Windows 10 20H1: η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για λήψη, τι νέο υπάρχει και πώς να το εγκαταστήσετε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα Windows 10 20H1 είναι διαθέσιμα για λήψη για Insiders: σύμφωνα με τη Microsoft, θα πρέπει κυρίως να μεταβεί σε λειτουργία κατοπτρισμού οθόνης στην εφαρμογή Το τηλέφωνό σας σε WiFi για να συγχρονίσετε καλύτερα τα smartphone Android, τα νέα Kaojis, τα PowerToys και μια νέα έκδοση του Direct X 12 για τη βελτίωση της υποστήριξης Ray Tracing.

Η Microsoft ανακοινώνει στο ιστολόγιό της ότι τα Windows 10 20H1 beta (build 19013) είναι πλέον διαθέσιμα Εσωτερικοί του γρήγορου κύκλου. Αυτή η ενημέρωση – η πρώτη του 2020 – φέρνει μια μακρά λίστα διορθώσεων, αλλά και μερικά νέα πράγματα.

Διαβάστε επίσης: Windows 10 – Η Microsoft υπόσχεται να κάνει τις ενημερώσεις λιγότερο ενοχλητικές, μπορούμε να το πιστέψουμε;

Windows 10 20H1: τι νέο υπάρχει σε αυτήν την ενημέρωση

Η λειτουργία κατοπτρισμού οθόνης σάς επιτρέπει να προβάλλετε μια ζωντανή προβολή της οθόνης του smartphone απευθείας στην εφαρμογή “Το τηλέφωνό σας” στα Windows 10. Δεδομένου ότι ο κατοπτρισμός οθόνης είναι διαθέσιμος στο τηλέφωνό σας, πρέπει να απαιτείται σύνδεση με συμβατό smartphone Android. να γίνει σε Bluetooth. Αυτό δημιουργεί προβλήματα συνδεσιμότητας σε ορισμένες περιπτώσεις. Τώρα η επιλογή Bluetooth θα καταργηθεί, υπέρ της σύνδεσης WiFi ή Ethernet.

Η Microsoft ανακοινώνει επίσης μια συνεργασία με τη Samsung για να φέρει αυτή τη δυνατότητα σε περισσότερα smartphone. Η Microsoft εξηγεί: «Το Samsung Galaxy Note 10 ήταν η πρώτη συσκευή που προσέφερε αυτή τη δυνατότητα τον Αύγουστο. Μετά από θετικά σχόλια, έχουμε ενεργοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα στα Galaxy Fold, S10, s10 + και S10e […] προσφέρουμε επίσης αυτή τη λειτουργικότητα στα Samsung Galaxy A30s, A50s και A90 και θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε συσκευές τους επόμενους μήνες ».

Για να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργικότητα πρέπει:

 • Διαθέτετε ένα από τα λίγα συμβατά smartphone (Galaxy Fold, Note 10 / +, S10 / + / e, A30s, A50s ή A90) με Android 9.0 και άνω
 • Έχετε έναν υπολογιστή με Windows 10 Οκτωβρίου 2018 Ενημέρωση ή μεταγενέστερη έκδοση
 • Το smartphone Android πρέπει να είναι ενεργοποιημένο και να είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο με τον υπολογιστή

Windows 10 20H1: νέο Kaomoji

Η Microsoft ανακοινώνει την άφιξη του νέου Kaomoji – είδη emoji “σχεδιασμένων” με χαρακτήρες πληκτρολογίου, ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ασιατικές χώρες. Τώρα δικαιούνται επίσης ένα ειδικό μενού προσβάσιμο μέσω του συνδυασμού πλήκτρων πληκτρολογίου Windows +. ή Windows + ;.

Η Microsoft αναφέρει την ακόλουθη λίστα, ειδικότερα, στις προσθήκες:

 • ヾ (⌐ ■ _ ■) ノ ♪
 • ლ (╹◡╹ლ)
 • (⊙_ ◎)
 • (͡ ~ ͜ʖ ͡ °)
 • ಠ_ರೃ
 • (∩ ^ o ^) ⊃━ ☆
 • /ᐠ。ꞈ。ᐟ
 • (❁´◡`❁)

Windows 10 20H1: Το υποσύστημα Linux WSL 2 απελευθερώνει τώρα μη χρησιμοποιημένη μνήμη

Η Microsoft βελτιώνει επίσης το υποσύστημα Linux WSL 2. Η εταιρεία εξηγεί ότι μέχρι τώρα η μνήμη που χρησιμοποιεί η εικονική μηχανή WSL 2 έχει προσαρμοστεί δυναμικά για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών. Αλλά όταν αυτή η μνήμη δεν χρησιμοποιείται πλέον, ο ελεύθερος χώρος δεν επιστράφηκε στα Windows.

Η Microsoft εξηγεί: “Με αυτήν την αλλαγή, η μνήμη που δεν χρησιμοποιείται πλέον στην εικονική μηχανή Linux θα επιστραφεί στα Windows, γεγονός που θα αναγκάσει τη μνήμη του να συρρικνωθεί αναλόγως.”

Windows 10 20H1: νέα PowerToys (v0.12)

Τα PowerToys είναι μια σειρά εργαλείων για τους χρήστες ενέργειας, τους διαχειριστές και τους κωδικοποιητές για να επιταχύνουν την εργασία τους και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους. Αυτά τα εργαλεία αναβαθμίζονται στην έκδοση 0.12 στο Github. Έχει κυρίως την άφιξη ενός νέου βοηθητικού προγράμματος, το PowerRename, το οποίο διευκολύνει τη μετονομασία πολλών αρχείων εν κινήσει.

Υπάρχουν επίσης βελτιώσεις στο FancyZones και υποστήριξη για σκοτεινή λειτουργία.

Windows 10 20H1: Το DirectX 12 βελτιώνει την υποστήριξη ανίχνευσης ακτίνων

Οι τελευταίες εκδόσεις επιτρέπουν ήδη στους Insiders να δοκιμάζουν νέες δυνατότητες στο DirectX 12. Συγκεκριμένα, το DirectX Raytracing tier 1.1, το Mesh Shader και το Sampler Feedback. Λειτουργίες που προορίζονται κυρίως για προγραμματιστές, αλλά υπόσχονται να βελτιώσουν την υποστήριξη Ray Tracing ενώ διευκολύνουν την ανάπτυξη παιχνιδιών στα Windows

Windows 10 20H1: αλλαγές στο εργαλείο αναζήτησης

Το πλαίσιο αναζήτησης δίπλα στο μενού Έναρξη προσφέρει μια νέα παρουσίαση. Υπάρχουν κυρίως τέσσερις νέες συντομεύσεις Γρήγορες αναζητήσεις. Με άλλα λόγια κουμπιά που σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε μια δημοφιλή γρήγορη αναζήτηση: καιρός, τελευταία είδηση, ιστορικό ή τελευταίες κυκλοφορίες ταινιών.

Windows 10 20H1: Εφαρμόζεται η μεταρρύθμιση του Insiders

Η νέα ενημέρωση των Windows εγκαινιάζει μια αλλαγή για την οποία σας είπαμε τον Ιούλιο: Η Microsoft υιοθετεί μια νέα στρατηγική για τους δοκιμαστές Insiders. Τώρα, οι δοκιμαστές Fast Ring θα δοκιμάζουν μόνο σημαντικές ενημερώσεις (μία ανά έτος), ενώ οι δοκιμαστές Slow Ring θα δοκιμάζουν μόνο μικρές ενημερώσεις συντήρησης.

Πώς μπορώ να εγκαταστήσω τα Windows 10 20H1 (build 19018);

Η ενημέρωση των Windows 10 20H1 δεν θα είναι διαθέσιμη σε σταθερή έκδοση έως τον Μάιο του 2020. Ωστόσο, είναι ήδη δυνατό να δοκιμάσετε σχετικά σταθερές εκδόσεις της ενημέρωσης. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Insider quick ring και περιμένετε να σας προσφερθεί η ενημέρωση των Windows 10 build 19018 στο Windows Update. Εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το build – μετά την εγγραφή σας ως Insider με τη Microsoft – χρησιμοποιώντας το Windows 10 ISO Εσωτερικοί, προσβάσιμο κάνοντας κλικ εδώ.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η έκδοση έχει μερικά γνωστά σφάλματα, όπως:

 • Τα παιχνίδια που διαθέτουν το σύστημα anti-cheat BattlEye ενδέχεται να καταστούν ασύμβατα
 • ο Ρυθμίσεις είναι σπασμένα σε ορισμένα από τα Insiders (η Microsoft απομονώνει το πρόβλημα)