SAR: Τα iPhone 7, 8, X και Galaxy S9, S8, J3 κατηγορούνται για εκπομπή υπερβολικής ακτινοβολίας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το SAR των iPhone 7, 8, X και Galaxy S9, S8 και J3 εξερράγη τους μετρητές. Μια έρευνα από την εφημερίδα Chicago Tribune προτείνει ρυθμούς ακτινοβολίας 5 φορές υψηλότερους από τα όρια που επιτρέπονται από την FCC, την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ. Μετά από αυτήν τη μελέτη, οι χρήστες αποφάσισαν να υποβάλουν καταγγελία εναντίον της Samsung και της Apple.

Συντελεστές: Pixabay

Τον Αύγουστο του 2018, η εφημερίδα Το Σικάγο Tribune δημοσίευσε μια λεπτομερή έρευνα σχετικά με το επίπεδο ακτινοβολίας ορισμένων smartphone. Στον πάγκο δοκιμών, συσκευές από Samsung, Apple, Motorola και Blu. Τα αποτελέσματα της δοκιμής ήταν τρομακτικά. Τα iPhone X, 7, 8 και 8 Plus και τα τρία Samsung Galaxy S9, S8 και J3 είχαν επίπεδα ακτινοβολίας πολύ υψηλότερα από το όριο που επέτρεπε η FCC, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ.

Τα smartphone της μάρκας Apple εκπέμπουν διπλάσιο από το νομικό επίπεδο, ενώ η Samsung εξερράγη τους μετρητές με 8,22 watts ανά χιλιόγραμμο. Αυτό είναι 5 φορές μεγαλύτερο από τη μέγιστη ποσότητα ακτινοβολίας που επιτρέπεται από το FCC, που είναι 1,6 W / kg. Ως υπενθύμιση, η υψηλή δόση απορρόφησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών και αρκετές επιστημονικές μελέτες πιστοποιούν ότι η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να προωθήσει την εμφάνιση καρκίνου.

Για να διαβάσετε επίσης: Το SAR είναι πολύ υψηλό – Η Que Choisir παρέχει μια λίστα με 17 επικίνδυνα smartphone στη Γαλλία

Οι χρήστες ζητούν αποζημίωση

Αντιμέτωποι με αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία, οι Αμερικανοί χρήστες αποφάσισαν να υποβάλουν καταγγελία εναντίον της Samsung και της Apple στο περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια. Απαιτούν από τους κατασκευαστές να τους πληρώσουν ιατρική παρακολούθηση καθώς και την αποζημίωση. Η δικηγορική εταιρεία FeganScot επελέγη για τη διεξαγωγή αυτών των δύο κατηγοριών δράσεων. Προκειμένου να δημιουργήσουν μια συγκεκριμένη υπόθεση, οι δικηγόροι αποφάσισαν να καλέσουν ένα εργαστήριο διαπιστευμένο από την FCC για να πραγματοποιήσουν σε βάθος αναλύσεις σχετικά με τον ρυθμό ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα smartphones δύο κατασκευαστών. Ετυμηγορία, τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με εκείνα που λαμβάνονται από το Σικάγο Tribune.

Οι κατασκευαστές είπαν στους καταναλωτές ότι ήταν ασφαλές, οπότε ξέραμε ότι ήταν σημαντικό να δοκιμάσουμε την έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων και να δούμε αν ήταν αλήθεια. Αυτό δεν είναι αληθινό. Ανεξάρτητα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων υπερβαίνουν κατά πολύ το ομοσπονδιακό όριο έκθεσης, με υπερβάσεις έως και 500% όταν τα τηλέφωνα χρησιμοποιούνται με τον τρόπο που η Apple και η Samsung μας ενθαρρύνουν να κάνουμε. ” λέει ο Beth Fegan, δικηγόρος που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση.

Θα χρειαστεί να φτάσετε στη διεξαγωγή της δοκιμής για να δείτε εάν αυτοί οι χρήστες θα πετύχουν ή όχι. Στη Γαλλία, ο Εθνικός Οργανισμός Συχνότητας (ANFR) αποσύρει τακτικά smartphone από πώληση για υπερβολικά υψηλό SAR. Σε αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι κάτοχοι των συσκευών που επηρεάζονται ενδέχεται να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων από τον μεταπωλητή του smartphone.

Πηγή: Cnet