Volkswagen ID.3: η εξαγορά του μελλοντικού ηλεκτρικού συμπαγούς 100%

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 10 ώρες και 29 λεπτά

Αν και δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Ιούνιο του 2020, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τον έλεγχο του ID.3, του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Volkswagen. Σας μεταφέρουμε στη Δρέσδη της Γερμανίας, σε ένα φουτουριστικό και διαφανές εργοστάσιο, όπου έχει ήδη παραχθεί ένα συγκεκριμένο e-Golf. Στο δρόμο για να κάνουμε μερικούς γύρους στο τιμόνι της νέας μικρής επανάστασης που υπέγραψε η Volkswagen.

Ναί Volkswagen φημίζεται για την ποιότητα και τη μακροζωία των οχημάτων της, η γερμανική μάρκα πλήρωσε επίσης την τιμή πριν από μερικά χρόνια από ντίζελ. Ήταν λοιπόν ώρα για τον κατασκευαστή να αναλάβει το πρόβλημα και να κάνει τα πάντα για να αποκαταστήσει τη φήμη του. Και τι καλύτερο από το να με ενδιαφέρει 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτά τα «καθαρά» οχήματα που εκπέμπουν 17 έως 30% λιγότερο CO2 από ένα θερμικό αυτοκίνητο; Ειδικά δεδομένου ότι προσφέρουν τώρα ένα πολύ καλό αυτονομία (αυτό ήταν το κύριο σφάλμα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα) και να καταστεί δυνατή η επίτευξή τους Η ταχύτητα επιτέλους πλησιάζει το αντίστοιχο βενζίνης. Εν ολίγοις, ο τέλειος χρόνος για τη Volkswagen να κάνει το άλμα. Στη διαδικασία, ο κατασκευαστής να βυθιστεί στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αντιπροσωπεύει έναν τρόπο όπως κάθε άλλος για να αποφύγει να μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό, και ειδικότερα από τον Tesla, σύμβολο του ηλεκτρικού και ηγέτη στον τομέα στο επίπεδο παγκόσμια.

Volkswagen ID.3

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Volkswagen θα κυκλοφορήσει το περίφημο αναγνωριστικό της ID.3 στα μέσα του επόμενου έτους, το πρώτο πρωτότυπο αυτοκίνητο του οποίου χρονολογείται από το 2016. Αν πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες για να δούμε το ηλεκτρικό όχημα να δείχνει την κορυφή , μπορέσαμε να πάμε στη Δρέσδη της Γερμανίας για να το ανακαλύψουμε σε προεπισκόπηση. Είχαμε ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μερικούς γύρους της πίστας. Λοιπόν εδώ είναι το δικό μας πρώτη χρήση του ID.3, ένα όχημα που ο Γερμανός κατασκευαστής θεωρεί μια μικρή επανάσταση, εξίσου σημαντική με την εποχή των Beetle και του Golf.

Ο χειρισμός του Volkswagen ID.3 σε βίντεο

Τιμές, μοντέλα και διαθεσιμότητα

Εάν οι πραγματικά «ακριβείς» τιμές του Volkswagen ID.3 δεν έχουν ακόμη καθοριστεί πλήρως, γνωρίζουμε ωστόσο το εύρος. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Γερμανός κατασκευαστής σχεδιάζει να διαθέσει 3 εκδόσεις:

  • Ένα μοντέλο φθηνότερο από τα άλλα και ονομάζεται ID.3 Καθαρό. Με Μπαταρία 45 kWh, συνοδεύεται από ένα Φορτιστής 7,5 kWh. Αυτό το μοντέλο θα προσφέρει ισχύ φόρτισης 50 kWh το μέγιστο και υπόσχεται α εύρος 330 χλμ WLTP. Διαφημίζεται για τιμή χαμηλότερη από 30.000 ευρώ, εξαιρουμένων των ασφαλίστρων.
  • Θα βρούμε επίσης το ID3 Pro, όχημα εξοπλισμένο με Μπαταρία 58 kWh και προσφέροντας ένα εύρος 420 χλμ. Προς το παρόν είναι το μόνο που κυκλοφορεί από τη Volkswagen. Διατίθεται στο εμπόριο με το όνομα ID.3 1ST και προορίζεται για τους πρώτους 30.000 αγοραστές. Είναι αυτό το μοντέλο που είχαμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε. Αυτό το όχημα διατίθεται στην αγορά 40.000 ευρώ, πάντα εκτός premium.
  • Τέλος, η Volkswagen θα εμπορεύεται τοID.3 Pro S, ένα μοντέλο εξοπλισμένο με περισσότερα μεγάλη μπαταρία 77 kWh, η οποία θα επιτύχει αυτονομία 550 χλμ.
Volkswagen ID.3
Κατασκευαστής φωτογραφιών

Επιπλέον, θα είναι επίσης δυνατή η απόκτηση του ID.3 στη χρηματοδοτική μίσθωση. Η τιμή κόστους του θα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη από ένα θερμικό γκολφ, ή λίγο πάνω από διακόσια ευρώ το μήνα. Είναι δυνατή η προπαραγγελία του ID.3 από τις 9 Μαΐου 2019. Απαιτείται κατάθεση 1000 ευρώ για την επικύρωση της προπαραγγελίας. Εάν η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει (προχωράμε τον αριθμό των 10.000 αντιγράφων που έχουν ολοκληρωθεί), οι πρώτες παραδόσεις του ID.3 έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2020. Εν τω μεταξύ, η Volkswagen θα έχει πολλά να κάνει, καθώς οι αντιπρόσωποί της θα πρέπει να μη αυτόματη ενημέρωση του λογισμικού του οχήματος. Επειδή το λογισμικό του ID.3 είναι προς το παρόν ατελές, όπως θα μπορούσαμε να το δούμε κατά τη διάρκεια του χειρισμού μας.

Volkswagen ID.3

ID.3: α 1Ερ 100% ηλεκτρικό όχημα που δεν προέρχεται από θερμικό

Αν και το ID.3 δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει υπογραφεί Volkswagen, είναι σε κάθε περίπτωση το πρώτο που δεν απορρίπτεται από ένα υπάρχον θερμικό όχημα. Πριν από αυτούς, η Volkswagen ανέπτυξε επίσης το e-Golf και το e-Up, αλλά ήταν κυρίως δύο αυτοκίνητα προσαρμοσμένα από βενζινοκίνητα οχήματα. Το ID.3 είναι επομένως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 100% και πραγματικά νέο.

Νέο, είπες; Βεβαίως, η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ID.3 χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2019, με την ευκαιρία του Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Στην πραγματικότητα, το όχημα κυκλοφόρησε από το 2016, όταν η Volkswagen παρουσίασε το πρωτότυπο αυτοκίνητο που ονομάζεται “Neo”. Το όχημα επωφελήθηκε από μια πολύ επιτυχημένη σχεδίαση με τα καμπυλωτά καθίσματα, το τιμόνι και το ταμπλό χωρίς εντελώς φυσικά κουμπιά. Όπως και το Tesla, υπήρχαν επίσης πτυσσόμενες λαβές πορτών, το αυτοκίνητο ήταν επίσης χρωματισμένο λευκό, ακόμη και στα χείλη.

Volkswagen ID.3

Εάν μια δεύτερη έκδοση αυτού του ηλεκτρικού πρωτότυπου αυτοκινήτου είδε επίσης το φως της ημέρας το 2018 και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, δεν ήταν λοιπόν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 να δούμε την οριστική έκδοση του αναγνωριστικού. Το εσωτερικό είναι τελικά πολύ σοφότερο από αυτό της πρώτης έκδοσης, αλλά συνολικά, το όχημα επωφελείται από μια πολύ ευχάριστη σχεδίαση. Θυμίζει αυτό του Golf, στο οποίο θα είχαμε προσθέσει ένα πίσω μέρος που έχει ήδη δει στο Nissan Leaf: ένα μαύρο κορμό, ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει επιλεγεί για το υπόλοιπο αυτοκίνητο.

Volkswagen ID.3

Στο τέλος του έτους, τα πρώτα μοντέλα εγκαταλείπουν τις γραμμές παραγωγής Zwickau. Μια σχεδόν ολοκληρωμένη έκδοση του ID.3 παρουσιάστηκε σε μερικούς ανθρώπους που προ-παραγγείλουν το νέο αυτοκίνητο της Volkswagen, οπότε τους προσκάλεσαν να έρθουν και να δοκιμάσουν το όχημα στη Δρέσδη. Δεν είναι τυχαίο που πραγματοποιήθηκε εκεί η πρώτη επαφή. Εδώ, στο Glaeserne Manufaktur (ένα εντελώς διαφανές εργοστάσιο), συγκεντρώνονται κατά μέσο όρο 72 e-Golfs καθημερινά. Αυτό δεν είναι το μόνο εργοστάσιο της Volkswagen που παράγει αυτόν τον τύπο οχήματος, αλλά είναι περισσότερο από το εργοστάσιο «showcase». Μοιάζει επίσης περισσότερο με ένα μουσείο με γυαλιστερά παρκέ δάπεδα και μπορεί επίσης να επισκεφτεί. Στο εσωτερικό, εκπλήσσουμε αρκετά που παρατηρούμε τον χορό των ρομπότ και των εργαζομένων που συγκεντρώνουν το e-Golf σε μια σχεδόν θρησκευτική σιωπή.

Volkswagen ID.3

Ωστόσο, μέχρι το τέλος του 2020, αυτές οι ίδιες γραμμές συναρμολόγησης θα φιλοξενήσουν την κατασκευή του ID.3. Για την περίσταση, ο κατασκευαστής θα πρέπει να ελέγξει τα πάντα στο εργοστάσιό του, προκειμένου να δημιουργήσει τη νέα του πλατφόρμα, που ονομάζεται MEB. Αυτό προορίζεται αποκλειστικά για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen. Επομένως, θα βρούμε το ID-Crozz cross-over ή το ID Vizzion, ένα φουτουριστικό σεντάν που θεωρείται ως αυτόνομο αυτοκίνητο επιπέδου 5. Για το ρεκόρ, το τιμόνι και τα πεντάλ θα προσφέρονται ως επιλογές σε αυτό το μοντέλο. Τέλος, η πλατφόρμα MEB θα καταστήσει επίσης δυνατή τη σχεδίαση του ID Buzz, την αναβίωση του θρυλικού Volkswagen, το οποίο είναι ηλεκτρικό.

Volkswagen ID.3

Μια άνετη και πάνω απ ‘όλα πολύ ευέλικτη διαδρομή

Παρά τη συντομία της πρώτης δοκιμής μας, καταφέραμε να εκτιμήσουμε τις καλές αισθήσεις της ηλεκτρικής επιτάχυνσης της ταυτότητας. Αυτό προωθείται από έναν κινητήρα 204 HP ή 150 kWh και αναπτύσσει ροπή 310 Nm. Εάν η μέγιστη ταχύτητα του ID.3 περιορίζεται στα 160 km / h, στην πραγματικότητα ξεκινά πολύ γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, δεν επιτυγχάνει τη δυναμική ενός Tesla, ακόμη και έναντι ενός βασικού μοντέλου όπως το Model 3.

Volkswagen ID.3
Κατασκευαστής φωτογραφιών

Επίσης, μπορούσαμε να νιώσουμε την πολύ καλή ακτίνα στροφής του ID.3. Αυτό αποδεικνύεται αρκετά εντυπωσιακό, δεδομένου του μεγέθους του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Σε αυτό το παιχνίδι, το όχημα έχει καλύτερη απόδοση από τους ανταγωνιστές του στη Nissan ή τη Renault, τα οποία ωστόσο επωφελούνται από ένα ακόμη πιο συμπαγές μέγεθος.

Volkswagen ID.3

Κατά τη διάρκεια των δύο γύρων της πίστας, καταφέραμε επίσης να εκτιμήσουμε τον πολύ καλό χειρισμό του οχήματος, ιδίως συμμετέχοντας σε μια μικρή άσκηση slalom μεταξύ μπλοκ. Συνολικά, η οδηγική άνεση ήταν πάντα εκεί. Το ίδιο πράγμα όταν είστε μόνο εμπρός ή πίσω επιβάτης: το ID.3 είναι ένα πραγματικά ωραίο και άνετο αυτοκίνητο. Αυτό το πρώτο κράτημα ήταν πολύ καλό οιωνό και φαίνεται ότι ικανοποίησε επίσης τους μελλοντικούς πελάτες που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Το αναφέραμε λίγο παραπάνω: το τμήμα λογισμικού, δηλαδή ο ενσωματωμένος υπολογιστής, δεν ήταν πλήρως λειτουργικός τη στιγμή της δοκιμής μας. Το ίδιο ισχύει και για τα εσωτερικά φινιρίσματα του οχήματος. Αυτά δεν είναι τελικά, η Volkswagen μας ζήτησε να μην γυρίσουμε ή να τραβήξουμε φωτογραφίες στο μοντέλο που δοκιμάσαμε.

Volkswagen ID.3

Δεδομένου ότι το ID.3 που είχαμε στα χέρια μας δεν ολοκληρώθηκε πλήρως, μπορούμε ήδη να αναμένουμε βελτιώσεις μέχρι την ημερομηνία διαθεσιμότητας του ηλεκτρικού compact. Η Volkswagen θα βελτιώσει τόσο το αισθητικό μέρος του οχήματος, αλλά επίσης και κυρίως τα ηλεκτρονικά και μηχανικά μέρη του.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή του Tesla Model S, το ηλεκτρικό είναι φανταστικό!

Σταθμοί αυτονομίας και φόρτισης

Εάν το ID.3 Pro συνοδεύεται από φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kWh, το όχημα μπορεί ωστόσο να φορτιστεί σε γρήγορους τερματικούς σταθμούς που προσφέρουν ισχύ έως 100 kWh. Εδώ μπαίνουν οι σταθμοί Ionity, οι οποίοι θα πρέπει να φορτίζουν το ID.3 από 5 έως 80% σε μόλις 30 λεπτά. Θυμηθείτε ότι αυτά τα τερματικά είναι κοινά για όλες τις μάρκες του ομίλου Volkswagen και ότι ο αριθμός τους επεκτείνεται γρήγορα, με στόχο να φτάσει σε 400 σταθμούς μέχρι το τέλος του 2020. Άλλες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Ford, BMW, Η Mercedes-Benz και η Huyndai είναι επίσης μέρος του έργου Ionity. Είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι αυτός ο αριθμός θα φτάσει σε μεγάλο βαθμό μέχρι την μοιραία ημερομηνία και ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Volkswagen ID.3

Όσον αφορά το μοντέλο που είχαμε στα χέρια μας, η Volkswagen υπόσχεται απόσταση 420 χλμ., Όπως αναφέραμε προηγουμένως. Δυστυχώς, ήταν αδύνατο να επαληθεύσουμε αυτά τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της ημέρας ανακάλυψης, καθώς οι δοκιμές κυκλώματος ήταν πολύ σύντομες. Μόλις δέκα λεπτά ανά άτομο, ή δύο γύροι στο κύκλωμα Lausitzring, είναι δύσκολο να πάρετε μια πραγματική ιδέα για τη μακροζωία της μπαταρίας. Θα είμαστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε σε αυτό μόλις αποκτήσουμε ένα αντίγραφο του οχήματος με μεγαλύτερη διάρκεια.

Volkswagen ID.3

Λοιπόν, πώς φαίνεται το Volkswagen ID.3;

Προφανώς, θα πρέπει να δοκιμάσουμε το Volkswagen compact σε διάφορες καταστάσεις και για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές. Ειδικά επειδή οι τιμές που ανακοινώνονται είναι προς το παρόν κατά προσέγγιση.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, μπορούμε λογικά να περιμένουμε ένα επίπεδο εισόδου (το μοντέλο κάτω από αυτό που δοκιμάσαμε, συνεπώς) αφαιρείται περίπου 20.000 € μπόνους. Αρκετά για να κάνουμε το όχημα ηλεκτρικά πραγματικά προσβάσιμο, αρκεί να προωθούμε την οδήγηση στην πόλη και όχι στον αυτοκινητόδρομο, καθώς είναι το μοντέλο με τη μικρότερη γκάμα.

Volkswagen ID.3
Κατασκευαστής φωτογραφιών

Και θα είναι πάντα δυνατό να επιλέξετε το ID.3 Pro S, ένα μοντέλο 77 kWh, το οποίο θα πρέπει να εμφανίζεται στην τιμή των € 45.000 που αφαιρείται. Εάν το Tesla Model 3 είναι πολύ ισχυρό από το ID.3 της Volkswagen, είναι επίσης λιγότερο ανθεκτικό. Το 2020, ανάμεσα στην απόδοση και τη μακροζωία, θα πρέπει να κάνουμε μια επιλογή και τη σωστή!

Ξεκινώντας από τον Nicolas Catard