Windows 10: πώς να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε το OneDrive

Phonandroid : actu Android et High-tech

Από την έναρξη των Windows 10, η Microsoft επέλεξε να εγκαταστήσει το OneDrive σε όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Η εφαρμογή δεν ενεργοποιείται απαραίτητα ως βάση, αλλά υπάρχει από προεπιλογή στο λειτουργικό σύστημα, ανεξάρτητα από το τι. Αλλά ίσως δεν έχετε καμία χρησιμότητα για αυτό; Δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ή ακόμα και να το αφαιρέσετε εντελώς εάν σας ενοχλεί πραγματικά.

OneDrive, εφαρμογή αποθήκευσης και συγχρονισμού cloud, υπάρχει σε κάθε έκδοση των Windows 10. Η υπηρεσία μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα είδη αρχείων στους διακομιστές της Microsoft. Μόνο έχετε πρόσβαση σε αυτά, εκτός εάν τα μοιραστείτε με τις επαφές σας. Μπορείτε να τα ανακτήσετε ανά πάσα στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή, εφ ‘όσον η εφαρμογή OneDrive έχει αναπτυχθεί εκεί.

Το μεγάλο πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα δεδομένα που αποθηκεύετε στους διαφορετικούς καταλόγους του σκληρού σας δίσκου και τα οποία είναι αφιερωμένα στο OneDrive, συγχρονίζονται άμεσα με το Cloud σας, έτσι ώστε να έχετε σύνδεση. Και δεδομένου ότι η Microsoft προσφέρει όλους τους χρήστες της 5 GB ελεύθερου χώρου cloud, είναι μάλλον πρακτικό.

Γιατί θέλετε να διαγράψετε το OneDrive;

Ωστόσο, διάφοροι λόγοι μπορεί να σας οδηγήσουν να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή στα Windows 10. Πρώτον, δεν βρίσκεις χρήση εκεί. Ίσως έχετε ήδη τη δική σας διαδικτυακή λύση αποθήκευσης όπως το Google Drive, το Dropbox κ.λπ. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σίγουρο ότι το OneDrive λειτουργεί ως διπλότυπο. Δεύτερο σενάριο: φοβάστε για την ασφάλεια των δεδομένων σας και δεν θέλετε να ακούσετε για οποιαδήποτε υπηρεσία Cloud, ακόμη και αν η Microsoft ισχυρίζεται ότι δεν αναλύει τίποτα και ασφαλίζει όλα τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας ένα χρηματοκιβώτιο. Είναι κατανοητό, στη συνέχεια, να θέλετε να απελευθερώσετε εντελώς τον εαυτό σας από την εφαρμογή της Microsoft και να μην το παρακολουθείτε στον υπολογιστή. Ο τελευταίος λόγος, που μπορεί να σας οδηγήσει στην απενεργοποίηση του OneDrive, μπορεί να σχετίζεται με τη διαμόρφωσή σας. Η εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο και συγχρονίζεται συνεχώς στο Cloud με την παραμικρή αλλαγή που κάνετε στα αρχεία σας τοπικά. Το OneDrive μπορεί επομένως να καταστρέψει την απόδοση ενός μικρού μηχανήματος, το έχουμε ήδη βιώσει αυτό.

Διαβάστε επίσης: Windows 7, πώς μπορείτε να μεταναστεύσετε στα Windows 10 δωρεάν πριν είναι πολύ αργά

Πώς μπορώ να αποτρέψω την εκκίνηση του OneDrive κάθε φορά που ξεκινούν τα Windows 10;

Αυτή η επιλογή είναι πολύ απλή. Εάν δεν διαγράψει την εφαρμογή, έχει την αξία να την θέσει σε αναμονή. Εύχρηστο εάν δεν έχετε πολύ χρόνο για να περάσετε στη λειτουργία. Επομένως, η κυκλοφορία του OneDrive θα είναι χειροκίνητη, η οποία μπορεί επίσης να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή “on-demand”.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο μενού Αρχή και μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Εφαρμογές και επιλέξτε τη λειτουργία Ξεκίνα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα εφαρμογών για να βρείτε το Microsoft OneDrive. Ρυθμίστε το σε Απενεργοποίηση και voila.

Windows 10 Απενεργοποιήστε το OneDrive

Πώς να αφαιρέσετε το OneDrive από τα Windows 10;

Και πάλι, είναι αρκετά απλό: μεταβείτε στο μενού Αρχήκαι μετά κάντε κλικ Ρυθμίσεις. Τέλος προχωρήστε Εφαρμογές και χαρακτηριστικά. Μετακινηθείτε στη λίστα εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας και στο Microsoft OneDrive, κάντε κλικ στο Κατάργηση εγκατάστασης. Σημειώστε ότι για πυρίμαχα συντελεστή Ρυθμίσεις Windows 10, είναι επίσης δυνατό να περάσετε από τον Πίνακα Ελέγχου μέσω της επιλογής Προγράμματα > Απεγκαταστήστε ένα πρόγραμμα.

Windows 10 Απενεργοποιήστε το OneDrive

Το OneDrive έχει πλέον απεγκατασταθεί από το σύστημα. Ωστόσο, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον εφεδρικό κατάλογο από την Εξερεύνηση των Windows.

Εάν η απεγκατάσταση δεν λειτουργεί (είχαμε την περίπτωση σε έναν από τους δοκιμαστικούς υπολογιστές μας), μπορείτε πάντα να το επιβάλλετε μέσω μιας σειράς γραμμών εντολών. Κάντε κλικ με το κουμπί στο κουμπί Windows στη γραμμή εργασιών και μετά μεταβείτε στο Windows PowerShell (διαχειριστής) Ή στο Γραμμή εντολών (διαχειριστής), ανάλογα με την έκδοση των Windows 10 που διαθέτετε. Στο παράθυρο που ανοίγει, εισαγάγετε τις ακόλουθες γραμμές εντολών:

 • taskkill / f / im OneDrive.exe
 • % SystemRoot% SysWOW64 OneDriveSetup.exe / απεγκατάσταση
  (σε 32 bits)
 • % SystemRoot% System32 OneDriveSetup.exe / απεγκαταστήστε
  (σε 64 bits)
Windows 10 Απενεργοποιήστε το OneDrive

Πώς να επανεγκαταστήσετε το OneDrive στα Windows 10;

Εάν θέλετε να επαναφέρετε το OneDrive στη θέση του, υπάρχουν δύο διαθέσιμες λύσεις. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε ξανά απευθείας από το Microsoft Store. Αυτή είναι η ευκολότερη και ταχύτερη επιλογή.

Windows 10 Απενεργοποιήστε το OneDrive

Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γραμμές εντολών, προχωρώντας όπως προηγουμένως (κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, ξεκινήστε τις επιλογές του Windows PowerShell ή της γραμμής εντολών, όλες σε λειτουργία διαχειριστή):

 • % SystemRoot% System32 OneDriveSetup.exe
  (σε 32 bits)
 • % SystemRoot% SysWOW64 OneDriveSetup.exe
  (σε 64 bits)