PS5: οι παίκτες θα μπορούσαν να μοιραστούν τα στοιχεία ελέγχου του DualShock 5

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι παίκτες στο PS5 θα μπορούσαν να μοιραστούν τα στοιχεία ελέγχου του DualShock 5. Αυτή είναι η νέα ιδέα που είναι λίγο τρελή από τη Sony. Ο κατασκευαστής θέλει να μετατρέψει τα παιχνίδια ενός παίκτη σε μια εμπειρία για πολλούς παίκτες επιτρέποντας σε όλους να εκχωρήσουν ένα μέρος του ελεγκτή. Το ένα θα έχει τα σκανδάλη, και το άλλο για παράδειγμα τα αναλογικά ραβδιά.

Συντελεστές: Concept Creator για το LetsGoDigital

Η Sony θέλει να καινοτομήσει με το Playstation 5 και να προσφέρει νέες δυνατότητες σε παίκτες με τη μελλοντική κονσόλα και τον ελεγκτή της, το DualShock 5. Γνωρίζαμε ήδη από σκίτσα και μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από τη Sony ότι ο ελεγκτής θα πρέπει να πάρει το σχεδιασμό του DualShock 4, εκτός από μερικές λεπτομέρειες, όπως η απουσία ράβδου LED και πιο εκτεταμένη απτική ανατροφοδότηση.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, οι συνάδελφοί μας από τον ιστότοπο LetsGoDigital βρήκαν ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Sony που κατατέθηκε το 2018 στο USPTO, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο επικυρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2019, είχε τον τίτλο: ” Διακλάδωση των κοινόχρηστων στοιχείων ελέγχου και των στοιχείων ελέγχου σε ένα βιντεοπαιχνίδι ». Πίσω από αυτό το νεφελώδες όνομα κρύβεται μια μάλλον εκκεντρική ιδέα.

Μετατρέποντας τα παιχνίδια ενός παίκτη σε μια εμπειρία για πολλούς παίκτες

Η Sony θέλει να μετατρέψει τα παιχνίδια ενός παίκτη σε μια εμπειρία για πολλούς παίκτες. Για να επιτευχθεί αυτό, ο κατασκευαστής θα αναπτύξει δύο χαρακτηριστικά. Ο πρώτος θα απαντούσε στο όνομα του ” Παιχνίδι Spirit Controller » . Συγκεκριμένα, Οι παίκτες σε ένα πάρτι θα μπορούν να μοιράζονται τα στοιχεία ελέγχου ενός ελεγκτή DualShock 5 σε πολλούς ελεγκτές και να παίζουν μαζί ένα παιχνίδι παίκτη.

Ένα παράδειγμα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια: Εάν υπάρχουν τρεις από εσάς και θέλετε να παίξετε Μαχητής του δρόμου Για παράδειγμα, σε σόλο, ένας παίκτης θα μπορεί να φροντίζει γροθιές και κλωτσιές με τετράγωνο, κύκλο, σταυρό και τρίγωνο. Ένας άλλος θα φροντίσει να μετακινήσει τον χαρακτήρα με τα χειριστήρια. Ένας άλλος θα φροντίσει τις σκανδάλες για να απελευθερώσουν τα ισχυρά χτυπήματα. Όλοι στο δικό τους ελεγκτή!

Προφανώς, αυτό το σχήμα μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλά άλλα παιχνίδια και καταστάσεις, όπως Πεδίο μάχης για παράδειγμα όπου οι παίκτες θα μπορούσαν να μοιραστούν το έργο στο αεροπλάνο, για παράδειγμα με έναν που πιλότος και τον άλλο που πυροβολεί. Η Sony θέλει να ενθαρρύνει τη συνεργασία. Σύμφωνα με τα έγγραφα ευρεσιτεχνίας, αυτή η λειτουργικότητα θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά και τοπικά.

Διαβάστε επίσης: PS5 – η κλεμμένη φωτογραφία αποκαλύπτει την εμφάνιση του κιτ ανάπτυξης και του DualShock 5

Το “πέρασμα του χειριστηρίου” γίνεται online

Εάν είστε παίκτης, πιθανότατα περάσατε ένα βράδυ με έναν φίλο που σας παραδίδει τον ελεγκτή σε ένα αδύνατο παιχνίδι σαν Σεκίρο ή οποιοδήποτε Σκοτεινές ψυχές. Εδώ είναι η δεύτερη ιδέα της Sony: να περάσετε τον ελεγκτή στο διαδίκτυο. Ο κατασκευαστής οραματίζεται ένα ηγετικό σύστημα, όπου ένας «καπετάνιος» θα μπορούσε να εκχωρήσει χρόνο παιχνιδιού σε κάθε παίκτη, με τον έλεγχο του χαρακτήρα να επιστρέφει στον επόμενο παίκτη στο τέλος αυτής της περιόδου. Ανάλογα με την απόδοσή σας στο παιχνίδι, μπορείτε να παίξετε περισσότερο ή αντίστροφα να αλλάξετε τον ελεγκτή πολύ γρήγορα.

Ανεξάρτητα, η ιδέα της Sony είναι ενδιαφέρουσα με περισσότερους από έναν τρόπους, αλλά δεν είναι καινούργια. Τα κοινόχρηστα στοιχεία ελέγχου υπάρχουν εδώ και αιώνες, ειδικά σε υπολογιστές. Ποιος δεν έχει μοιραστεί ένα πληκτρολόγιο για να παίξει Need for Speed ​​ή Quake; Ωστόσο, η εφαρμογή αυτής της επιλογής στο DualShock 5 και στο Playstation 5 είναι ευπρόσδεκτη, μόνο για τις ιδέες του παιχνιδιού που μπορεί να προκύψουν από αυτό.

Ως υπενθύμιση, η Microsoft κυκλοφόρησε μια παρόμοια δυνατότητα στην πλατφόρμα Mixer streaming. Με την ονομασία Κοινή χρήση ελεγκτή, αυτό επιτρέπει στη ροή να περάσει τον έλεγχο του ελεγκτή θεατές, και να μοιραστείτε μια πολύ πιο εμπλουτισμένη εμπειρία από μια απλή προβολή.

Πηγή: LetsGoDigital

Πίστωση: LetsGoDigital
Η αρχή στην εικόνα της κοινής χρήσης των κουμπιών.