Stadia: η έναρξη είναι ένα μνημειακό flop

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 22 Νοεμβρίου 2019 στις 11 ώρες 46 λεπτά

Η κυκλοφορία του Google Stadia χάθηκε για το Google. Ο δημοσιογράφος του Kotaku Jason Schreier το έμαθε από έναν υπάλληλο που συμμετείχε στο έργο. Για αυτόν, η στρατηγική και η επικοινωνία της Google ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για αυτήν την αποτυχία.

Το Google Stadia βγαίνει σήμερα και μοιάζει ήδη με ένα μνημειακό flop “, ισχυρίζεται ο Jason Shreier στο λογαριασμό του στο Twitter. Ο δημοσιογράφος του Kotaku μπόρεσε να μιλήσει με ένα στέλεχος της Google που εργάζεται στο έργο. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η διεύθυνση της Google είναι πολύ απογοητευμένη με τα πρώτα στοιχεία για την κυκλοφορία της νέας πλατφόρμας παιχνιδιών. Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, ο Jason Schreier αναρωτιέται αν η Google θα συνεχίσει σε αυτό το οικονομικό μοντέλο (δηλαδή μια συνδρομή επί πληρωμή και παιχνίδια επί πληρωμή) ή θα πραγματοποιήσει μια συνολική αλλαγή στη στρατηγική.

Για τον δημοσιογράφο, το πρόβλημα προέρχεται ακριβώς από το οικονομικό μοντέλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παίκτες δυσκολεύονται να δεχτούν να πληρώνουν συνδρομή 9,90 € το μήνα και παιχνίδια που πωλούνται σε πλήρη τιμή. Ειδικά επειδή τα 22 παιχνίδια που είναι διαθέσιμα κατά την έναρξη δεν έχουν αρκετά για να προσελκύσουν πλήθη. Εκτός από το παιχνίδι περιπέτειας τρόμου Γκέφτ, όλους τους άλλους τίτλους στον κατάλογο Stadia όπως Red Dead Redemption 2, Πεπρωμένο 2 ή Σκιά του Tomb Raider διατίθενται σε άλλα μέσα σε χαμηλότερη τιμή. Red Dead Redemption 2 προσφέρεται για παράδειγμα στα 60 € στο Stadia. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι στα 30 ή 35 € στο Playstation Store ή στο Xbox Market Place.

Ακόμα για τον Jason Schreier, η Google δεν πρέπει να εγκαταλείψει τη Stadia σύντομα. Η εταιρεία Mountain View έχει δημιουργήσει πολλά στούντιο για την ανάπτυξη αποκλειστικών παιχνιδιών για την πλατφόρμα. ” Η Google ήταν ανόητη να πιστεύει ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν παιχνίδια σε πλήρη τιμή σε αυτά τα πράγματα. Πρέπει να αλλάξετε πορεία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει απώλεια μερικών από τα μεγαλύτερα παιχνίδια AAA », εξηγεί ο Jason Schreier.

Διαβάστε επίσης: Stadia – ορισμένες προπαραγγελίες ακυρώθηκαν λόγω σφάλματος στο Google Store

Η Stadia στοχεύει σε λάθος κοινό;

Ο Randy Nelson, διευθυντής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας στο Sensor Tower, έχει μια άλλη προοπτική. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Google είναι τεχνικά άψογη. Για να ξεκινήσετε με τη Stadia, έχουμε την τάση να συμφωνούμε σε αυτό το σημείο. Η ποιότητα των γραφικών είναι εκεί, οι χρόνοι καθυστέρησης είναι σχεδόν ανύπαρκτοι και η μετάβαση από τη μια οθόνη στην άλλη (για παράδειγμα από την τηλεόραση στο smartphone σας) γίνεται πολύ ομαλά. Όχι, για τον Randy Nelson, η Google αποτυγχάνει σε όλους τους άλλους τομείς.

Η Google είπε ότι ήθελε να στοχεύσει σκληροπυρηνικούς παίκτες, και πιο συγκεκριμένα κονσόλες και παίκτες υπολογιστών, και για να τους ζητήσει, προσφέρει 22 παιχνίδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε άλλες πλατφόρμες; Μια συνολική ασυνέπεια για τον Randy Nelson. Σύμφωνα με την άποψή του, Αντίθετα, η Google θα πρέπει να προσπαθήσει να δελεάσει και να προσελκύσει περιστασιακούς χρήστες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να επενδύσουν εκατοντάδες δολάρια ταυτόχρονα σε υπολογιστή ή κονσόλα παιχνιδιών. Υπάρχει σίγουρα μια χαμένη ευκαιρία εδώ να τοποθετήσουμε τη Stadia ως πύλη παιχνιδιών τύπου κονσόλας για casual και mobile gamers », λέει ο Randy Nelson.

Μπερδεμένη επικοινωνία

Επίσης, ο αναλυτής είναι βέβαιος ότι η Google έχει χάσει τους καταναλωτές με όλες αυτές τις διαφορετικές εκδόσεις και συνδρομές. Η Google πρόσφερε αρχικά την έκδοση του Founder στα 129 € με έναν μπλε ελεγκτή, τρεις μήνες συνδρομών Stadia Pro και το Buddy Pass (για να επιτρέψει σε έναν φίλο να δοκιμάσει την υπηρεσία). Στη συνέχεια, ήρθε η Έκδοση Premiere στα 129 € επίσης, με τρεις μήνες συνδρομής και ένα ChromeCast Ultra.

Στη συνέχεια, η Google ανακοίνωσε την άφιξη μιας συνδρομής επί πληρωμή το 2020 στα 9,90 € / μήνα, προτού αποκαλύψει μια άλλη δωρεάν συνδρομή, αυτή τη φορά που έχει προγραμματιστεί και για το 2020. ” Όλα προσθέτουν και μετατρέπει την προσφορά της Google σε κάτι πολύ συγκεχυμένο […] Μπορεί να δυσκολεύονται να κερδίσουν στην αρχή γιατί αυτό που προσφέρουν δεν είναι σαφές στους καταναλωτές », καταλήγει.

Πιστεύετε ότι η Google πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική και το επιχειρηματικό μοντέλο της Stadia από πάνω προς τα κάτω; Δώστε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: VG247.com