Realme: γιατί η μάρκα smartphone θέλει να γίνει ανεξάρτητη από την Oppo

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 15 ώρες και 05 λεπτά

Η Realme θέλει να διαχωρίσει από τη μητρική της εταιρεία Oppo, με την οποία ο κατασκευαστής εξακολουθεί να μοιράζεται προϋπολογισμούς και πόρους Ε & Α. Η μάρκα είναι μια από τις ισχυρότερες αυξήσεις στον κλάδο, δεν έχει πλέον το ρόλο της συμπληρωματικής μάρκας και δανείζεται μια διαφορετική στρατηγική από την Oppo πιο επικεντρωμένη στην τεχνολογία και την καινοτομία. Ο Διευθύνων Σύμβουλός της εξηγεί ότι η μάρκα σκέφτεται επίσης να κυκλοφορήσει αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων ακουστικών.

Η Oppo δεν είναι απαραίτητα μια πολύ γνωστή μάρκα στη Γαλλία, αλλά συνδέεται με ονόματα όπως το OnePlus, το Vivo και η νέα μάρκα Realme. Όλες αυτές οι μάρκες ανήκουν στην κινεζική πολυεθνική BBK Electronics και μοιράζονται όλους τους πόρους έρευνας και ανάπτυξης και τους προϋπολογισμούς με την Oppo. Ωστόσο, μία από αυτές τις μάρκες εξελίσσεται πολύ γρήγορα, σε βαθμό που σκέφτεται να ξεκινήσει να βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του κλάδου. Θα σκεφτόσασταν το OnePlus; Σφάλμα: αυτό είναι Ρεάλ.

Στρατηγική αποπληρωμής του “ατμομηχανή”

Το Realme είναι γνωστό στη Γαλλία μόνο για λίγους μήνες. Όμως η μάρκα είναι πράγματι πολύ νέα, δεδομένου ότι υπήρχε μόνο από τις 4 Μαΐου 2018, σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, η προέλευση του Realme χρονολογείται από το 2010 και η κυκλοφορία της μάρκας OPPO Real. Ωστόσο, μόνο από το 2018 τα πράγματα έχουν επιταχυνθεί: χάρη στους πόρους και την τεχνογνωσία της Oppo, η Realme κατάφερε να λανσάρει σε 18 σύντομους μήνες περίπου δεκαπέντε smartphone (!) Εκ των οποίων είναι η λίστα:

 • Realme 1 (Μάιος 2018)
 • Realme 2 (Σεπτέμβριος 2018)
 • Realme 2 Pro (Σεπτέμβριος 2018)
 • Realme C1 (Σεπτέμβριος 2018)
 • Realme C2 (Μάιος 2019)
 • Realme U1 (Νοέμβριος 2018)
 • Realme 3 (Μάρτιος 2019)
 • Realme 3 Pro (Απρίλιος 2019)
 • Realme X (Ιούλιος 2019)
 • Realme X Master Edition (Μάιος 2019)
 • Realme 3i (Ιούλιος 2019)
 • Realme 5 (Αυγ 2019)
 • Realme 5 Pro (Αύγουστος 2019)
 • Realme XT (Σεπτέμβριος 2019)
 • Realme X2 (Οκτώβριος 2019)

Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη όλες, αλλά η μάρκα είναι μία από τις 5 καλύτερες πωλήσεις στην Ινδία στο Διαδίκτυο και σημειώνει σημαντική πρόοδο σε περίπου είκοσι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, της Ισπανίας και της Ρωσίας. Μια στρατηγική του μηχανισμού ατμού που είναι επομένως απίστευτα αποτελεσματική, σε τέτοιο βαθμό που οι διαχειριστές της σκέφτονται να κάνουν τον κατασκευαστή ανεξάρτητο. Σε μια συνέντευξη με την Digitimes, ο επικεφαλής της επιχειρηματικής στρατηγικής στην Ταϊβάν, Chung Hsiang-wei, εξηγεί ότι ενώ η εταιρεία συνεχίζει να μοιράζεται πόρους και Ε & Α με την Oppo, μόλις δημιούργησε τη δική της ομάδα έρευνας και ανάπτυξης. .

Επόμενοι στόχοι: Προσιτά smartphone 5G και ασύρματα ακουστικά True Wireless

Επισημαίνει επίσης ότι η εξέλιξη των Realme και Oppo είναι όλο και λιγότερο συμπληρωματική: «Η Oppo και η Realme δεν παίζουν συμπληρωματικούς ρόλους στην αγορά, αλλά στοχεύουν διαφορετικά τμήματα […] Το 60% των πελατών της Oppo είναι γυναίκες, ενώ το 60% στην Realme είναι άντρες ». Και για να το προσθέσω “Εν τω μεταξύ, η Oppo κινείται υψηλά στην κατηγορία premium, η tannic Realme στοχεύει μοντέλα που εστιάζουν περισσότερο στην τεχνολογία και τη μόδα.” Ο διαχωρισμός των δύο εμπορικών σημάτων αναμφίβολα θα τους επέτρεπε να διαφοροποιήσουν ακόμη περισσότερο τις στρατηγικές τους. Με τον κίνδυνο να ενταχθείτε μερικές φορές σε έναν ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η μάρκα θέλει να κυκλοφορήσει φθηνότερα 5G smartphone στην Ταϊβάν από το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Ο Chung Hsiang-wei αποκαλύπτει επίσης ότι η εταιρεία αναπτύσσει ακουστικά True Wireless. Τι πιστεύετε για τις φιλοδοξίες του Realme; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Digitimes