Streaming: έκανε το Διαδίκτυο να φανταστεί … μέχρι την ημέρα που το φίλτρο ομορφιάς της έσπασε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επιρροών που δραστηριοποιούνται στη ροή, είτε στο YouTube είτε σε κινεζικές εναλλακτικές λύσεις όπως το Weibo ή το Douyu – αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούν μερικές φορές πρωτότυπες μεθόδους για να γίνουν γνωστοί. Μια επιρροή που εμφανίστηκε ως ιδιαίτερα ελκυστική νεαρή κοπέλα βρέθηκε σε αμηχανία καθώς το φίλτρο ομορφιάς της έσπασε. Οι οπαδοί της ανακάλυψαν τότε ότι ήταν στην πραγματικότητα μια πολύ μεγαλύτερη γυναίκα.

Η μάσκα είναι, λοιπόν, σπασμένη… κατεστραμμένη. Η κυρία Qiao Biluo (αυτό κυριολεκτικά αποκαλείται στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Douyu) είχε όλα τα κινεζικά barbie: ένα λεπτό, λεπτό πρόσωπο, ιδιαίτερα λευκό και λείο δέρμα, μεγάλα μάτια και μια μικρή χαριτωμένη μύτη. Χαρακτηριστικά που του επέτρεψαν να προσελκύσει περίπου 130.000 συνδρομητές, στους οποίους προσφέρει τραγούδια. Ενώ “δέχεται” δώρα (χρήματα) από τους πιο πιστούς θαυμαστές της.

Streaming: ένας μπάρμπι λίγο τέλειος βγάζει τη μάσκα

Σύμφωνα με την China Global Times, μερικοί από αυτούς πήγαν στο βαθμό που του έδωσαν το αντίστοιχο ποσό άνω των 13.000 ευρώ – και το λάτρευαν “Χαριτωμένη θεά”. Αλλά στις 25 Ιουλίου 2019, κατά τη διάρκεια μιας ροής, οι παραστάσεις του live hit. Οι οπαδοί της ανακάλυψαν ξαφνικά ότι χρησιμοποιούσε ένα φίλτρο ομορφιάς με τεχνητή νοημοσύνη. Η σημερινή εκπομπή, ωστόσο, δεν έπρεπε να αποδειχθεί έτσι. Ήταν για άλλη μια φορά να ενθαρρύνει τους θαυμαστές του να του δώσουν δώρα.

Στη συνέχεια ξεκινά τη ροή της κρύβοντας το πρόσωπό της με ένα χαρτόνι. Καθώς οι οπαδοί της της ζήτησαν να δείξει το πρόσωπό της, τους ρίχνει: «Δεν μπορώ να δείξω το πρόσωπό μου έως ότου λάβω το ισοδύναμο των 100.000 γιουάν σε δώρα (13.000 ευρώ, έκδοση). Μετά από όλα, είμαι όμορφη ». Μετά από μερικές δωρεές που εξερράγησαν αυτό το όριο – η China Global Times αναφέρει ότι ένας από αυτούς της πλήρωσε περισσότερα από 5.000 € – κατέληξε να δείχνει το πρόσωπό της.

Και εκεί, είναι το δράμα: το φίλτρο σταμάτησε να λειτουργεί χωρίς να το συνειδητοποιεί. Έτσι οι οπαδοί της μπόρεσαν να ανακαλύψουν το πραγματικό πρόσωπο αυτής της 58χρονης γυναίκας της οποίας το πραγματικό όνομα είναι το Qiaobiluo Dianxia. Αυτό προφανώς δεν βοηθά πολλούς από αυτούς που έχουν καταργήσει την εγγραφή και ακυρώσουν τις συναλλαγές τους. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Σε μια πιο παράδοξη ανατροπή, το Qiaobiluo Dianxia εξερράγη τον αριθμό των οπαδών του που τώρα ξεπερνά τις 400.000.

Η Qiao Biluo τώρα αποκαλεί τον εαυτό της (στοργικά) γιαγιά

Στην πραγματικότητα, αυτή η διαφήμιση την έκανε την πιο περιζήτητη επιρροή στο κοινωνικό δίκτυο και πολλοί χρήστες του Διαδικτύου ήρθαν να την υπερασπιστούν. Ένας από αυτούς εξηγεί για παράδειγμα στη σελίδα του «Υπάρχουν πολλά όμορφα κορίτσια και πολλά από αυτά έχουν κάνει δουλειά. Αλλά για να είναι ένα δημοφιλές streamer, χρειάζεστε κάτι περισσότερο από ένα όμορφο πρόσωπο ». Άλλοι επισημαίνουν την αφέλεια των οπαδών του, ενώ ένας αριθμός επιρροών που χειραγωγούν την εμφάνισή τους είτε μέσω μακιγιάζ είτε, το 2019 απαιτεί, από την τεχνητή νοημοσύνη είναι πολυάριθμοι.

Διαβάστε επίσης: αυτός ο λαθρέμπορος συνελήφθη με 102 smartphones μαγνητοσκοπημένα στο στήθος της!

Η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδα και προβλήθηκε στην κινεζική τηλεόραση. Και οι νέοι οπαδοί της της έδωσαν ένα νέο ψευδώνυμο: γιαγιά (αυτό δεν είναι αστείο). Και η Qiaobiluo Dianxia σκοπεύει επίσης να επωφεληθεί: επανέλαβε το ρεύμα – προφανώς με ένα φίλτρο ομορφιάς. Και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα χτύπημα ραπ. Καπέλα στον καλλιτέχνη!

Μερικές φωτογραφίες του Qiao Biluo με φίλτρο:

Το βίντεο που συγκρίνει τη ροή με και χωρίς φίλτρο κατά τη διάρκεια του σφάλματος:

https://www.youtube.com/watch?v=X8m4jYaALIA

Πηγή: Global Times της Κίνας