Pixel 4 και 4 XL: όλα σχετικά με τα νέα smartphone Google 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 ώρες 03 λεπτά

Τα Pixel 4 και Pixel 4 XL είναι επίσημα: smartphone με Snapdragon 855 πολύ προικισμένα σε φωτογραφίες, με μια νέα οθόνη AMOLED 90 Hz, τηλεχειριστήρια Motion Sense και μεγαλύτερη μπαταρία, όλα από 769 €.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Τα Pixel 4 και Pixel 4 XL κυκλοφόρησαν στη Γαλλία στις 21 Οκτωβρίου 2019 στις 6 μ.μ. με διαθεσιμότητα στο κατάστημα από τις 10/24/2019 στις ακόλουθες τιμές:

  • Google Pixel 4: 769 €
  • Google Pixel 4 XL: 899 €

Τεχνικό δελτίο

Pixel 4 Pixel 4XL
Διαστάσεις 68,8 x 147,1 x 8,2 mm 75,1 x 160,4 x 8,2 mm
Βάρος 162 γρ 193 γραμ
Οθόνη 5.7 “OLED 19: 9 6.3 “OLED 19: 9
Ορισμός 90 Hz Full HD + 444 ppi 90 Hz QHD + 537 ppi
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων Οχι Οχι
SoC Snapdragon 855 Snapdragon 855
Εσωτερική μνήμη 64/128 GB 64/128 GB
microSD Οχι Οχι
Διπλή SIM Ναί Ναί
ΕΜΒΟΛΟ 6 GB 6 GB
Κύριος αισθητήρας φωτογραφιών Διπλό: 16 Mp ƒ / 2.4 και 12.2 Mp Telephoto ƒ / 1.7 Διπλό: 16 Mp ƒ / 2.4 και 12.2 Mp Telephoto ƒ / 1.7
– Οπτικό ζουμ ΝΚ ΝΚ
Δευτερεύων αισθητήρας φωτογραφιών 8 Mp ƒ / 1,7 8 Mp ƒ / 1,7
ΟΣΤΟ Android 10 Android 10
Συνδεσιμότητα Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac 2×2 MIMO 2,4 Ghz και
5 GHz
Bluetooth 5.0 + LE (κωδικοποιητές HD: AptX,
AptX HD, LDAC)
NFC
Google Cast
Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac 2×2 MIMO 2,4 Ghz και
5 GHz
Bluetooth 5.0 + LE (κωδικοποιητές HD: AptX,
AptX HD, LDAC)
NFC
Google Cast
NFC Ναί Ναί
Θύρα υπερύθρων Οχι Οχι
Τύμπανα 2800 mAh 3700 mAh
Γρήγορη επαναφόρτιση ναι, 18W ναι, 18w
Ασύρματη φόρτιση Ναί Ναί
Αντίστροφη ασύρματη φόρτιση Οχι Οχι

Θέλετε να μάθετε τις διαφορές μεταξύ του Pixel 3XL και του Pixel 4 XL

Εξαιρετική οθόνη 90 Hz

Οθόνη Google Pixel 4

Μία από τις πιο ελκυστικές πτυχές αυτών των Pixel 4 και Pixel 4 XL είναι η οθόνη των 90Hz, η ποιότητα των οποίων εντυπωσίασε τους ειδικούς στο DisplayMate. Η οθόνη των περισσότερων προηγμένων smartphone ανανεώνεται στα 60 Hz (ή 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αν προτιμάτε). Με οθόνη 90Hz, όλα οπτικά γίνονται ομαλότερα – από κύλιση ιστοσελίδων έως βιντεοπαιχνίδια.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές που τοποθετούνται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών επιλέγουν όλο και περισσότερο αυτό το είδος οθονών ή ακόμη και για πάνελ 120 Hz όπως στην περίπτωση του Asus ROG Phone 2. Είναι φυσικά είναι δύσκολο να περιγράψουμε τις συνεισφορές αυτού του είδους της τεχνολογίας χωρίς να την έχουμε στη διάθεσή σας. Αλλά όταν είστε συνηθισμένοι στα 90 Hz είναι δύσκολο να επιστρέψετε.

Εξαιρετικά εξελιγμένη αναγνώριση προσώπου

Αναγνώριση προσώπου Google Pixel 4

Τα Pixel 4s είναι ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός για αναγνώριση προσώπου στο οικοσύστημα Android. Το σύστημα που αναπτύχθηκε από την Google όντως προχωρεί περισσότερο από το Face ID που προσφέρει η Apple στα τελευταία iPhone της. Εκτός από τον προβολέα κουκίδων, την κάμερα 3D και το LED υπέρυθρης ακτινοβολίας που φωτίζει το πρόσωπο, η Google προσθέτει έναν δεύτερο αισθητήρα υπερύθρων που του επιτρέπει να καταγράφει στερεοσκοπικές εικόνες καθώς και το τσιπ ραντάρ Soli / Motion Sense.

Ξαφνικά, μόλις πλησιάσετε το smartphone, το τσιπ ραντάρ το ανιχνεύει και αναμένει την ακολουθία ξεκλειδώματος: το πρόσωπό σας σαρώνεται και αν ταιριάζει με τα δεδομένα που περιέχονται στον ασφαλή θύλακα του smartphone, το τελευταίο το ξεκλειδώνει χωρίς άλλη λειτουργία από τον χρήστη. Η Google επαινεί την ασφάλεια αυτού του συστήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως το Face ID, για την επικύρωση των πληρωμών.

Ωστόσο, η πρώτη εφαρμογή της συσκευής αφήνει μια κενή πόρτα που επηρεάζει το επίπεδο ασφάλειας του συνόλου σε σύγκριση με αυτό που προσφέρει η Apple: μπορείτε να ξεκλειδώσετε το smartphone ή να επικυρώσετε τις αγορές με κλειστά τα μάτια σας. Ενώ βρίσκεστε στα πιο πρόσφατα iPhone, πρέπει να κοιτάξετε καθαρά την οθόνη ή μπορείτε να κλειδώσετε το Face ID – το iPhone τότε απαιτεί τον κωδικό πρόσβασης.

Ωστόσο, η Google ανακοίνωσε ότι η συσκευή ενδέχεται σύντομα να απαιτεί από το χρήστη να ανοίξει τα μάτια του μέσω μιας ενημέρωσης.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι μειωμένη στο Pixel 4, στην έκδοση XL

Χωρητικότητα μπαταρίας Google Pixel 4

Η χωρητικότητα της μπαταρίας του Pixel 4 μειώνεται: μέτρηση 2800 mAh έναντι 2915 mAh για τον προκάτοχό του. Πρέπει να προσδιοριστεί αμέσως, αυτό δεν προδικάζει με κανέναν τρόπο την τελική του αυτονομία. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι αυτά τα smartphone διαθέτουν, σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά, ένα τσιπ ραντάρ και μια οθόνη 90Hz που πρέπει απαραίτητα να συμβάλλουν στην αύξηση της κατανάλωσης.

Ωστόσο, στο Pixel 4 XL είναι ακριβώς το αντίθετο, καθώς έχουμε συσσωρευτή 3700 mAh έναντι 3430 mAh στο Pixel 3 XL. Και εδώ, το αποδεδειγμένο κέρδος αυτών των πρόσθετων 270 mAh παραμένει ερωτηματικό.

Αισθητήρες φωτογραφίας: το Pixel 4 βλέπει διπλά

Αισθητήρες φωτογραφιών πίσω Google Pixel 4

Στο πίσω μέρος, η Google αλλάζει φέτος σε έναν διπλό αισθητήρα φωτογραφιών και όταν γνωρίζουμε τι ήταν ήδη ικανό να κάνει η εταιρεία με ένα μόνο από αυτά, λέμε στον εαυτό μας ότι όλα αυτά είναι πολύ ελπιδοφόρα. Ο πρώτος από αυτούς τους δύο αισθητήρες διατεταγμένους σε μαύρο τετράγωνο, είναι 16 Mpx με pixel 1 μm, οπτική και ψηφιακή σταθεροποίηση εικόνας, φασματικός αισθητήρας για την αποφυγή τρεμοπαίγματος, όλα με διάφραγμα του f / 2.4 και ένα οπτικό πεδίο 52 °.

Ο δεύτερος είναι ένας αισθητήρας 12,2 Mpx με μεγαλύτερα pixel (1,4 μm), οπτική και ψηφιακή σταθεροποίηση, διάφραγμα f / 1,7 και οπτικό πεδίο 77 °. Η Google υπόσχεται φωτογραφίες ποιότητας ισοδύναμης με επαγγελματικό επίπεδο σε όλες τις περιστάσεις, χάρη σε ένα άγγιγμα τεχνητής νοημοσύνης. Αυτοί οι αισθητήρες παίρνουν αρκετό φως για να τραβήξουν φωτογραφίες από έναστρο ουρανό. Για να σας δώσει μια ιδέα για το πώς φαίνεται, αυτή η διαρροή πιθανώς από επίσημα μέσα επικοινωνίας δείχνει τις πρώτες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τους αισθητήρες του Pixel 4:

Ο αισθητήρας selfie είναι ένας αισθητήρας 8 Mpx που περιλαμβάνεται σε μια συσκευή αναγνώρισης προσώπου 3D με ισοδύναμους βιντεοπροβολείς ή ακόμα πιο ασφαλείς από το Face ID του iPhone. Ο αισθητήρας προσφέρει γωνία θέασης 90 °. Είτε στο μπροστινό μέρος είτε στο πίσω μέρος, η φωτογραφία ωφελείται σε αυτό το smartphone από βελτιωμένη λειτουργία πορτρέτου – και το βίντεο από το Live HDR + που αυξάνει τη δυναμική εμβέλεια έκθεσης και χρωμάτων εν κινήσει. Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε ότι η λειτουργία αστροφωτογραφίας (η οποία σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες των αστεριών) έρχεται σύντομα στο Pixel 3.

Ελέγξτε το Pixel 4 σας χωρίς να το αγγίξετε με το Motion Sense (πρώην Project Soli)

Το Google Pixel 4 είναι εξοπλισμένο με έναν καινοτόμο αισθητήρα ραντάρ που ονομάζεται Motion Sense. Αποτελέσματα από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης στο πλαίσιο του Project Soli, το Motion Sense βασικά σας λέγεται… ένα μικροσκοπικό ραντάρ.

Σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, αυτό το ραντάρ κατανοεί τις χειρονομίες σας με πρωτοφανή αξιοπιστία (αυτός ο τύπος ελέγχου έχει δοκιμαστεί πιο αδέξια από άλλους κατασκευαστές) και επομένως σας επιτρέπει να εκτελείτε πολλές ενέργειες όπως η αλλαγή της έντασης μουσική, μετάβαση στο επόμενο κομμάτι κ.λπ.

Οι διαδηλώσεις φαίνονται πειστικές, αλλά αναρωτιέται κανείς τι θα χρησιμοποιήσει. Ειδικά επειδή φαίνεται λίγο περιττό με τον Βοηθό Google.

Σχεδιασμός: Το Pixel 4 διατίθεται σε δύο μεγέθη και τρία χρώματα

Σχεδιασμός Google Pixel 4

Ο σχεδιασμός των Pixel 4 και Pixel 4 XL δεν αποτελεί έκπληξη εάν παρακολουθείτε τις διαρροές τις τελευταίες εβδομάδες. Το πίσω μέρος του smartphone είναι παγωμένο γυαλί. Παρεμπιπτόντως, δύο πράγματα είναι αρκετά εκπληκτικά: η Google έχει τερματίσει τη σχεδίαση τόνου σε τόνο, η οποία είχε γίνει συνώνυμη με αυτό το εύρος από την έναρξή της. Μόνο το μάτι: το μεγαλύτερο μέρος της πλάτης είναι παγωμένο, αλλά το γυαλί των αισθητήρων φωτογραφιών είναι φυσικά γυαλιστερό. Το άλλο μάλλον εκπληκτικό χτύπημα είναι η νέα μονάδα αισθητήρα φωτογραφιών τοποθετημένη σε τετράγωνο.

Google Pixel 4 μπροστά και πίσω

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι η Google δεν είναι η μόνη που τακτοποιεί τους αισθητήρες φωτογραφιών της: η Apple επέλεξε την ίδια λύση στο iPhone 11 της για να θέσει τέρμα στη σειρά των αισθητήρων στη σειρά. Από την άλλη πλευρά, έχουμε μια οθόνη σχεδόν σε ολόκληρο το μπροστινό μέρος, εκτός από μια παχιά μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης (απαιτείται συνδυασμός Motion Sense, αισθητήρας selfie και αναγνώριση προσώπου 3D) και με ένα ορατό πηγούνι – που μοιάζει λίγο με το σιτάρι, από άποψη σχεδιασμού, της εξέλιξης των smartphones τελευταίας τεχνολογίας.

Πρόσοψη Google Pixel 4

Το smartphone διατηρεί δύο φυσικά κουμπιά στη δεξιά πλευρά: Οθόνη και ένταση. Δεν διαθέτει υποδοχή ήχου 3,5 mm. Στη Γαλλία, το Pixel 4 είναι σχεδιασμένο σε “απλώς μαύρο” χρώμα. Αλλά εμφανίστηκαν και άλλα χρώματα, όπως ένα λευκό και ένα πορτοκαλί χρώμα.

Pixel 4 και Pixel 4 XL: τα επίσημα αξεσουάρ

Θήκες Google Pixel 4

Η Google παρουσίασε ορισμένα επίσημα αξεσουάρ. Πρώτον, υπάρχουν οι επίσημες θήκες που προσφέρονται με υφαντικές ύλες σε τέσσερα χρώματα (παραπάνω). Αλλά και τα νέα Pixel Buds, τα συνδεδεμένα ακουστικά της εταιρείας, τα οποία τελικά κόβουν το καλώδιο, γίνονται μικρότερα και προσφέρονται ειδικά σε πολλά χρώματα.

Ξεκινώντας με βίντεο

Διαβάστε επίσης: