Stadia Pro: Η Google εξηγεί γιατί δεν είναι ένα βιντεοπαιχνίδι Netflix

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Stadia Pro δεν είναι ένα “βιντεοπαιχνίδι Netflix” και η Google θα ήθελε όλοι να σταματήσουν να καλούν την υπηρεσία του με αυτόν τον τρόπο. Η εταιρεία Mountain View συγκρίνει την προσφορά της με το PlayStation Plus ή το Xbox Live Gold. Και παρέχει νέες πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους, την κυκλοφορία του Stadia και τις προσεχείς δυνατότητες.

Ο Andrey Doronichev, διευθυντής προϊόντων της Google Stadia, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το Reddit από χρήστες του Διαδικτύου που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την επερχόμενη υπηρεσία cloud gaming της εταιρείας Mountain View. Επιλέξαμε τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα.

Το Google Stadia Pro δεν είναι ένα βιντεοπαιχνίδι Netflix

Αυτή είναι μια από τις απαντήσεις που προκάλεσαν τις περισσότερες αντιδράσεις. Το στέλεχος της εταιρείας Mountain View είπε ότι η προσφορά Stadia Pro δεν πρέπει να λαμβάνεται για αυτό που δεν είναι. «Για να είμαστε σαφείς, το Stadia Pro δεν είναι« Netflix για βιντεοπαιχνίδια ». Μια πιο σωστή σύγκριση θα ήταν με το Xbox Live Gold ή το Playstation Plus “, αυτος λεει. Είναι ενδιαφέρον ότι η Stadia τοποθετείται εδώ στην εξειδικευμένη θέση του Xbox Live Gold (υπηρεσία για online παιχνίδι με παιχνίδια που προσφέρονται κάθε μήνα) και όχι σε αυτό του Xbox Game Pass (απεριόριστη πρόσβαση σε έναν κατάλογο παιχνιδιών).

“Οι επαγγελματίες συνδρομητές επωφελούνται από ροή 4K / HDR, 5.1 ήχο, αποκλειστικές εκπτώσεις και πρόσβαση σε μερικά δωρεάν παιχνίδια”, αυτός προσθέτει. Πριν από την κυκλοφορία σημαντικών νέων πληροφοριών: ” [Il y aura] περίπου ένα δωρεάν παιχνίδι ανά μήνα. Το πρώτο είναι το Destiny 2 “. Ήδη γνωρίζαμε ότι το Destiny 2 συμπεριλήφθηκε στο πακέτο του Founder’s, συμπεριλαμβανομένου και ενός ελεγκτή, ενός Chromecast Ultra και μιας συνδρομής Stadia Pro τριών μηνών, τώρα γνωρίζουμε ότι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε έναν τίτλο προσβάσιμο “δωρεάν” (η συνδρομή φυσικά μένει να πληρωθεί) σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως και με τον διαγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Google Stadia: τα παιχνίδια θα είναι τόσο ακριβά όσο στο PS4 και στο Xbox One

Περαιτέρω διευκρίνιση, αυτά τα “δωρεάν” παιχνίδια δεν είναι πλέον προσβάσιμα όταν αναστείλετε τη συνδρομή σας στο Stadia Pro. Μπορείτε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση σε αυτήν εάν επανεκκινήσετε τη συνδρομή σας. Δεν θα είναι δυνατή η ανάκτηση δωρεάν παιχνιδιών από τους προηγούμενους μήνες, όταν δεν είχατε ενεργή συνδρομή στην πλατφόρμα.

Η έναρξη του Google Stadia

Για την κυκλοφορία τον Νοέμβριο του 2019, μόνο οι αγοραστές του πακέτου Founder’s Edition θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Οι αγοραστές θα λάβουν ένα email εκ των προτέρων για να τους ενημερώσουν ότι μπορούν κρατήστε το ψευδώνυμό τους, ότι δεν κινδυνεύουν να πιάσουν άλλο παίκτη. Στη συνέχεια, το Stadia Pro θα είναι γρήγορα ανοιχτό σε όλους, τότε η δωρεάν έκδοση Stadia Base (η οποία δεν προσφέρει δωρεάν παιχνίδια) δεν θα είναι διαθέσιμη έως το 2020.

Η πλατφόρμα θα προσφέρει όλο και περισσότερες δυνατότητες με την πάροδο του χρόνου. Από την αρχή, η πρόταση είναι πιθανό να είναι αρκετά κακή. Οι κοινωνικές επιλογές θα είναι εκεί, αλλά δεν θα είναι δυνατό για την κοινότητα να προσφέρει mods για τα παιχνίδια. Ένα μεγάλο αδύνατο σημείο σε σύγκριση με τους κλασικούς τίτλους υπολογιστών. Ο Andrey Doronichev δεν έχει κλείσει την πόρτα για μελλοντική εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος, ούτε για συνεργασία με τη Steam.

Διαβάστε επίσης: Google Stadia: ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή συνδρομής και παιχνίδια

Όσον αφορά την υλική υποστήριξη, δεν θα είναι όλα ρόδινα για την έναρξη του έργου. Απαντώντας σε έναν χρήστη που ήθελε να μάθει αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εξαιρετικά ευρεία οθόνη του με τη Stadia, ο διευθυντής του προϊόντος ενημέρωσε ότι δεν θα είναι όλοι οι ορισμοί συμβατοί κατά την κυκλοφορία.

Αρχικά, οι διαμορφώσεις και ο αριθμός των συσκευών στις οποίες είναι δυνατή η ροή παιχνιδιών θα είναι περιορισμένοι. Για παράδειγμα, τα Pixel 3 και 4 καθώς και οι εκδόσεις XL θα είναι ικανές για αυτό από την πλευρά του smartphone, αλλά αυτό θα είναι. «Στοχεύουμε για περισσότερες υποστηριζόμενες συσκευές το επόμενο έτος. Εύχομαι πραγματικά το Stadia να παίζεται σε όλες τις φορητές συσκευές, Android και iOS, κάποια στιγμή “, καθορίζει τον διαχειριστή.

Πηγή: Reddit