PS5 vs Xbox Series X: κάθε μια από τις δικές τους τακτικές για να κερδίσει τον πόλεμο των αποκλεισμένων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Sony με το PS5 από τη μία πλευρά, η Microsoft με το Xbox Series X από την άλλη. Για να ξεχωρίσετε, όπως πάντα, θα πρέπει να βασιστείτε στους αποκλεισμένους. Και για να κερδίσουν αυτήν την κρίσιμη μάχη, οι δύο κατασκευαστές θα υιοθετήσουν διαμετρικά διαφορετικές στρατηγικές.

Πίστωση: Phonandroid

Η Microsoft και η Sony γνωρίζουν ότι οι νέες κονσόλες τους δεν θα μπορούν να πουλήσουν καλά κατά την κυκλοφορία, εκτός εάν έχουν ποιοτικά παιχνίδια για να προσφέρουν στους παίκτες. Η μάχη για αποκλειστικά πρόκειται να εξοργιστεί, είναι γεγονός και αποδεικνύεται ότι οι δύο κατασκευαστές θα επιλέξουν μάλλον αντίθετες στρατηγικές.

Η Microsoft επιλέγει cross-gen

Καθώς το περιεχόμενό μας βγαίνει τον επόμενο χρόνο, δύο χρόνια από τώρα, όλα τα παιχνίδια μας, όπως στον υπολογιστή, θα είναι διαθέσιμα σε αυτήν την οικογένεια συσκευών », είπε ο Matt Booty, επικεφαλής ομάδων ανάπτυξης στο Xbox Game Studios, στις στήλες του βρετανικού ιστότοπου MCV. ” Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αν κάποιος επενδύσει σε ένα Xbox από τώρα έως την κυκλοφορία του Xbox Series X, θα αισθανθεί ότι έχει κάνει μια καλή επένδυση και ότι δεσμευόμαστε να του παρέχουμε περιεχόμενο ». διευκρίνισε.

Συγκεκριμένα, τα παιχνίδια της σειράς Xbox X θα είναι επίσης διαθέσιμα στο Xbox One κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών της καριέρας της σειράς X. Η εταιρεία Redmond θέλει σαφώς να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση και να δώσει στους παίκτες χρόνο να αποφασίσουν εάν θα ή όχι «επενδύστε στη νέα τους κονσόλα χωρίς να τους στερήσετε νέα αναμενόμενα παιχνίδια. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η απόφαση αφορά μόνο τους τίτλους που αναπτύχθηκαν από τα δεκαπέντε στούντιο της Microsoft, τα οποία προφανώς θα είναι αποκλειστικά Xbox, όπως για παράδειγμα το Halo Infinite.

Διαβάστε επίσης: Η Microsoft κυκλοφορεί τη λίστα με τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια Xbox για το 2020

Αυτή η στρατηγική έχει την αξία να μην ασκεί πίεση στον καταναλωτή, αλλά αποδεικνύεται επικίνδυνο για τον κατασκευαστή. Πρώτον, οι πωλήσεις Xbox One Series X θα μπορούσαν να υποφέρουν. Και για καλό λόγο, ένας νέος αγοραστής πιθανότατα θα προτιμήσει να θέσει τις απόψεις του σε ένα Xbox One, σίγουρα λιγότερο ισχυρός αλλά λιγότερο ακριβός και με τον ίδιο κατάλογο.

Δεύτερον, η Microsoft θα πρέπει και πάλι να αντιμετωπίσει τη διαμάχη υποβαθμίσεις γραφικά. Ένα οπτικά φιλόδοξο παιχνίδι σαν Halo άπειρο ή το επόμενο Φορτζά θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις για να λειτουργεί σωστά στο Xbox One. Το οποίο αναπόφευκτα θα πείσει τους καταναλωτές ότι η καλύτερη έκδοση θα βρίσκεται πάντα στο Xbox Series X. Αυτό θα τους οδηγήσει να αγοράσουν μία. Όταν το σκεφτείτε, αυτή η στρατηγική δεν είναι τελικά επικίνδυνη.

Sony, βλέπει μόνο το PS5

Η πολιτική της Sony θα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν της Microsoft. Ο πάντα πολύ ενημερωμένος Jason Schreier του ιστότοπου Kotaku έχει ακούσει από πολλούς υπαλλήλους της Sony Interactive Enterntainment ότι μελλοντικά αποκλειστικά της Sony θα προορίζονται μόνο για το Playstation 5. ” Έχω ακούσει μερικούς τίτλους κυκλοφορίας PS5. Δεν θα τα ονομάσω αμέσως, γιατί θα προσπαθήσω να κάνω κάποιο άρθρο σχετικά με αυτά αργότερα. Αλλά αυτά τα παιχνίδια θα τρέχουν μόνο στο PS5. Μερικά από τα πράγματα που έχω ακούσει θα κυκλοφορήσουν μόνο στο PS5 ″, είπε στον δημοσιογράφο στο τελευταίο του podcast Kotaku Splitscreen.

Διαβάστε επίσης: Ο Gran Turismo θα είναι ένας από τους καλεσμένους της τιμής κατά την έναρξη του PS5

Θα καταλάβετε, η Sony, σε αντίθεση με τη Microsoft, θέλει να καλέσει τους παίκτες να κάνουν το άλμα το συντομότερο δυνατό, με εξαιρετικές ενισχύσεις αποκλειστικών PS5 και τεχνολογικών προθηκών. Πιστεύουμε για παράδειγμα το GodFall, το παιχνίδι δράσης-RPG από το Gearbox, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην κυκλοφορία του Playstation 5 στις 20 Νοεμβρίου 2020. Παρά τα πάντα, ο κατασκευαστής θα βασιστεί επίσης στους τίτλους cross-gen για να εγγυηθεί την επιτυχία της κονσόλας της, ιδίως χάρη στις εκδόσεις PS5 του The Last Of Us Μέρος 2, από Φάντασμα του Τσούσιμα, Final Fantasy 7, Cyberpunk 2077 και Assassin’s Creed Ragnarok. Δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη, αλλά θα ήταν έκπληξη εάν οι προγραμματιστές δεν είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε βελτιωμένη έκδοση στο PS5.

Πηγή: MCVuk