USB 4: τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πρότυπο USB

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 20 Νοεμβρίου 2019 στις 19 ώρες και 13 λεπτά

Το USB 4 έχει την πιστοποίησή του, τα πρώτα προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτό το νέο πρότυπο μπορούν να αρχίσουν να παράγονται. Αλλά πότε θα δούμε πραγματικά συσκευές με αυτήν την τυπική γη στην αγορά; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Θα δικαιούμαστε κέρδος απόδοσης; Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, τοΦόρουμ εφαρμογών USB (USB-IF) υιοθέτησε επίσημα το πρότυπο για την επόμενη γενιά αρχιτεκτονικής USB, τοUSB 4. Το USB-IF είναι ο φορέας που είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό των προδιαγραφών που πρέπει να πληροί ο εξοπλισμός που διαθέτει για να προσφέρει USB 4. Αποτελείται από εκπροσώπους μεγάλων διεθνών τεχνολογικών ομάδων, όπως μήλο, ιπποδύναμη, Microsoft ή Intel. Αυτή η κοινοπραξία είναι συνηθισμένη στον τομέα της τεχνολογίας: υπάρχει μία για WiFi, Bluetooth, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, emoji κ.λπ. Αυτό διασφαλίζει ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμφωνούν σχετικά με τον ορισμό ενός προτύπου και εγγυάται μια ορισμένη ποιότητα στους καταναλωτές. Τώρα είναι η ώρα να δούμε τι διαθέτει το USB-IF για εμάς με το νέο πρότυπο USB 4.

Ποια χαρακτηριστικά και απόδοση για το USB 4;

Το USB 4 βασίζεται στο πρωτόκολλο ThunderBolt 3 της Intel. Δεν αρκεί για να αναστατώσω αυτά που χρησιμοποιούνται στο οικοσύστημα της Apple, καθώς πολλά μοντέλα Mac και Macbook (MacBook Pro 2016 και νεότερα, MacBook Air 2018, iMac 2017 και νεότερα, Mac mini 2018 και iMac Pro) έχουν θύρες Thunderbolt 3 μέσω USB-C.

Η χρήση του Thunderbolt 3 επιτρέπει ιδίως να επωφεληθείτε από πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες έως και 40 Gb / s (Gen 3 × 2) με επαρκή εξοπλισμό. Αλλά θα είναι επίσης δυνατό περιορίστε τον εαυτό σας σε ταχύτητα 20 Gb / s (Gen2x2) μέγιστο σε περισσότερες συσκευές εισόδου. Τέτοιες παραστάσεις θα γίνουν ιδιαίτερα σημαντικές όταν το 8K θα αρχίσει να εκδημοκρατίζεται. Δεν είναι προς το παρόν, φυσικά, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για το μέλλον.

Το USB 4 θα επιτρέψει επίσης συνδέστε δύο οθόνες 4K στα 60 Hz (DisplayPort 1.2), μία οθόνη 5K ή α κάρτα γραφικών εξωτερικά για υπολογιστή. Όλα αυτά καθίστανται δυνατό, μεταξύ άλλων, με πολύ καλύτερη διαχείριση του εύρους ζώνης. Έχουμε επίσης το δικαίωμα υποστήριξης για HDMI 2.0, PCIe 3.0 και 100W Power Delivery.

Σχετικά με μορφή υιοθετημένο, είναι απλό: παραμένουμεUsb-c. Επομένως, δεν υπάρχει αναταραχή σε αυτό το επίπεδο. Εάν η Apple έχει ήδη προβλέψει καλά προσφέροντας αυτόν τον αναστρέψιμο σύνδεσμο στους υπολογιστές της, ο ανταγωνισμός απέχει πολύ από το να είναι ενημερωμένος ως προς αυτό. Περιέργως, η εταιρεία Cupertino βρίσκεται από την άλλη πλευρά πολύ πίσω από την αγορά smartphone, προτιμώντας προς το παρόν να διατηρήσει το Lightning.

Διαβάστε επίσης: USB Type C και USB 3.1: ποιες διαφορές και ποια πλεονεκτήματα για ο χρήστης

Συμβατότητα προς τα πίσω με USB 2.0 και 3.2

Τα παλιά πρότυπα δεν ξεχνιούνται. Το USB 4 προσφέρει συμβατότητα με USB 2.0 και USB 3.2. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να επαναγοράσουν υλικό, αξεσουάρ ή περιφερειακά, καθώς το νέο προϊόν που μόλις αγόρασαν προσφέρει μόνο θύρες USB 4. έναν προσαρμογέα για σύνδεση. Δεν θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με το USB-C, καθώς και οι δύο προσφέρουν την ίδια μορφή.

Από ποια ημερομηνία θα είναι διαθέσιμο το πρότυπο USB 4;

Οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές έχουν τώρα τη δυνατότητα παραγωγής συσκευών με είσοδο ή έξοδο USB 4. Οι πρώτες συμβατές συσκευές θα φτάσουν το 2020, πιθανότατα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αλλά θα πάρει περισσότερο χρόνο από αυτό για να γίνει το πρότυπο το πρότυπο που θα δούμε παντού. Θα πρέπει να αρχίσει να εκδημοκρατίζεται πραγματικά το 2021 και να επιβάλλεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια, αλλά η διαδικασία αναπόφευκτα θα είναι μακρά. Τα πρώτα μηχανήματα με θύρα USB 4 θα είναι στην κορυφή της σειράς και δεν είμαστε έτοιμοι να δούμε συμβατά περιφερειακά αμέσως.