Vodafone TV: Η AGCOM αρνείται την απαλλαγή από υποχρεώσεις προγραμματισμού και επενδύσεων σε ευρωπαϊκά έργα

 Η Vodafone TV συνεχίζει να προσφέρει στο Amazon Prime 6 μήνες δωρεάν.  Προσφορές έως τις 30 Ιουνίου 2020

Η AGCOM έχει απορρίφθηκε με το σημερινό ψήφισμα Αίτημα της Vodafone για εξαίρεση από τις υποχρεώσεις προγραμματισμού και επενδύσεων σε ευρωπαϊκά οπτικοακουστικά έργα με αναφορά στον κατάλογο Τηλεόραση Vodafone.

Το ψήφισμα πίσω από τη διάταξη είναι όχι. 66/09 / CONS, ρουλεμάν “Κανονισμός για τις υποχρεώσεις προγραμματισμού και επενδύσεων για ευρωπαϊκά έργα και έργα ανεξάρτητων παραγωγών”.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018, η Vodafone Italia είχε στείλει αίτημα παρέκκλισης από αυτό το ψήφισμα για τον τηλεοπτικό κατάλογό της Vodafone λόγω της αποτυχία επίτευξης μεριδίου αγοράς αναφέρεται σε έσοδα από διαφημίσεις, τηλεαγορές, χορηγίες, συμβάσεις ή συμφωνίες κάτω του ενός τοις εκατό.

Το αίτημα παραίτησης αξιολογήθηκε από την AGCOM χάρη στις πληροφορίες που ενημερώθηκαν για το 2018 που παρέσχε η Vodafone, με την οποία ο χειριστής έδειξε τους τίτλους που αποτελούσαν τον κατάλογό του, τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν, τα έσοδα, τον αριθμό των συνδρομητών και την κατάταξη των τίτλους με βάση την κατανάλωση χρήστη.

Η Vodafone πίστευε ότι ήταν μέρος της περιμέτρου εξαίρεσης, καθώς το 1% του μεριδίου αγοράς αναφοράς (που αντιστοιχεί σε 3.433 εκατομμύρια ευρώ το 2017) δεν είχε επιτευχθεί.

Κατάλογος τηλεόρασης Vodafone

Πράγματι, η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει σε εταιρείες που βρίσκονται υπό συνθήκες αποτυχίας να αποκομίσουν κέρδη για δύο συνεχόμενα έτη, ή με μερίδιο αγοράς κάτω του 1%, να ζητήσουν την παρέκκλιση από τις υποχρεώσεις προγραμματισμού και επενδύσεων. Ωστόσο, η δράση της Αρχής σχετικά με την απελευθέρωση των παρεκκλίσεων ήταν πάντα από τη φύση της αρχή της χρονικότητας, γενικά σε ετήσια βάση. Για τους λόγους αυτούς, η AGCOM υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να χορηγήσει παρέκκλιση για το τρέχον έτος, καθώς μόνο τα δεδομένα που αφορούν το 2018 θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το αίτημα της Vodafone.

Επιπλέον, η Αρχή Εγγυήσεων Επικοινωνιών αναφέρει ότι, επί του παρόντος, η κανονιστική κατάσταση είναι πολύ αβέβαιη: το λεγομενο Απόφαση το οποίο αποτελεί το ρυθμιστικό πλαίσιο αναφοράς δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί και θα μπορούσε να αναβληθεί περαιτέρω.

Στο άρθρο 44-τέταρτο του εν λόγω διατάγματος, οι πάροχοι υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων μετά από αίτηση αναμένεται να σεβαστούν από κοινού την υποχρέωση να διατηρήσουν μερίδιο του καταλόγου τους τουλάχιστον 30% για ευρωπαϊκά έργα των τελευταίων πέντε ετών, και να επενδύσει σε τέτοια έργα τουλάχιστον το 20% των εσόδων του. Ωστόσο, αυτό το άρθρο ενδέχεται να υποστεί σημαντικές αλλαγές.

Για τους λόγους αυτούς, η Αρχή διευκρινίζει ότι οι εκτιμήσεις που διενεργούνται πρέπει να διαβάζονται υπό το φως της εξέλιξης της κατάστασης της αγοράς και του ρυθμιστικού πλαισίου αναφοράς, καθώς “Διαφορετικά συμπεράσματα θα μπορούσαν να συναχθούν μόνο με το αποτέλεσμα της τρέχουσας κανονιστικής διαδικασίας και λαμβάνοντας υπόψη μεγαλύτερα στοιχεία που σχετίζονται με τη διάρθρωση της αγοράς”.

Όπως είναι γνωστό, η Vodafone θα μπορεί να αμφισβητήσει την πράξη που απορρίπτει το αίτημα εξαίρεσης πριν από το TAR εντός 60 ημερών.

Για να λαμβάνετε πολλές ειδήσεις και χρήσιμες συμβουλές ειδικά για τον κόσμο της τηλεφωνίας, είναι δυνατόν εγγραφείτε δωρεάν στο κανάλι Mondomobileweb του Telegram. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στα κοινωνικά σας δίκτυα και ακολουθήστε το MondoMobileWeb επί Ειδήσεις Google (κάνοντας κλικ στο αστέρι ή στο Follow), Facebook, Ίνσταγκραμ είναι Κελάδημα. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις και τις εμπειρίες σας σχολιάζοντας τα άρθρα μας.