Ring: Η Amazon επιβεβαιώνει την απόλυση υπαλλήλων που κακοποίησαν την πρόσβασή τους σε βίντεο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Ring, η εταιρεία ασφάλειας σπιτιών και ακινήτων του Amazon, λέει ότι απέλυσε υπαλλήλους για πρόσβαση σε βίντεο από κάμερες παρακολούθησης ορισμένων χρηστών. Ο Ρινγκ επιβεβαίωσε τις απολύσεις του σε επιστολή προς πολλούς γερουσιαστές των ΗΠΑ.

Πίστωση: Amazon

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, ένας Αμερικανός πολίτης με το όνομα John Baker Orange αποφάσισε να υποβάλει καταγγελία εναντίον του Ring και του Amazon «για ανεπαρκή προστασία κατά της πειρατείας». Η κάμερα αυτού του πατέρα είχε παραβιαστεί από έναν χάκερ, ο οποίος κατάφερε να συνομιλήσει με ένα από τα παιδιά του. Αυτή η ευρέως δημοσιευμένη αγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει παρακινήσει ορισμένους Αμερικανούς γερουσιαστές να απαιτήσουν απαντήσεις από τον Ring σχετικά με αυτά τα ζητήματα ασφαλείας.

Η εταιρεία Ring, η οποία ειδικεύεται στην πώληση λύσεων για την ασφάλεια σπιτιών και ακινήτων από την Amazon, ανταποκρίθηκε σε αυτό το αίτημα απαντώντας με μια επιστολή. Μαθαίνουμε συγκεκριμένα ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, ο Ring έπρεπε να προχωρήσει στην απόλυση τεσσάρων υπαλλήλων επειδή προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στη ροή βίντεο των καμερών ορισμένων χρηστών, χωρίς αυτό να δικαιολογείται για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Διαβάστε επίσης: Amazon Ring κουδούνι – η ευπάθεια επιτρέπει την εισβολή στο δίκτυό σας Wi-Fi

Γνωρίζουμε τα περιστατικά που αναφέρονται παρακάτω, όπου οι εργαζόμενοι παραβίασαν τις πολιτικές μας […] Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Ring έλαβε τέσσερις καταγγελίες ή ερωτήσεις σχετικά με την πρόσβαση ενός μέλους της ομάδας στα δεδομένα βίντεο του Ring. Παρόλο που όλοι όσοι εμπλέκονταν σε αυτά τα περιστατικά είχαν εξουσιοδότηση να βλέπουν τα δεδομένα βίντεο, η προσπάθεια πρόσβασης σε αυτά τα δεδομένα υπερέβη τα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ρινγκ ενημερώθηκε για την υποτιθέμενη συμπεριφορά, διερεύνησε αμέσως το περιστατικό και, αφού διαπίστωσε ότι το άτομο είχε παραβιάσει την πολιτική της εταιρείας, τον απέλυσε ». μπορούμε να διαβάσουμε σε αυτήν την επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο MotherBoard (που ανήκει στην Vice). Επιπλέον, η Ring διαβεβαίωσε τους γερουσιαστές ότι η πρόσβαση σε ροή βίντεο από κάμερες χρήστη περιορίζεται αυστηρά μόνο σε τρεις υπαλλήλους. Η δουλειά τους είναι να διασφαλίσουν την ορθή λειτουργία του AWS (Υπηρεσίες Web Amazon) από τον Ring.

Μόνο τρεις υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στα βίντεο

Επιπλέον, ο Ring επιβεβαιώνει ότι ορισμένα μέλη της ομάδας Ε & Α με έδρα την Ουκρανία εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στη ροή βίντεο των πελατών, των υπαλλήλων και των επιχειρηματικών εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα βελτίωσης του συστήματος. Τέλος, η εταιρεία ολοκληρώνει την επιστολή της δηλώνοντας ότι θέλει να απαιτεί διπλό έλεγχο ταυτότητας για όλους τους νέους πελάτες και μόνο για νέους. Ένα αξιοσημείωτο βήμα, αλλά δεν επαρκεί για τους γερουσιαστές.

Η απαίτηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για νέους λογαριασμούς είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια καταναλωτές που έχουν ήδη μια κάμερα Ring στο σπίτι τους και παραμένουν άσκοπα ευάλωτοι σε χάκερ. Η Amazon πρέπει να προχωρήσει περισσότερο προστατεύοντας όλες τις συσκευές Ring με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων », απάντησε ο γερουσιαστής Ron Wyden.

Ως υπενθύμιση, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019, ένας χάκερ είχε κατασκοπεύσει μια οικογένεια για μέρες και τρομοκρατούσε ένα μικρό κορίτσι, ληστεύοντας την κάμερα ασφαλείας Ring. Οι κάτοχοι δεν είχαν ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον εξοπλισμό τους.

Πηγή: Engadget