Soundcore Space NC – Το Anker είναι σοβαρό!

Οι ασύρματοι φορτιστές και το ηχείο Anker μας έκαναν να καταλάβουμε πόσο εκπληκτική είναι αυτή η εταιρεία. Παρά τις μειωμένες τιμές, είμαστε πάντα έκπληκτοι για τη συνολική ποιότητα που χρησιμοποιείται, καθώς και για τη φροντίδα που εκφράζεται σε όλες τις πτυχές της μεμονωμένης συσκευής. Σήμερα, ωστόσο, θέλουμε να προχωρήσουμε λίγο περισσότερο και να δηλώσουμε τις απόψεις μας σχετικά με ένα ζευγάρι ακουστικών στούντιο, τα οποία κατέχουν τη θέση της “κορυφαίας γκάμας” στον κατάλογο Soundcore. Μιλάμε για Space NC, ακουστικά Ασύρματο Over-Ear με ενεργή ακύρωση θορύβου και άλλα. Μπορούμε αμέσως να πούμε ότι αυτό το αντικείμενο προσφέρεται για να είναι ένας πολύ έγκυρος ανταγωνιστής των πολύ πιο γνωστών (και ακριβών) προτάσεων επωνυμίας όπως Sony ή Bose. Η έννοια των ακουστικών είναι πράγματι η ίδια, αν και η Anker προσπαθεί να διατηρήσει την τιμή της όσο το δυνατόν χαμηλότερη.

Πριν από την πλήρη αναθεώρηση, μπορούμε να αναφέρουμε μόνο τη συσκευασία και το περιεχόμενό της. Όπως και άλλα προϊόντα Soundcore, σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ένα λευκό κουτί, με μπλε φινίρισμα, που απεικονίζει τη συσκευή που θα βρούμε μέσα. Για να το ανοίξετε, απλώς σηκώστε τον μαγνήτη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά, ο οποίος ουσιαστικά θα αποκαλύψει ολόκληρο το “πακέτο” που είναι διαθέσιμο. Στην πραγματικότητα, εκτός από τα διάφορα εγχειρίδια οδηγιών, βρίσκουμε μόνο μια αρκετά ογκώδη τσάντα, συναρμολογημένη με ένα άκαμπτο υλικό, ιδιαίτερα άνετο για να αποτρέψουμε την καταστροφή των ακουστικών κατά τη μεταφορά. Μόλις ανοίξει, το Space NC, ένα καλώδιο με προσαρμογέα jack και ένα με έξοδο θα εμφανιστεί όπως αναμενόταν micro USB, προφανώς απαιτείται για επαναφόρτωση.

Σχεδιασμός και υλικά

Η πρώτη σημείωση που πρέπει να κάνετε είναι σίγουρα αυτή που σχετίζεται με το σχεδιασμό. Όπως μπορείτε να δείτε από τις παρακάτω εικόνες, το Soundcore Space NC παρουσιάζεται με μια κλασική και επαγγελματική εμφάνιση, κάτι που κάνει περίμενε από ένα ζευγάρι ακουστικών στούντιο αυτού του μεγέθους. Δεν έχουμε παραλλαγές χρώματος σε σύγκριση με το μοντέλο που έχουμε στην κατοχή μας, αλλά πρέπει να πούμε ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, καθώς η χρωματική επιλογή έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει όλους τους τύπους χρηστών. Βασικά είμαστε αντιμέτωποι με μια επεκτάσιμη καμάρα σε μαύρο χρώμα, που διακόπτεται μόνο από το λογότυπο Anker που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά κοντά στο περίπτερο. Αντίθετα, το τελευταίο είναι εξοπλισμένο με μεταλλικό γκρι φινίρισμα, συμπληρωμένο από έναν μαύρο κύκλο από καουτσούκ ευχάριστο στην αφή και που περιέχει τα διάφορα χειριστήρια μαλακού αέρα που θα συζητήσουμε αργότερα. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε: οι υποδοχές jack και micro USB, δύο μικρόφωνα και δύο πλήκτρα που χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση και την απάντηση κλήσεων. Το αριστερό περίπτερο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τον “αδελφό”, με τη μόνη διαφορά ότι δεν έχει χειριστήρια, αν όχι ο διακόπτης για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της μείωσης θορύβου.

Το σύνολο συναρμολογείται με πλαστικό υλικό αρκετά ανθεκτικό και καλά καθορισμένο σε κάθε εκατοστό. Η κατασκευή είναι εξαιρετική, όπως και η άρθρωση που επιτρέπει την περιστροφή (έως 90 μοίρες) και το κλείσιμο των δύο περιπτέρων. Το τελευταίο μπορεί επίσης να βασιστεί σε δύο τακάκια που περιβάλλουν εντελώς τα αυτιά, καταφέρνοντας να δώσει μια απίστευτη αίσθηση άνεσης. Το ίδιο ισχύει και για την άνω καμάρα, συναρμολογημένη μαλακό καουτσούκ και ευχάριστο στην αφή. Εν ολίγοις, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα θυμάστε καν να τα φοράτε και αυτό σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί δεδομένου του μεγάλου μεγέθους του προϊόντος. Τα κουμπιά που εμφανίζονται κάνουν κλικ αρκετά καλά και αναφέρουν ακουστικά σχόλια ακόμη και από έξω. Όλες αυτές οι εκτιμήσεις σχετικά με την ποιότητα των υλικών και την αισθητική πλευρά ποικίλλουν προφανώς ανάλογα με το προσωπικό γούστο, αλλά δεν θα ήθελα να τα καταγράψω ως άσχημα ή κακώς κατασκευασμένα.

Ποιότητα ήχου και ακύρωση θορύβου

Τώρα ας προχωρήσουμε στον τομέα του ήχου, ο οποίος σίγουρα θα ενδιαφέρει τους περισσότερους από εσάς. Εάν ο σχεδιασμός δεν σας πείσει, μπορείτε σίγουρα να αναφερθείτε στην ποιότητα ήχου που προσφέρεται. Από το πρώτο δευτερόλεπτο της μουσικής που παίζεται, θα μπορείτε να καταλάβετε πόσο ισορροπημένος είναι ο ήχος και, πάνω απ ‘όλα, πώς ακούγεται η παρουσία των μπάσων χωρίς να ενοχλεί ή να αποκρύπτει τις άλλες παραμέτρους. Το γεγονός ότι πρόκειται για ακουστικά Over-Ear μιλάει πολύ για την απομόνωση που μπορούν να μεταδώσουν, αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε εδώ είναι ο μικρός μοχλός που ενεργοποιεί την ακύρωση εξωτερικού θορύβου. Κατά την ακρόαση, μόλις ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, παρατηρείτε μια μικρή διαφορά, αλλά τίποτα σε σύγκριση με τη σιωπή. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω καλύτερα: όταν το NC είναι ενεργό και δεν υπάρχει τίποτα που παίζει, έχετε το αίσθημα ότι βρίσκεστε σε μια ηχομονωμένη φούσκα, όπου οτιδήποτε στο εξωτερικό φαίνεται ανύπαρκτο. Το να το βάλεις σε λέξεις είναι πιο δύσκολο από ό, τι νομίζεις, γιατί μόνο με την πραγματική προσπάθεια μπορείς να καταλάβεις πόσο αποτελεσματικό είναι. Νόμιζα ότι ο Anker είχε κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το αποτέλεσμα θα ήταν τόσο ικανοποιητικό. Το να βλέπεις πιστεύει!

Πέρα από την εξαιρετική ποιότητα ήχου, μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για την επιφάνεια του μαλακού αέρα στην οποία αναφέραμε προηγουμένως και για την ένταση. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε πολύ χρόνο στην τελευταία πτυχή, καθώς πιστεύω ότι είναι άμεση συνέπεια του τομέα ήχου. Στην πραγματικότητα, φαίνεται αρκετά υψηλό και ακόμη και στο όριο δεν παραμορφώνεται με κανέναν τρόπο. Πολύ πιο ενδιαφέρον είναι το αφής περίπτερο στο οποίο εκτυπώνονται τέσσερα κατευθυντικά βέλη. Η πρώτη προσέγγιση των περισσότερων αγοραστών είναι σίγουρα να κάνουν κλικ σε καθεμία από αυτές τις ενδείξεις, αλλά ο τρόπος λειτουργίας δεν είναι ακριβώς αυτός. Το απλό πάτημα είναι στην πραγματικότητα αρκετά μόνο για παύση και αναπαραγωγή του κομματιού ξανά. Για να αλλάξετε την ένταση ή για πλοήγηση μεταξύ των διαφόρων κομματιών, θα πρέπει να σύρετε προς τα κάτω / πάνω στην πρώτη περίπτωση και δεξιά / αριστερά στη δεύτερη περίπτωση. Όλα αυτά μεταφράζονται σε υψηλή απλότητα πλοήγησης, ακόμη και με τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη πολύ μακριά. Θυμηθείτε ότι είναι ακουστικά Bluetooth με διάρκεια περίπου 20 ώρες στην αναπαραγωγή. Η φόρτιση πραγματοποιείται μέσω micro USB σε αποδεκτό χρόνο, ωστόσο, δεδομένης της συνολικής διάρκειας.

Συμπεράσματα

Τα συμπεράσματα μπορούν να είναι μόνο ακριβή και θετικά, δεδομένης της ποιότητας κατασκευής και εκείνων που σχετίζονται με τον τομέα του ήχου, που ενισχύονται ακόμη περισσότερο από μια εξαιρετική διαχείριση της ακύρωσης θορύβου. Ίσως κάποιος να εμφανίσει τη μύτη του σχετικά με το σχεδιασμό, αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι πρέπει να επικριθεί τόσο πολύ, αφού η χρήση του Soundcore Space NC είναι πιο κατάλληλη σε καταστάσεις «στούντιο», ακόμα κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα εν κινήσει. Σε αντίθεση με τις προτάσεις Sony και Bose, η Anker κατάφερε να διατηρήσει την τιμή κάτω των 150 ευρώ, το οποίο αντιπροσωπεύει μία από τις θεμελιώδεις πτυχές και ίσως το πιο έγκυρο κίνητρο να προτιμήσουμε το Space NC από ένα ποιοτικά παρόμοιο προϊόν που προσφέρεται από άλλες μάρκες. Το Anker’s Soundcore Space NC μπορεί να αγοραστεί στο Amazon κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.