Vision-S: γιατί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony είναι η πραγματική καινοτομία του CES 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 13 Ιανουαρίου 2020 στις 8 ώρες και 53 λεπτά

Με το Vision-S, το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο, η Sony έχει πραγματικά ξεπεράσει ένα masterstroke. Παρουσιάστηκε στο CES 2020, το sedan του προκάλεσε πραγματικά μια αίσθηση, ειδικά επειδή δεν υπήρχαν φήμες ότι ο ιαπωνικός γίγαντας εργαζόταν σε ένα τέτοιο έργο. Επισημάνετε την πραγματική μεγάλη καινοτομία της παράστασης, ακόμα κι αν η Sony δεν (ακόμη;) Σκοπεύει να διαθέσει το Vision-S.

Φωτογραφική πίστωση: Sony

Εάν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο δεν περιμέναμε τη Sony, είναι η αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, ο κατασκευαστής smartphone, τηλεοράσεων και κονσολών παιχνιδιών κατάφερε να εκπλήξει τον μικρό του κόσμο στο CES 2020 στο Λας Βέγκας. Η Sony παρουσίασε το Vision-S, a ηλεκτρικό φορείο με στιλβωμένο και εξαιρετικά εξοπλισμένο σχεδιασμό. Από την άλλη πλευρά, εάν αγνοήσαμε την ημέρα της παρουσίασης τα σχέδια της Sony για την εμπορία του οχήματος, γνωρίζουμε τώρα περισσότερα. Κακά νέα αν σκοπεύατε να τα αποκτήσετε αμέσως: προς το παρόν, ο ιαπωνικός κατασκευαστής δεν σχεδιάζει να παράγει το Vision-S σε μεγάλη κλίμακα. Αλλά μην φανταστείτε ότι το Vision-S είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που δεν λειτουργεί. Αυτό είναι πραγματικά μια μεγάλη επίδειξη δύναμης από τη Sony, μια βιτρίνα όλης της τεχνολογικής τεχνογνωσίας της και λειτουργεί.

Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Sony

Ένα sedan με χαριτωμένες καμπύλες και ένα επιτυχημένο σχέδιο;

Το sedan έχει 2 κινητήρες που αποδίδουν ισχύ έως 400 kW. Η Sony ισχυρίζεται επίσης ότι το αυτοκίνητό της είναι ικανό να κορυφωθεί στα 240 km / h και να κυμαίνεται από 0 έως 100 km / h σε 4,8 δευτερόλεπτα. Η Sony συνεργάστηκε με τη Magna, μια καναδική εταιρεία που ειδικεύεται στον εξοπλισμό αυτοκινήτων. Μεταξύ των πελατών της είναι κατασκευαστές όπως η Volkswagen, η Renault ή η PSA Peugeot Citroën. Οφείλουμε επίσης στη θυγατρική της, Magn Steyr, να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της BMW X3, του Audi TT ή του Peugeot RCZ.

Φωτογραφική πίστωση: Sony

Το εξωτερικό του Vision-S είναι αριστοκρατικό, με απλοποιημένα σχήματα και γκρι μαργαριτάρι χρώμα. Ορισμένες γραμμές θυμίζουν την Porsche Taycan ή ακόμα και το μοντέλο 3 της Tesla, αλλά η Sony κατάφερε ακόμη να σχεδιάσει ένα όχημα με μοναδικό σχεδιασμό.

Ένα όχημα γεμάτο με συσκευές υψηλής τεχνολογίας

Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Sony

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που εκπλήσσει όταν ανακαλύπτουμε το Vision-S είναι αναμφίβολα η εντυπωσιακή του οθόνη που βρίσκεται μπροστά. Η οθόνη απλώνεται σε ολόκληρο το μπροστινό μέρος του οχήματος, από την πλευρά του οδηγού έως την πλευρά του συνοδηγού. Το αριστερό μέρος λειτουργεί ως ταμπλό, ενώ το δεξί σχετίζεται περισσότερο με τα πολυμέσα. Οι δύο ενότητες είναι πλήρως αφής, κάτι που μερικές φορές σας επιτρέπει να ελέγχετε το όχημα, μερικές φορές για να ξεκινήσετε μια ταινία (πλευρά επιβατών) ή μουσική. Θα ήταν ακόμη δυνατό να ξεκινήσετε παιχνίδια, πιθανώς από τον κόσμο των κινητών συσκευών, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη. Ονειρευόμαστε ακόμη και τη Sony να ενσωματώνει παιχνίδια από το μελλοντικό του PlayStation 5 στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά όλα αυτά είναι τελικά μόνο το πεδίο της φαντασίας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, βλέποντας αυτήν την οθόνη να εκτείνεται σε τόσο μεγάλο μέρος του οχήματος, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί κανείς το πρόσφατο SUV του Byton. Από την άλλη πλευρά, το περιβάλλον εργασίας χρήστη της Sony φαίνεται με την πρώτη ματιά πιο εργονομικό και πιο ολοκληρωμένο από αυτό του ανταγωνιστή της.

Φωτογραφική πίστωση: Το Verge

Στο πίσω μέρος του οχήματος, υπάρχουν επίσης δύο οθόνες για τους επιβάτες και στεγάζονται στα προσκέφαλα. Η Sony εξηγεί ότι κάθε συσκευή επωφελείται από εξοπλισμό ήχου προηγμένης τεχνολογίας και τα δικά της ηχεία, που βρίσκονται πάντα στο επίπεδο των προσκέφαλων. Αν πιστεύουμε στον κατασκευαστή, το πέρασμα που βρίσκεται πίσω αριστερά θα μπορούσε να παρακολουθήσει και να ακούσει ένα πρόγραμμα, χωρίς να διαταράξει αυτό που βρίσκεται στα δεξιά … Και το αντίστροφο.

Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Το Verge

Η ασφάλεια δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς το Vision-S επωφελείται από πολλούς αισθητήρες βίντεο. Οι καθρέφτες αντικαθίστανται κυρίως από αυτές τις μικρές κάμερες, αλλά η Sony θα μπορούσε επίσης να τις χρησιμοποιήσει για καλύτερη διαχείριση της οδηγικής βοήθειας. Ή ακόμη και να κάνουμε το sedan αυτόνομο όχημα, γιατί όχι;

Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Sony

Στο τέλος, το Vision-S είναι αναμφίβολα μία από τις πιο όμορφες καινοτομίες που προσφέρει η αμερικανική εκπομπή φέτος. Ναι, θα θέλαμε η Sony να ανακοινώσει ένα μελλοντικό μάρκετινγκ του οχήματος, αλλά όχι, δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη. Αλλά ποιος ξέρει, ίσως κάποια μέρα θα αποφασίσει να το παράγει σε μεγάλη κλίμακα; Και τότε, αυτό δεν είναι τελικά ένας από τους στόχους της CES: να μας κάνει να φανταστούμε πώς θα ήταν το μέλλον μας με ένα τέτοιο όχημα στα χέρια μας;

Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Το Verge

Και εσύ, τι πιστεύεις για το Vision-S; Είστε παραπλανημένοι ή, αντίθετα, ειλικρινά απογοητευμένοι από την πρωτοβουλία της Sony; Μην διστάσετε να μας αφήσετε ένα μικρό σχόλιο ακριβώς παρακάτω. Η συζήτηση έχει ξεκινήσει!

Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Sony
Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Sony
Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Sony
Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Sony
Sony Vision-S
Φωτογραφική πίστωση: Sony