Pixel 4 και 4 XL: μια ενημέρωση βελτιώνει την αναγνώριση προσώπου, ανακαλύπτει όλες τις νέες δυνατότητες!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 17 ώρες και 24 λεπτά

Τα Pixel 4 και Pixel 4 XL λαμβάνουν αυτήν τη στιγμή την ενημέρωση ασφαλείας του Δεκεμβρίου του Android. Μεταξύ των σημαντικών νέων χαρακτηριστικών, σημειώνουμε τη βελτίωση του ξεκλειδώματος μέσω αναγνώρισης προσώπου. Η ενημέρωση κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές χώρες και θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες μέσα σε λίγες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, το Google Pixels πρώτης γενιάς έλαβε τη μηνιαία ενημέρωση ασφαλείας για τελευταία φορά στην καριέρα τους. Μετά τα Pixel 2 και 2 XL και τα Pixel 3 και 3XL, είναι πλέον η σειρά των πιο πρόσφατων smartphone Google, των Pixel 4 και Pixel 4 XL, να λάβουν την ενημέρωση ασφαλείας του Δεκεμβρίου του Android. Αυτή η ενημέρωση, η οποία ζυγίζει 129MB, κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν μέσα σε λίγες ημέρες ή περισσότερες.

Η αναγνώριση προσώπου βελτιώνεται και η λειτουργία πορτραίτου γίνεται φίλτρο

Για να υποστηρίξει αυτήν την ενημέρωση ασφαλείας Android, η Google ξεκινά ένα νέο είδος ενημέρωσης για το εύρος Pixel 4: ” το Pixel Drop ». Θα παρέχουν επίσης επιδιορθώσεις ασφαλείας με νέες δυνατότητες για αυτά τα smartphone.

Για αυτό πρώτα Pixel Drop, υπάρχει μια αξιοσημείωτη βελτίωση στο ξεκλείδωμα προσώπου, το σύστημα ξεκλειδώματος μέσω αναγνώρισης προσώπου. Τώρα το smartphone σας θα μπορεί να αποθηκεύει πολλές φωτογραφίες του προσώπου σας και να τις χρησιμοποιεί για να σας αναγνωρίζει γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι ιδανικές, για παράδειγμα. Η Google καθορίζει ότι είναι δυνατή η διαγραφή όλων των φωτογραφιών που έχουν αποθηκευτεί από τις ρυθμίσεις του smartphone.

Μια άλλη σημαντική προσθήκη κρύβεται στις Φωτογραφίες Google. Τώρα θα είναι δυνατόεφαρμόστε εφέ πορτρέτου (εστίαση στα θέματα και θαμπάδα στο φόντο) σε οποιαδήποτε φωτογραφία στη συλλογή σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν την τροποποίηση σε όλες τις λήψεις σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τις οποίες έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για χρόνια που δεν τραβήχτηκαν με το Pixel 4.

Call Screen, το τέλος του ανεπιθύμητου τηλεφώνου

Αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε χρήστες των ΗΠΑ, αλλά ελπίζουμε να την δούμε σύντομα. Χάρη στον Βοηθό Google, Οθόνη κλήσεων ενδέχεται αναγνώριση και αποκλεισμός μιας τηλεφωνικής κλήσης που πραγματοποιείται από ένα bot spam. Μια απλή ειδοποίηση θα σας προειδοποιήσει για τον αποκλεισμό και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε την κλήση ή όχι.

Τέλος, η Google εξέτασε τις βιντεοκλήσεις στο Google Duo. Το Pixel 4 σας θα μπορεί πλέον να κόβει αυτόματα το πρόσωπό σας έτσι ώστε να παραμένει στο κέντρο. Σε περίπτωση κλήσεων σε αρκετούς, το smartphone θα φροντίσει να διευρύνει το πεδίο έτσι ώστε όλοι να μπορούν να εμφανίζονται στην οθόνη. Επιπλέον, θα είναι επίσης δυνατή η εφαρμογή των εφέ της κατακόρυφης εικόνας σε βίντεο στη σειρά Pixel 2, 3 και 4.

Ακολουθεί η λίστα με άλλες σημαντικές διορθώσεις που έγιναν με αυτήν την ενημέρωση Δεκεμβρίου για τα Pixel 4 και Pixel 4 XL:

  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα που παρήγαγε λευκό θόρυβο όταν το Spotify μεταδίδει μουσική από το ηχείο
  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα που παράγει λευκό θόρυβο σε βίντεο που έχουν κινηματογραφηθεί με εφαρμογές Snapchat ή Instagram
  • Υποστήριξη για τον σκοτεινό κόσμο στο φορτωτής εκκίνησης
  • Διόρθωση απώλειας της σύνδεσης Bluetooth κατά τη σύζευξη
  • Διορθώθηκαν ζητήματα σύζευξης με τα έξυπνα ρολόγια Garmin
  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα που έκανε την οθόνη να τρεμοπαίζει ανάλογα με τη χρήση
  • Αυξάνει την ένταση της απτικής ανάδρασης σε ορισμένες περιπτώσεις
  • Βελτιωμένοι αισθητήρες που σχετίζονται με την αυτόματη περιστροφή
  • Διορθώθηκαν προβλήματα προβολής με την κάρτα Google Play

Διαβάστε επίσης: Android – Η Google διορθώνει 44 ελαττώματα ασφαλείας στην ενημέρωση του Δεκεμβρίου

Κάτοχοι Google Pixel 4 ή Pixel 4 XL, μπορείτε να ελέγξετε εάν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη απευθείας στο smartphone σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Προχωρημένος > Ενημέρωση συστήματος. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ακόμα το αρχείο, αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς η ενημέρωση κυκλοφορεί σταδιακά. Απλά ελέγχετε τακτικά τις επόμενες μέρες.

Πηγή: Android Central