Tesla: τα ηλιακά του πάνελ είναι εξαιρετικά αποδοτικά, αλλά πρέπει να είστε υπομονετικοί πριν τα κάνετε κερδοφόρα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 1 Ιουλίου 2020 στις 9 ώρες και 51 λεπτά

Περιμένοντας την άφιξή του στη Γαλλία, μια αμερικανική οικογένεια λέει για την εμπειρία τριών μηνών τους με την ηλιακή οροφή του Tesla και το PowerWall της, μπαταρίες που τροφοδοτούν τις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού. Σε μόλις ένα τέταρτο, το νοικοκυριό έχει γίνει ανεξάρτητο από την ενέργεια και μάλιστα πουλάει την πλεονάζουσα ενέργεια.

Από τον Ιανουάριο του 2020, η Tesla διαφοροποίησε τον κατάλογο προϊόντων της. Υπάρχουν τώρα μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπορεί επίσης και ηλιακά πλακάκια. Συνοδευόμενοι από δύο PowerWalls, τεράστιες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, παράγουν ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια. Όταν παρουσίασε αυτό το προϊόν, η αμερικανική εταιρεία υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ήταν διαθέσιμη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά στην Ευρώπη. Ωστόσο, με την επιδημία κοραναϊού, αυτή η διεθνής επέκταση έχει αναβληθεί.

Διαβάστε επίσης – Αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο οδηγεί εν μέρει χάρη στα ηλιακά του πάνελ

Ωστόσο, σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, τα ηλιακά πλακάκια της Tesla είναι ήδη στην αγορά. Και λίγες οικογένειες έχουν κάνει την κατάδυση. Μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε το πραγματικό κόστος της εγκατάστασης, την ευκολία χρήσης, τις προσαρμογές της καθημερινής ζωής και, πάνω απ ‘όλα, τα οικονομικά οφέλη. Διότι, η πρόκληση δεν είναι μόνο η μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και η ανεξαρτησία της ενέργειας.

Μια τεράστια επένδυση εκκίνησης

Εδώ είναι μια μαρτυρία, που μεταδίδεται από το περιοδικό Electrek, το οποίο απαντά σε πολλές ερωτήσεις. Αυτή η μαρτυρία είναι αυτή της οικογένειας Neumann. Μέσω ενός καναλιού YouTube, από το οποίο λαμβάνεται το βίντεο που θα βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου, εξηγεί πώς τοποθετείται το σύστημα και πώς να προσαρμοστεί σε αυτήν την αλλαγή. Το τελευταίο βίντεο του καναλιού γιορτάζει τις πρώτες 100 ημέρες με το σύστημα. Και, σε πέντε λεπτά, σχεδόν θα μετανιώνατε που δεν ζούσατε στον ήλιο όλο το χρόνο.

Πρώτον, οι αριθμοί που έβλαψαν: το κόστος εγκατάστασης. Η οικογένεια Neumann επωφελείται από την τρίτη γενιά ηλιακών πλακιδίων Ηλιακό γυαλί V3. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εγκατάσταση είναι 83.000 δολάρια, εξαιρουμένης οποιασδήποτε ενίσχυσης. Ή περίπου 74.000 ευρώ. Σε αυτήν την τιμή, περισσότερο από το μισό είναι η αγορά των πλακιδίων (270 m² πλακιδίων, ούτως ή άλλως). Το 30% του προϋπολογισμού αφιερώνεται στην εργασία. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση συμβατικών πλακιδίων, την προσαρμογή της δομής της οροφής και την τοποθέτηση των πλακιδίων.

Το 20% του προϋπολογισμού αφιερώθηκε στην αγορά δύο PowerWall. Αυτές είναι δύο εξωτερικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που συλλέγουν ενέργεια από την οροφή και τροφοδοτούν το σπίτι. Μπορούν επίσης να επαναφορτιστούν χάρη στο γενικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπτωση βλάβης των πλακιδίων. Όταν η παραγωγή ενέργειας είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση, τα PowerWalls είναι σε θέση να παρέχουν υπερβολική ενέργεια στο γενικό δίκτυο. Ο καταναλωτής γίνεται παραγωγός. Στη συνέχεια εισάγουμε τις φιγούρες που κάνουν καλό.

Σχεδόν αυτόνομο μετά από δύο μήνες

Διότι, με την παραγωγή του δικού τους ηλεκτρικού ρεύματος, η οικογένεια Neumann έγινε, σε μόλις τρεις μήνες, όχι μόνο ενεργειακή ανεξάρτητη, αλλά και μεταπωλητής. Τον Μάρτιο, η οικογένεια πλήρωσε τον προμηθευτή ενέργειας 4 $, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που πουλούσαν. Το 81% της καταναλισκόμενης ενέργειας προέρχεται από τη δική του παραγωγή. Τον Απρίλιο, έχει πλεόνασμα 15 δολαρίων (ο προμηθευτής της οφείλει τα χρήματά της). Είναι 97% αυτόνομο.

Τον Μάιο του 2020, η οικογένεια Neumann βρίσκεται 98% αυτόνομο και στο πούλησε 76 δολάρια ηλεκτρικής ενέργειας στον προμηθευτή του. Το 2019, πλήρωσε κατά μέσο όρο 140 $ για ηλεκτρική ενέργεια ανά μήνα. Φανταστείτε το κέρδος ανά έτος: 140 δολάρια χωρίς πληρωμή και 70 δολάρια περίσσειας ενέργειας. Είτε ένα σύστημα πληρώνει Περίπου 200 $ ανά μήνα. Ή 2.400 $ ετησίως, γνωρίζοντας ότι η τιμή ανά κιλοβάτ / ώρα που πωλείται μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις τιμές της αγοράς.

Όλα εξαρτώνται από τον ήλιο

Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει ταυτόχρονα. Ολόκληρη η οικογένεια έπρεπε να αναθεωρήσει τους τρόπους κατανάλωσης. Μόλις ο ήλιος δύει, οι συσκευές που καταναλώνουν πολλά χρησιμοποιούνται λιγότερο. Η χρήση οικιακών συσκευών, για παράδειγμα, προτιμάται σε περιόδους όπου ο ήλιος είναι ο υψηλότερος και όχι πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας για να επωφεληθείτε από τις τιμές «εκτός αιχμής». Το ίδιο ισχύει και για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους: συχνότερα επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας του PowerWall όσο το δυνατόν περισσότερο.

Φυσικά, παρουσιάστηκαν μερικά μικρά προβλήματα: μια μικρή ανάλυση εδώ, η υπερκατανάλωση εκεί. Αλλά συνολικά η εμπειρία είναι πολύ θετική. Αυτή η εμπειρία είναι επίσης θετική σε μεγάλο βαθμό επειδή ο καιρός στην Καλιφόρνια είναι κυρίως πολύ, πολύ, πολύ (πολύ;) Sunny. Σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως η Γαλλία, δεν είναι βέβαιο ότι το κέρδος είναι τόσο υψηλό. Απομένει να επιλέξετε πού θα αγοράσετε το επόμενο σπίτι σας.

Πηγή: Electrek