Samsung Galaxy Note 10 και Note 10+: πρώτη λαβή

Samsung Galaxy Note 10 και Note 10+: πρώτη λαβή

Μετατόπιση. ο 9 Ιανουαρίου 2020 στις 16 ώρες και 11 λεπτά

Τα Samsung Galaxy Note 10 και 10+ είναι επίσημα. Καταφέραμε να τα πάρουμε σύντομα κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στο Άμστερνταμ. Εδώ είναι οι πρώτες μας εντυπώσεις, ενώ περιμένουμε την πλήρη δοκιμή μας.

Τεχνικό δελτίο

Σημείωση Galaxy 10 Σημείωση Galaxy 10+
Διαστάσεις 151 x 71,8 x 7,9 mm 77,2 x 162,3 x 7,9 χιλιοστά
Βάρος 168 γρ 196 γρ
Οθόνη 6.3 “Dynamic AMOLED Infinity-O HDR10 + 6.8 “Dynamic AMOLED Infinity-O HDR10 +
Ορισμός 2280 x 1080 εικονοστοιχεία (401 ppi) 3040 x 1440 εικονοστοιχεία (498 ppi)
Μπροστινή κάμερα Μπροστά: 10MP Dualpixel AF f / 2.2 phase phase (80 ° οπτικό πεδίο) Μπροστά: 10MP Dualpixel AF f / 2.2 phase phase (80 ° οπτικό πεδίο)
Κάμερα πίσω Εξαιρετικά ευρεία γωνία : 16 MP f / 2.2; γωνία θέασης 123 °
Μεγάλη γωνία : 12 MP; διπλό διάφραγμα f / 1.5 και f / 2.4; OIS; Γωνία θέασης 77 °, AF ανίχνευσης φάσης Dualpixel
Τηλεφωτογραφικός : 12 MP f / 2,1 OIS 45 ° γωνία θέασης
Εξαιρετικά ευρεία γωνία : 16 MP f / 2.2; γωνία θέασης 123 °
Μεγάλη γωνία : 12 MP; διπλό διάφραγμα f / 1.5 και f / 2.4; OIS; Γωνία θέασης 77 °, AF ανίχνευσης φάσης Dualpixel
Τηλεφωτογραφικός : 12 MP f / 2,1 OIS 45 ° γωνία θέασης
DepthVision : ToF VGA f / 1.4; γωνία θέασης 72 °
ΟΣΤΟ Το OneUI βασίζεται στο Android Pie Το OneUI βασίζεται στο Android Pie
Εσωτερική μνήμη 256 GB 256/512 GB
MicroSD Οχι Ναί
Συνδεσιμότητα Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac / ax (2.415GHz) VHT80 MU-MIMO, dual-band, WiFi Direct, hotspot Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac / ax (2.415GHz) VHT80 MU-MIMO, dual-band, WiFi Direct, hotspot
NFC Ναί Ναί
SoC Exynos 9820 (7nm) Exynos 9825 (7nm)
ΕΜΒΟΛΟ 8 GB 12 GB
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων / αναγνώριση προσώπου Ναι (υπερήχων κάτω από την οθόνη) / Ναι Ναι (υπερήχων κάτω από την οθόνη) / Ναι
Αδιάβροχο IP 68 IP 68
Τύμπανα 3500 mAh 4300 mAh
Θύρα φόρτισης USB Type-C USB Type-C
Γρήγορη επαναφόρτιση Ναί Ναί
Ασύρματη φόρτιση Qi Ναί Ναί
Χρωματιστά Aura glow (ασημί), Aura black (μαύρο), Aura pink (ροζ, δεν διατίθεται προς το παρόν στη Γαλλία) Aura glow (ασημί), Aura black (μαύρο), Aura white (λευκό, δεν διατίθεται προς το παρόν στη Γαλλία)
Τιμή 959 € 1109 € (256 GB) / 1209 € (512 GB)

Σχέδιο

Όσον αφορά το σχεδιασμό, τίποτα δεν αλλάζει … αλλά όλα αλλάζουν με το Galaxy Note 10 και το Note 10+. Ο νεοεισερχόμενος είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, η πιο ορατή διαφορά των οποίων παραμένει το μέγεθος της οθόνης: 6,3 “για τη Σημείωση 10 και 6,8” για τη Σημείωση 10+ (αυτή του Galaxy Note 9 που μετρήθηκε 6.4 “). Σπρώχνοντας τα όρια, ο κατασκευαστής καταφέρνει να φιλοξενήσει τη Σημείωση 10+ σε περίπτωση σχεδόν ίδιου μεγέθους με εκείνη της Σημείωσης 9. Έχει την πολυτέλεια να ζυγίζει μερικά γραμμάρια λιγότερο (196 g έναντι 201 g για τη Σημείωση 9) και να είναι λιγότερο παχύ κατά 0,9 mm (7,9 mm έναντι 8,8 mm).

Σημείωση 9 έναντι σημείωσης 10

Σιγά-σιγά, η Samsung συνεχίζει να κόβει τον αχρησιμοποίητο χώρο στον μπροστινό πίνακα για να εμφανίζει πληροφορίες. Ο πίνακας Dynamic AMOLED καλύπτει τώρα το χώρο που αφιερώνεται στους μπροστινούς αισθητήρες. Μόνο η μπροστινή κάμερα επιβιώνει από αυτήν την επέκταση : βρίσκει τώρα τη θέση του σε μια μάλλον διακριτική γροθιά που βρίσκεται στο πάνω μέρος της μέσης οθόνης. Όσον αφορά τις εξαφανίσεις, λάβετε υπόψη ότι η υποδοχή ήχου: η πρώτη σε κορεατικά smartphone υψηλής τεχνολογίας. Η επέκταση micro SD συνεχίζεται μόνο στο Galaxy Note 10+, ο αδερφός του τώρα πρέπει να κάνει χωρίς αυτό.

Καλά νέα: Η Samsung επέλυσε επιτέλους το επίπονο ζήτημα της τοποθέτησης του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος μετακινώντας το κάτω από την οθόνη. Τεχνολογία υπερήχων, φαίνεται να αντιδρά γρήγορα σε αιτήματα. Οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να αποκεντρώσουν τη μονάδα φωτογραφιών, τώρα υποβιβασμένες προς τα πάνω αριστερά, όπως προσφέρει η Huawei (για παράδειγμα). Σημειώστε διαδοχικά ότι η πίσω πλευρά καλύπτεται πάντα με ένα ποτήρι του πιο όμορφου εφέ. Κατά την κυκλοφορία, η Samsung France θα διαθέσει στην αγορά τα δύο smartphone σε δύο αποχρώσεις: Aura Black (γυαλιστερό μαύρο) και το πολύ εκπληκτικό Aura Glow (ασημί με έντονα ιριδίζουσες αντανακλάσεις).

Σημείωση 10 και σημείωση 9 (με κατάχρηση καροτενίου)

Αντί να εγκαταλείψει τα μηχανικά κλειδιά, η Samsung αφαιρεί ένα. Η αριστερή πλευρά του Note 10 και 10+ είναι πλέον χωρίς ανάπτυξη. Εάν τα κουμπιά ελέγχου ήχου δεν αλλάξουν, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το κουμπί λειτουργίας που αποκτά ευελιξία στη χρήση. Είστε οπαδός του Bixby; Μπορείτε να καλέσετε τον οικιακό βοηθό με ένα σύντομο πάτημα, το smartphone να κλείνει και μετά με ένα μακρύ πάτημα. Εάν δεν θέλετε πλέον να ακούτε τον βοηθό, αντιστρέψτε τους ρόλους: ένα σύντομο πάτημα εμφανίζει την οθόνη τερματισμού λειτουργίας ενώ ένα πιό μακρύ πάτημα εμφανίζει τον βοηθό.

S-Pen: για μερικούς ακόμη αισθητήρες

Φυσικά, τίποτα δεν ξεχωρίζει το S-Pen του Note 10 και το 10+ από το Note 9, εκτός από μερικές καλλυντικές λεπτομέρειες. Αλλά μέσα, τα πράγματα αρχίζουν να χτυπούν. Η Samsung ενσωματώνει έτσι έναν μηχανισμό ανίχνευσης κίνησης 6 αξόνων που συμπληρώνει τη σύνδεση Bluetooth που υπάρχει ήδη στην προηγούμενη έκδοση. Το ενδιαφέρον? Λειτουργίες ελέγχου από απόσταση, όπως λήψη χειρονομιών: σχεδιάστε έναν κύκλο στον αέρα για μεγέθυνση ή σμίκρυνση, μετακίνηση από τη μία σελίδα στην άλλη σε μια παρουσίαση κ.λπ. Και δεν χρειάζεται να βρίσκεστε κοντά στο smartphone για αυτό, το εύρος του S-Pen επεκτείνεται τώρα στα 50 m σε ανοιχτό έδαφος. Εάν η ιδέα φαίνεται ελκυστική, μένει να επαληθευτεί η συνάφεια (και η χρησιμότητά της) κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής.

Οθόνη: για πτώση προς τα πίσω

Η Samsung έδινε πάντα ιδιαίτερη προσοχή στην οθόνη των smartphone υψηλής τεχνολογίας. Οι σημειώσεις 10 και 10+ δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, καθώς ο κατασκευαστής επέλεξε έναν νέο πίνακα τύπου Dynamic AMOLED. Το Note 10 είναι 6,3 “και εμφανίζει 2280 x 1080 pixel (401 ppi), ενώ το Note 10+ χρησιμοποιεί πάνελ 6,8” που εμφανίζει 3040 x 1440 pixels (498 ppi). Πιστοποιημένο HDR10 +, οι οθόνες Note 10 και Note 10+ μας φαίνονται πολύ επιτυχημένες, ακόμα κι αν τα χρώματα ενισχύονται ελαφρώς από προεπιλογή για να κολακεύουν τα μάτια. Ένα πέρασμα μέσω των παραμέτρων της οθόνης πρέπει να επιτρέπει την προσαρμογή αυτού.

Αυτονομία

Οι μπαταρίες και στα δύο προϊόντα θα πρέπει θεωρητικά να προσφέρουν καλή αυτονομία, παρά την καλή οθόνη. Η γρήγορη φόρτιση έχει βελτιωθεί και η Samsung υπόσχεται μια ημέρα ζωής μπαταρίας σε 30 λεπτά φόρτισης. Μένει να δούμε τι είναι αυτή τη μέρα: αυτή ενός λογικού χρήστη ή εκείνου ενός gamer geek εθιστείτε στα βίντεο; Ακόμα κι αν η φυσική μας κακή πίστη μας κάνει να κλίνουμε προς την πρώτη επιλογή, θα είμαστε σίγουροι ότι θα τα ελέγξουμε όλα αυτά στα μελλοντικά μας τεστ!

Ο νέος γρήγορος ασύρματος φορτιστής για τα Note 10 και Note 10+

Φωτογραφία και βίντεο

Η πίσω κάμερα του Note 9 είχε δύο αισθητήρες επί του σκάφους και παρήγαγε σωστά αποτελέσματα (ειδικά μετά την πρώτη ενημέρωση του εσωτερικού του λογισμικού). Οι σημειώσεις 10 και 10+ είναι αντίστοιχα εξοπλισμένες με τρεις και τέσσερις αισθητήρες.

Και οι δύο έχουν τρεις κοινούς αισθητήρες:

  • Εξαιρετικά ευρεία γωνία : 16 MP f / 2.2; γωνία θέασης 123 °
  • Μεγάλη γωνία : 12 MP; διπλό διάφραγμα f / 1.5 και f / 2.4; OIS; Γωνία θέασης 77 °, AF ανίχνευσης φάσης Dualpixel
  • Τηλεφωτογραφικός : 12 MP f / 2,1 OIS 45 ° γωνία θέασης

Το Note 10+ επωφελείται από έναν τέταρτο αισθητήρα που προορίζεται να βελτιώσει την ανίχνευση αντικειμένων στη σκηνή που θα φωτογραφηθεί:

  • DepthVision : ToF VGA f / 1.4; γωνία θέασης 72 °

Δύσκολο κατά τη διάρκεια αυτού του χειρισμού για να πάρετε μια ακριβή ιδέα της ποιότητας των φωτογραφιών και των βίντεο. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι η Samsung έχει τη φιλοδοξία να κάνει το Note 10+ μια επαγγελματική κάμερα με πολλές μυρωδιές. Ας παραθέσουμε για παράδειγμα το βάθος ελέγχου πεδίου σε πραγματικό χρόνο για βίντεο (όπως με τις φωτογραφίες, στην πραγματικότητα), η προσθήκη στοιχείων στην επαυξημένη πραγματικότητα, οι επανασχεδιασμένες λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο καθώς και μια λειτουργία ζουμ ήχου στο θέμα που γυρίστηκε.

Οι πρώτες μας εντυπώσεις

Στο τέλος αυτής της σύντομης εισαγωγής, πρέπει να παραδεχτούμε ότι περιμένουμε ανυπόμονα να δοκιμάσουμε τη Σημείωση 10 και τη Σημείωση 10+. Επειδή πέρα ​​από τις βελτιώσεις του υλικού, η Samsung φαίνεται να έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην πτυχή του λογισμικού, τροποποιώντας το OneUI, την οικιακή του διεπαφή. Το S-pen φαίνεται πιο ενσωματωμένο στην εμπειρία του Galaxy Note από ποτέ, το οποίο μπορούμε να εκτιμήσουμε μόνο.

Απομένει να δούμε αν όλα αυτά δικαιολογούν τη μετάβαση από τη Σημείωση 9 στη Σημείωση 10 / 10+. Σύμφωνα με τη Samsung, οι χρήστες των προϊόντων Note είναι από τους πιο πιστούς στην αγορά και ενημερώνουν τα προϊόντα τους χωρίς να παραπονιούνται πραγματικά. Ανακοινώνοντας δύο αρκετά καλά ισορροπημένα προϊόντα, θα μπορούν οι Κορεάτες να προσελκύσουν νέους χρήστες; Σε κάθε περίπτωση, δίνει στον εαυτό του τα μέσα προσθέτοντας λειτουργίες και δυνατότητες πέρα ​​από το αυστηρά επαγγελματικό πλαίσιο στο οποίο έχει περιορίσει μέχρι στιγμής τη Σημείωση.

Ο χειρισμός μας σε βίντεο!

Στο ίδιο θέμα

Η επίσημη έκδοση των Samsung Galaxy Note 10 και Note 10+
Η σύγκριση μας μεταξύ του Galaxy Note 10+ και του Galaxy S10 +
Οι κύριες διαφορές μεταξύ του Galaxy Note 10+ και του Galaxy Note 9
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Samsung Galaxy Note 10