πιο ισχυρό και πιο αθόρυβο από ποτέ

“Το Xbox Series X θα είναι η κονσόλα μας ταχύτερα και πιο ισχυρά ποτέ και θα θέσει μια νέα γραμμή για απόδοση, ταχύτητα και συμβατότητα », εξήγησε ο Phil Spencer. Παρά την όλη αυτή ισχύ, η κονσόλα θα είναι επίσης πιο ήσυχη από ποτέ, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την παράδοση “πραγματικά συναρπαστικού παιχνιδιού”.

Η Microsoft επιβεβαιώνει ορισμένα χαρακτηριστικά που αναφέρονται για αρκετούς μήνες για το Xbox Scarlett. Η κονσόλα θα παρέχει ορισμό 4k στα 60 fps για όλα τα παιχνίδια. Μερικοί τίτλοι μπορεί επίσης να προσφέρουν 4K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το Ray Tracing θα είναι προφανώς εκεί, αλλά η Microsoft ανακοινώνει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης (VRR) που βελτιστοποιεί συνεχώς το ρυθμό ανανέωσης των κινούμενων εικόνων για να βελτιώσει την ευκρίνεια τους.

Ο συνδυασμός μιας νέας ισχυρής AMD GPU και SSD θα “ουσιαστικά εξαλείψει τους χρόνους φόρτωσης και θα φέρει τους παίκτες στον κόσμο των παιχνιδιών τους πιο γρήγορα από ποτέ”, χάρη ιδίως στην τεχνολογία Σκίαση μεταβλητού ρυθμού (VRS) που μπορούν να αξιοποιηθούν από προγραμματιστές για να επωφεληθούν από την πλήρη ισχύ της GPU. Σαν να μην ήταν αρκετό, η Microsoft εμφανίζει ένα Αυτόματη λειτουργία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου που θα ελαχιστοποιήσει τον ρυθμό καθυστέρησης, αρκετό για να κάνει το Xbox Series X την πιο αποκριτική κονσόλα στον κόσμο.

Η Microsoft επιβεβαίωσε επίσης την συμβατότητα των παιχνιδιών κονσόλας με τα Xbox One, Xbox 360, ακόμη και Xbox πρώτης γενιάς. Τέλος, ένα πρώτο παιχνίδι ανακοινώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Αυτό είναι το Senua’s Saga: Hellblade II, μια συνέχεια του Hellblade: Senua’s Sacrifice που αναπτύχθηκε από το στούντιο Ninja Theory. Έχει κυκλοφορήσει ένα τρέιλερ για το παιχνίδι, που χρησιμοποιεί τον κινητήρα του Xbox One Series X.