Salto: TF1, France TV και M6 ανακοινώνουν ένα λανσάρισμα στις αρχές του 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Salto, η πλατφόρμα VOD των TF1, France TV και M6, έλαβε το πράσινο φως από την Αρχή Ανταγωνισμού. οι τρεις ομάδες ανακοινώνουν την έναρξη της υπηρεσίας για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, έπρεπε να συμφωνήσουν σε πολλές δεσμεύσεις για να λάβουν άδεια.

salto

Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2018, οι TF1, France TV και M6 ανακοίνωσαν το Salto, μια κοινή πλατφόρμα VOD. Οι τρεις ομάδες είδαν η μία την άλλη να αναγκάζει τα χέρια τους να επικοινωνούν τόσο νωρίς λόγω διαρροής. Εκείνη την εποχή, η υπηρεσία δεν ήταν καθόλου έτοιμη και για πολύ καιρό δεν το είχαμε ακούσει. Αλλά αυτό είναι, είμαστε στο σπίτι. Η Αρχή Ανταγωνισμού επικύρωσε το έργο Salto παρά τις καταγγελίες ορισμένων παικτών στην αγορά τηλεπικοινωνιών ή τηλεόρασης (Δωρεάν, Molotov, Canal κ.λπ.). Οι TF1, France TV και M6 ανακοινώνουν ένα λανσάρισμα για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Salto: TF1, France TV και M6 θα πρέπει να τηρούν τους περιορισμούς

Ως υπενθύμιση, το Salto πρέπει να είναι μια πλατφόρμα στην οποία πληρώνεται η πρόσβαση και η οποία θα συγκεντρώνει τα προγράμματα των τριών μεγάλων ομάδων μέσων στην αρχή της δημιουργίας του. Ζωντανές, επανάληψη, βελτιωμένες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες. Όμως, αντιμέτωποι με την πρόκληση ανταγωνιστών και συνεργατών που φοβούνται την άφιξη ενός τέτοιου μαστόν στη Γαλλία, το TF1, το France TV και το M6 θα πρέπει να σέβονται έναν συγκεκριμένο αριθμό “Αναλήψεις υποχρεώσεων προς την Αρχή Ανταγωνισμού”. Και πολλοί από αυτούς πρέπει να αμφισβητήσουν το ενδιαφέρον της πλατφόρμας.

Η Αρχή εξηγεί ότι “Οι δεσμεύσεις αυτές αποσκοπούν στην αποτροπή των κινδύνων συντονισμού μεταξύ TF1, France Télévisions και M6, καθώς και των κινδύνων που εντοπίστηκαν” :

  • Η ανάντη αγορά για την απόκτηση δικαιωμάτων μετάδοσης: Η TF1, η France Télévisions και η M6 δεσμεύτηκαν να περιορίσουν τις συνδυασμένες δυνατότητες αγοράς γραμμικών και μη γραμμικών ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι συνθήκες προμήθειας της Salto θα ρυθμίζονται με διάφορους τρόπους, έτσι ώστε η ικανότητα της Salto να παρέχει αποκλειστικό περιεχόμενο από τις μητρικές της εταιρείες. Οι δυνατότητες της Salto να επωφεληθεί από τις συμβατικές ρήτρες που εμφανίζονται στις συμβάσεις για την αγορά δικαιωμάτων γραμμικής μετάδοσης που έχουν συναφθεί από τις TF1, France Télévisions και M6 θα ρυθμιστούν αυστηρά.
  • Η αγορά εκδόσεων και μάρκετινγκ για τηλεοπτικά κανάλια: Οι TF1, France Télévisions και M6 δεσμεύονται να εμποδίσουν τη Salto να συνάπτει αποκλειστικότητα για τη διανομή δωρεάν καναλιών DTT και των συναφών υπηρεσιών και λειτουργιών τους. Από την άλλη πλευρά, οι δεσμεύσεις προβλέπουν τη δυνατότητα του Salto να επωφεληθεί από την προσωρινή αποκλειστικότητα για υπηρεσίες και λειτουργίες που έχει ξεκινήσει η ίδια. Η TF1, η France Télévisions και η M6 δεσμεύτηκαν επίσης να προσφέρουν απευθείας, δηλαδή χωρίς τη μεσολάβηση της Salto, σε οποιονδήποτε τρίτο διανομέα, τη διανομή των καναλιών DTT ελεύθερης αεροπορίας και των συναφών υπηρεσιών και λειτουργιών τους. , υπό αντικειμενικές και αμερόληπτες συνθήκες.
  • Η αγορά διανομής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης: Τα μέρη δεσμεύτηκαν να περιορίσουν τις δυνατότητες αλληλοπροώθησης μεταξύ των καναλιών τους και της πλατφόρμας Salto.
  • Διαφημιστικές αγορές: Οι μητρικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί να εμπορεύονται διαφημιστικό χώρο με τη Salto βάσει των γενικών όρων πωλήσεων και υπό αντικειμενικές και αμερόληπτες συνθήκες. Επομένως, θα υπάρχει εποπτεία της διαφήμισης του Salto στα κανάλια TF1, France TV και M6. Κανένα πρόβλημα στην αντίθετη κατεύθυνση αφού δεν θα υπάρξει διαφήμιση στο Salto.
  • Συντονισμός μεταξύ TF1, France TV, M6 και Salto: Οι μητρικές εταιρείες δεσμεύονται να δημιουργήσουν ένα σύνολο εγγυήσεων, ατομικά και συλλογικά, με σκοπό να περιορίσουν σε ό, τι είναι απολύτως απαραίτητο και σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Salto και των μητρικών της εταιρειών.

“Με την εξουσιοδότηση του Salto, μπορούμε τελικά να σχηματίσουμε αυτήν τη γαλλική οπτικοακουστική ομάδα που ζητούσα. Η έναρξη της πλατφόρμας θα μας δώσει πολύ σύντομα τα μέσα για να παίξουμε στην επικράτειά μας, αντιμετωπίζοντας διεθνείς παίκτες. Και η γαλλική και ευρωπαϊκή δημιουργία θα βρει έτσι έναν νέο τρόπο για να γνωρίσει το κοινό της », απάντησε η Delphine Ernotte Cunci, Διευθύνων Σύμβουλος της France Televisions.

Διαβάστε επίσης: Salto: ποια προγράμματα θα είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία TF1, France TV και M6;

Για τον Gilles Pélisson, CEO του Ομίλου TF1, η ίδια ιστορία ισχύει: «Είμαι χαρούμενος που το έργο αυτό έχει υλοποιηθεί, το οποίο ενσωματώνει μια νέα φιλοδοξία για τον γαλλικό οπτικοακουστικό τομέα. Η απόφαση της Αρχής Ανταγωνισμού είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα, διότι αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των αρχών για την ανάγκη υποστήριξης και βοήθειας των φορέων του τομέα στις καινοτόμες εξελίξεις που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων ».

«Αυτή η απόφαση μας δίνει τελικά την ευκαιρία να αναπτύξουμε, μαζί, μια προσφορά και μια πλατφόρμα σε φάση με την εξέλιξη ορισμένων χρήσεων. Τα κανάλια των ομάδων μας εκτιμώνται από τους Γάλλους, το περιεχόμενό μας είναι ελκυστικό και η τεχνολογία μας είναι πολύ προηγμένη: τόσοι πολλοί λόγοι για να είστε ευχαριστημένοι με την επερχόμενη έναρξη μιας κοινής και φιλόδοξης προσφοράς όπως το Salto », καταλήγει ο Nicolas de Tavernost, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου M6.

Με ημερομηνία κυκλοφορίας για το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύντομα θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις τιμές, τον πλήρη κατάλογο, τα αποκλειστικά και τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας VOD. Απομένει να δούμε αν δεν θα επιστραφεί από τη Disney +, η οποία θα είναι διαθέσιμη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 στη Γαλλία.