Siri: Η Apple επιτρέπει στους υπαλλήλους να ακούνε τις συνομιλίες σας, όπως το Amazon και το Google

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple επιτρέπει στους υπαλλήλους να ακούνε ιδιωτικές συνομιλίες που ηχογράφησε η Siri, αποκαλύπτει ο καταγγέλλων. Όπως η Amazon και η Google, η εταιρεία Cupertino ζητά πράγματι από τα ανθρώπινα όντα να αναλύσουν ορισμένα αρχεία ήχου που έχουν εγγραφεί μέσω iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook ή HomePod, χωρίς τη γνώση των χρηστών.

Η Apple ζητά από τους υπεργολάβους να ακούσουν και να αναλύσουν μέρος των συνομιλιών που ηχογράφησε ο Siri, αναφέρουν τους συναδέλφους μας από το Guardian. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λαμβάνουν τις πληροφορίες τους από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη. Ο άντρας ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους υπαλλήλους τρίτων που ακούνε τις ηχογραφήσεις του Siri. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple είναι υπεύθυνη για τους εργολάβους σημειώστε τις απαντήσεις του βοηθού φωνής με βάση διάφορους παράγοντες. Συγκεκριμένα, έχουν το καθήκον να καθορίσουν εάν η ενεργοποίηση μέσω της εντολής “Hey Siri” είναι σκόπιμη ή τυχαία.

Διαβάστε επίσης: Το Siri και το Google Assistant είναι οι πιο έξυπνοι βοηθοί στον κόσμο, μπροστά από την Alexa

Siri: Η Apple επιτρέπει σε τρίτους να κατασκοπεύουν τις ιδιωτικές σας συνομιλίες

Μερικές φορές συναντούν οι εργαζόμενοι που ακούνε ιδιωτικές ηχογραφήσεις. “Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ηχογραφήσεων που περιλαμβάνουν ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ γιατρών και ασθενών, εμπορικές συμφωνίες, προφανώς εγκληματικές σχέσεις, σεξουαλικές σχέσεις” διαβεβαιώνει τον καταγγέλλοντα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε ηχογράφηση συνοδεύεται από πληροφορίες όπως “Γεωγραφική θέση και συντεταγμένες” της συσκευής. Συχνά, το Apple Watch ή το HomePods ενεργοποιούνται κατά λάθος, λέει η μαρτυρία. “Ακούτε, για παράδειγμα, άτομα που κάνουν σεξουαλικές πράξεις που καταγράφονται κατά λάθος στο ρολόι” διαβεβαιώνει. Έτσι, το ρολόι μπορεί να εγγράψει ακουστικά κλιπ 30 δευτερολέπτων.

Η Apple άσκησε γρήγορα το δικαίωμα απάντησης στο Guardian. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι Μόνο το 1% των ηχογραφήσεων Siri ακούγονται από τον άνθρωπο. Ομοίως, η εταιρεία θεωρεί ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η ταυτότητα των ατόμων που ακούστηκαν στα αρχεία που αναλύθηκαν. «Ένα μικρό μέρος των αιτημάτων αναλύεται για τη βελτίωση του Siri και της υπαγόρευσης φωνής. Τα αιτήματα χρήστη δεν σχετίζονται με το Apple ID. Οι απαντήσεις του Siri αναλύονται σε ασφαλείς εγκαταστάσεις και όλοι οι αναθεωρητές πρέπει να συμμορφώνονται με τις αυστηρές απαιτήσεις εμπιστευτικότητας μας ». Η Apple διαβεβαιώνει το Guardian.

Πώς εμποδίζετε τη Siri να σας κατασκοπεύει;

Για να αποτρέψετε το Siri από την ακρόαση και την καταγραφή των ιδιωτικών συνομιλιών σας χωρίς να το γνωρίζετε, απλώς απενεργοποιήστε την επιλογή “Hey Siri” στο iPhone ή το iPad σας. Σε σχετική σημείωση, μπορείτε επίσης να αποτρέψετε το Siri να σας ακούει μέσω του Apple Watch μόλις σηκώσετε τον καρπό σας.

Απενεργοποιήστε το “Hey Siri” σε iPhone και iPad

  • Τα λέμε σε Ρυθμίσεις από το iPhone / iPad σας
  • Παω σε Siri και αναζήτηση
  • Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου “Hey Siri”

Απενεργοποιήστε το “Wrist Raise” στο Apple Watch

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Παρακολουθώ από το iPhone σας
  • Παω σε Γενικός τότε Ενεργοποίηση οθόνης
  • Αποεπιλέξτε το πλαίσιο Όταν ο καρπός είναι ανυψωμένος

Στη διαδικασία, σας συμβουλεύουμε επίσης να απενεργοποιήσετε την επιλογή «υπαγόρευση» στη γενική ενότητα της εφαρμογής Παρακολούθηση. Ως υπενθύμιση, η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που ενεργεί με αυτόν τον τρόπο για να βελτιώσει την απόδοση του βοηθού φωνής της. Τον περασμένο Απρίλιο, η Amazon παραδέχτηκε ότι οι εργαζόμενοι ακούνε συνομιλίες που ηχογράφησε η Alexa, ο έξυπνος βοηθός των ηχείων του Echo. Το ίδιο ισχύει και για το Google Home.

Πηγή: The Guardian