Renault Zoe Electric: ένας αυτοκινητιστής λέει πως ξεπέρασε τα 300.000 χιλιόμετρα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 15 ώρες και 16 λεπτά

Ένας αυτοκινητιστής από την περιοχή Ile-de-France έχει ξεπεράσει τα 300.000 χιλιόμετρα με τη Renault Zoe. Ταξίδεψε σε αυτήν την απόσταση μεταξύ 2013 και 2019. Εκτός από μερικές επισκευές λόγω φθοράς, η κύρια αλλαγή που έγινε στο ηλεκτρικό αυτοκίνητό του ήταν η αλλαγή της μπαταρίας της μετά από 200.000 χιλιόμετρα.

Πίστωση: Automobile-Propre.com

Η μετάβαση σε ηλεκτρικό δεν είναι για όλους. Εκτός από την αγορά (ή την ενοικίαση του οχήματος), πρέπει επίσης να επιλέξετε τον τύπο για την μπαταρία (αγορά ή ενοικίαση) και να εφοδιαστείτε με έναν σταθμό φόρτισης. Η αρχική επένδυση, ακόμη και αν πληρώνει για τον εαυτό της με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντική, παρά την κρατική ενίσχυση που μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10.000 ευρώ. Ειδικά επειδή, παρά τη διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με τα καθαρά αυτοκίνητα (και τους περιορισμούς κυκλοφορίας σε περίπτωση αιχμής ρύπανσης), οι καταναλωτές εξακολουθούν να διστάζουν να πάνε ηλεκτρικά.

Διαβάστε επίσης: Η Volkswagen ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με λιγότερα από 20.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της Tesla

Για να πάρετε μια ιδέα της καθημερινής ζωής με ένα ηλεκτρικό όχημα, η γνώμη του καταναλωτή είναι συχνά μια καλή ιδέα. Ένα είδος μακροχρόνιας δοκιμής. Ο ιστότοπος Automobile-Propre.com δημοσίευσε τη μαρτυρία ενός χρήστη της Renault Zoe πρώτης γενιάς. Ταξίδεψε 300.000 χιλιόμετρα με το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο μεταξύ του 2013, της ημερομηνίας απόκτησης και του 2019. Μια πολύ σημαντική απόσταση, είτε πρόκειται για τον τύπο του κινητήρα. Και ένα ταξίδι που δεν ήταν πάντα ένα πολύ ήρεμο ποτάμι.

Μετατράπηκε από BMW Serie 7 σε Renault Zoe

Ο οδηγός, που ζει στα μεγαλύτερα προάστια του Παρισιού, ταξιδεύει 170 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πάει από και προς τη δουλειά. Πήγε από μια BMW Σειρά 7 V8 που κατανάλωσε 14 λίτρα βενζίνης κάθε 100 χιλιόμετρα, σε ένα Zoe 22kWh με κινητήρα Q210 (Σειρά εντατικών με χιλιόμετρα πακέτο για μπαταρία 195 ευρώ το μήνα). Σίγουρα δεν ήταν πλέον γεμάτο κάθε τρεις μέρες, αλλά η αυτονομία του Ζωή του, βεβαίως μια από τις πρώτες σειρές, δεν του επιτρέπει να κάνει το καθημερινό του ταξίδι μετ ‘επιστροφής με μία μόνο χρέωση. Επομένως, έπρεπε να διαπραγματευτεί με τον εργοδότη του για να εγκαταστήσει σταθμό φόρτισης στην εργασία του.

Εκτός από τις επισκευές που πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας κατασκευαστικών ελαττωμάτων (μια “κακώς βαθμονομημένη” σφραγίδα, μια “λείπει πτύχωση” στον φορτιστή χαμαιλέοντα), η Zoe δείχνει πραγματικές αδυναμίες μόνο μετά από 200.000 χιλιόμετρα. Ειδικότερα, η μπαταρία δείχνει προηγμένη φθορά στο 71%, με μείωση της αυτονομίας που έδωσε στον οδηγό μερικές κρύες ιδρώτες. Έχει αντικατασταθεί. Κάποιες συνηθισμένες μικρές επισκευές στα φρένα, αμορτισέρ και αναρτήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης από 200.000 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Aiways U5: το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 500 χλμ αυτονομίας φτάνει στην Ευρώπη με 25.000 €

Συνολικά ικανοποιημένος με την εμπειρία του, ακόμη και αν παρατηρήσουμε κάποιες δυσκολίες στην πραγματοποίηση μεγάλων ταξιδιών (όπου τα προβλήματα που συνδέονται με τον ηλεκτρικό, το χρόνο φόρτισης και την αυτονομία, επιδεινώνονται), αυτός ο χρήστης του Ile-de-France φαίνεται ικανοποιημένος. Και ακόμη και αν συνδέεται οικονομικά με αυτό το αυτοκίνητο, δεν θα αρνείται να επαναλάβει την εμπειρία του με ένα πιο πρόσφατο όχημα (ειδικά από τότε που κυκλοφόρησε το Zoe 2 φέτος). Η ιστορία δεν λέει εάν αυτό θα συμβεί …

Πηγή: Automobile-Propre.com