Nintendo Switch εναντίον Nintendo Switch Lite: ποιο θα επιλέξει;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες 08 λεπτά

Διστάζετε να αγοράσετε Nintendo Switch ή Switch Lite; Τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσάς. Ανάλογα με τις χρήσεις και τις συνήθειές σας, κάθε μία από τις δύο κονσόλες μπορεί να σας ταιριάζει. Μάθετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς και ποιο πιστεύουμε ότι προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής.

Τον Μάρτιο του 2017, η Nintendo χτύπησε σκληρά στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών ξεκινώντας το Switch, μια υβριδική κονσόλα που σας επιτρέπει να παίζετε και τα δύο σε φορητή λειτουργία, αλλά και σε μια τηλεόραση όπως μια οικιακή κονσόλα όταν είναι συνδεδεμένη. . Bingo: Το Nintendo Switch ήταν επιτυχία. Για να οδηγήσει σε αυτήν την επιτυχία, ο Big N αποφάσισε στη συνέχεια να την απορρίψει και να διαθέσει στην αγορά ένα Switch Lite. Για τους καταναλωτές, τότε τίθεται το ερώτημα: ποιο από τα δύο είναι κατάλληλο για μένα; Σας βοηθάμε σε αυτό το άρθρο να βρείτε το δρόμο σας εκεί και να επιλέξετε ποια κονσόλα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Μέγεθος οθόνης

Οι λάτρεις της μεγάλης διαγώνιας, λάβετε υπόψη ότι το Switch Lite προσφέρει οθόνη 5,5 ιντσών, μικρότερη από αυτή των 6,2 ιντσών στον τυπικό διακόπτη. Αυτό είναι απαραιτήτως μια παράμετρος που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη στιγμή της αγοράς. Ωστόσο, ο ορισμός παραμένει αμετάβλητος: ο πίνακας μπορεί να εμφανίσει HD έως 1280 x 720 pixel και στα δύο μοντέλα. Μερικοί ιδιαίτερα άπληστοι τίτλοι, όπως το The Witcher III, μπορούν να αναπαραχθούν μόνο σε 540 pixel.

Μικρό πλεονέκτημα για το Switch Lite, προσφέρει ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση δεδομένου ότι επωφελείται από τον ίδιο αριθμό pixel σε μικρότερη επιφάνεια. Έχει δικαίωμα 267 pixel ανά ίντσα (ppi) έναντι 237 ppi για το διακόπτη.

Νικητής: Nintendo Switch

Εναλλαγή καταλόγου παιχνιδιών

Θεωρητικά, το Switch Lite επωφελείται από τον ίδιο κατάλογο παιχνιδιών με το Switch και από μόνο του δεν επωφελείται από καμία αποκλειστικότητα. Στην πράξη, είναι πιο περίπλοκο: ορισμένοι περιορισμοί του Switch Lite καθιστούν αδύνατη ή περίπλοκη την πρόσβαση σε ορισμένα παιχνίδια.

Πρώτα απ ‘όλα, υποστηρίζονται μόνο τίτλοι με φορητή λειτουργία. Αυτή είναι σίγουρα η πλειοψηφία αυτών, αλλά αυτό εξαιρεί ακόμη μερικά μεγάλα παιχνίδια. Πιστεύουμε ιδιαίτερα το Super Mario Party, το οποίο θεωρείται ότι παίζεται σε τηλεόραση με άλλους σαν επιτραπέζιο παιχνίδι. Τα μίνι-παιχνίδια του απαιτούν απολύτως έλεγχο κίνησης και λειτουργικότητα HD rumble από το Joy-Con. Για τους ίδιους λόγους, μην σκοπεύετε να παίξετε Just Dance, Fitness Boxing ή 1-2-Switch με το Lite. Η κονσόλα στερείται επίσης του Nintendo Labo και του νέου αξεσουάρ Ring Fit Adventure.

Στη συνέχεια, έχουμε επίσης την περίπτωση παραγωγών με δυνατότητα αναπαραγωγής, αλλά με μια πολύ επιδεινωμένη εμπειρία. Ίσως το πιο έντονο παράδειγμα είναι το Super Mario Odyssey, του οποίου τα χειριστήρια γίνονται πολύ περίπλοκα χωρίς το Joy-Con και τον έλεγχο κίνησης. Στο Pokémon Go, η σύλληψη μικρών πλασμάτων έπρεπε να προσαρμοστεί και μπορεί να είναι λιγότερο διασκεδαστική. Το Ditto για Mario Tennis Aces, Splatoon 2, Okami HD, όλα μπορούν να παιχτούν στο Switch Lite αλλά λιγότερο αξιόλογα, επειδή έχουν σχεδιαστεί για να παίζουν με το Joy-Con. Μπορούμε επίσης να παραθέσουμε το The World Ends With You: Final Remix και Astral Chain, των οποίων οι τρόποι συνεργασίας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μόνη φορητή κονσόλα. Σας συνιστούμε να διαβάσετε τον οδηγό μας για τα καλύτερα παιχνίδια εναλλαγής της στιγμής.

Νικητής: Nintendo Switch

Λειτουργίες, δυνατότητες και υπηρεσίες

Στο διακόπτη Nintendo, ο παίκτης έχει την επιλογή μεταξύ τριών τρόπων παιχνιδιού:

  • Λειτουργία τηλεόρασης: η τοποθέτηση της κονσόλας στην ενσωματωμένη βάση, η οποία είναι συνδεδεμένη στην τηλεόραση, σας επιτρέπει να παίξετε στη μεγάλη οθόνη στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο
  • Λειτουργία επιτραπέζιου: Η βάση επιτρέπει στη φορητή κονσόλα να στέκεται σε επίπεδη επιφάνεια και να παίζει με το Joy-Con αποσυνδεδεμένο
  • Φορητή λειτουργία: το Joy-Con είναι προσαρτημένο στην οθόνη και όλα ταιριάζουν στα χέρια της συσκευής αναπαραγωγής.
διακόπτης nintendo

Με το Switch Lite, υποστηρίζεται λογικά μόνο η φορητή λειτουργία, η οποία όχι μόνο δημιουργεί πρόβλημα άνεσης αλλά και στερεί από τον χρήστη μέρος του καταλόγου παιχνιδιών (δείτε την ειδική ενότητα για Μάθε περισσότερα).

Το Nintendo Switch Online, το οποίο παρέχει κυρίως πρόσβαση σε πολλούς παίκτες και έναν κατάλογο ρετρό παιχνιδιών, υπάρχει και στις δύο κονσόλες. Τοπικές συσκευές πολλαπλών έως οκτώ παικτών είναι επίσης διαθέσιμες και στις δύο συσκευές.

Εάν έχετε ήδη ένα Switch και είστε διστακτικοί να αγοράσετε ένα πρόσθετο Switch Lite, λάβετε υπόψη ότι τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να συνδεθούν με έναν κοινό λογαριασμό. Δεν υπάρχει πρόβλημα να ανακτήσετε την πρόοδό σας αλλάζοντας κονσόλες (η αποθήκευση στο cloud προορίζεται για συνδρομητές του Switch Online).

Νικητής: Nintendo Switch

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Ένα μέρος που θα ενδιαφέρει τους νομάδες. Όταν ανακοινώθηκε το Switch Lite, η Nintendo ανακοίνωσε άριστα νέα στους καταναλωτές: προσανατολισμένη στην κινητικότητα, η φορητή κονσόλα θα πρέπει να επωφεληθεί από περισσότερη αυτονομία από το Switch. Σύμφωνα με τον εκδότη, η μπαταρία του Switch Lite μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 7 ώρες (3 ώρες στο The Legend of Zelda: Breath of the Wild) από 2,5 έως 6,5 ώρες (3 ώρες για το The Legend του Zelda: Breath of the Wild) για το διακόπτη. Είτε ένα μικρό κέρδος έως και 30 λεπτά ανάλογα με τις χρήσεις.

Pro διακόπτης nintendo

Πρόβλημα: αμέσως μετά την επίσημη παρουσίαση της φορητής κονσόλας της, η Nintendo ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε στην αγορά ένα νέο μοντέλο Switch, το οποίο αντικαθιστά το παλιό. Και αν έχει μπαταρία όμοια με την έκδοση που κυκλοφόρησε το 2017, ενσωματώνει ένα νέο, πιο βελτιστοποιημένο Nvidia Tegra X1 SoC. Συνέπεια: η αυτονομία πετά και τώρα έχουμε το δικαίωμα να 4,5 και 9 ώρες (5,5 ώρες στο The Legend of Zelda: Breath of the Wild) Μια τεράστια διαφορά που θέτει το ενδιαφέρον του Switch Lite σε προοπτική, καθώς καταλήγουμε σε μια φορητή κονσόλα 100% που είναι λιγότερο ανθεκτική από το υβριδικό αντίστοιχό της.

Παίρνουμε αυτήν την ευκαιρία για να σας προειδοποιήσουμε να είστε πολύ προσεκτικοί όταν αγοράζετε έναν τυπικό διακόπτη, επειδή το μοντέλο του 2017 εξακολουθεί να πωλείται μέσω μεταπωλητών, ειδικά σε αγορές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει μια κονσόλα με τον σειριακό αριθμό που ξεκινά με “HAD” για να λάβετε τον πιο πρόσφατο διακόπτη και την αυξημένη αυτονομία του. Εάν λέει “HAC”, τότε είναι η έκδοση του 2017. Εάν δείτε μια σημαντική μείωση τιμών στο Switch, είναι πολύ πιθανό ότι είναι «HAC», δεν βιάζεται τότε.

Νικητής: Nintendo Switch 2019 (HAD)

Ξεκινώντας

Με διαστάσεις 91,1 x 208 x 13,9 mm και σχεδιασμό που ταιριάζει καλύτερα σε παιχνίδια για κινητά, το Switch Lite είναι πιο εύχρηστο από το μεγάλο αδερφό του και το 102 x 239 x 13,9 mm. Το τελευταίο είναι επίσης πολύ βαρύτερο: 378 γραμμάρια έναντι 275 γραμμάρια για τη φορητή κονσόλα. Ευκολότερο στη μεταφορά και το χειρισμό, το Switch Lite είναι επίσης ανθεκτικό και λιγότερο ανθεκτικό σε κραδασμούς, το οποίο μπορεί να είναι πλεονέκτημα εάν η συσκευή προορίζεται για παιδιά, είστε αδέξια ή σκοπεύετε να πάτε στο πόδι.

εναλλαγή μεγέθους lite
Πίστωση: Vædreus Aardimus

Αλλά το Nintendo Switch έχει ακόμα πλεονεκτήματα. Χάρη στο Joy-Con, επωφελείται από δονήσεις HD που επιτρέπουν την ενίσχυση της εμβάπτισης. Εγγυημένο αποτέλεσμα εάν οι προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν λάβει όσο το δυνατόν περισσότερο υπόψη αυτήν τη λειτουργικότητα. Επιπλέον, οι επόμενοι ελεγκτές DualShock του PS5 θα πρέπει επίσης να ενσωματώσουν παρόμοια τεχνολογία με δυναμικές δονήσεις και έναν απτικό κινητήρα. Εάν ακόμη και η Sony είναι εμπνευσμένη από τη Nintendo …

Φυσικά, η κάμερα αισθητήρα υπερύθρων Joy-Con δεν υπάρχει ούτε στο Switch Lite, κάτι που θέτει επίσης ορισμένα προβλήματα παιχνιδιού σε ορισμένους τίτλους που εκμεταλλεύονται ιδιαίτερα αυτήν την επιλογή. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να απολαύσετε μερικά παιχνίδια στον κατάλογο με το Switch Lite.

Νικητής: Tie

Τι γίνεται με αυτό το πρόβλημα Joy-Con;

Σας έχουμε πει πολλές φορές στον ιστότοπο, πολλοί χρήστες είχαν μέρος της εμπειρίας τους με το Switch που χαλάστηκε από το Joy-Con Drift, ένα σφάλμα που εμφανίζεται σε ορισμένες συσκευές και προκαλεί “ενέργειες φαντασμάτων”: μενού που ξετυλίγεται ή χαρακτήρας που προχωρά χωρίς να αγγίξει τίποτα για παράδειγμα. Απογοητευτικό. Λοιπόν, σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει ζήλια, καθώς το Nintendo Switch Lite έχει επίσης αυτά τα προβλήματα χειριστηρίου.

Nintendo διακόπτη Joycon

Σκεφτήκαμε ότι θα γλιτώθηκε δεδομένου ότι η Nintendo υποτίθεται ότι θα κυριαρχήσει καλά σε αυτόν τον τύπο σχεδιασμού και ότι δεν θα ήθελε να ξαναρχίσει μια διαμάχη που την μαστίζει λίγο με το Switch, αλλά ο ιαπωνικός κατασκευαστής έκανε το ίδιο λάθος. Υπάρχει ακόμη λόγος για μια νέα έκδοση του Switch Lite για τη διόρθωση του προβλήματος Joy-Con Drift. Με το Switch Lite που κυκλοφόρησε πρόσφατα, είναι ακόμα αδύνατο να πούμε εάν η μία ή η άλλη κονσόλα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρεαστούν.

Τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα που έχουν κερδίσει το Nintendo Switch ως το πιο εύθραυστο προϊόν της χρονιάς 2019, σύμφωνα με 60 εκατομμύρια καταναλωτές. Σε όλες τις περιπτώσεις, διατηρήστε τα είδη, ειδικά το τιμολόγιο, το οποίο θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από την εξυπηρέτηση πελατών και την επισκευή δωρεάν.

Νικητής: Tie

Τιμή

Όταν κυκλοφόρησε, το Nintendo Switch πωλήθηκε στα 329,99 ευρώ. Η συνιστώμενη τιμή του έπεσε στα 299,99 ευρώ. Από την πλευρά του, το Nintendo Switch Lite διατίθεται στην τιμή των 199,99 ευρώ, διαφορά 100 ευρώ. Έχουμε, στη συνέχεια, διαφορετικά πακέτα, συμπεριλαμβανομένων περιορισμένων εκδόσεων, ειδικών χρωμάτων, συμπεριλαμβανόμενων παιχνιδιών ή κουπονιού για να ξοδέψετε στο Nintendo eShop, το οποίο μπορεί να ποικίλει τις τιμές.

Παρόλο που το Switch Lite είναι φθηνότερο, πιστεύουμε ότι η καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής προσφέρεται από το Nintendo Switch, το οποίο προσφέρει την πραγματική εμπειρία με όλες τις δυνατότητες και ολόκληρο τον κατάλογο παιχνιδιών. Υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις στο Lite, το οποίο έχει επίσης χαμηλότερη διάρκεια ζωής μπαταρίας από την έκδοση 2019 του Switch.

Νικητής: Nintendo Switch

Για να ξέρεις :

συμπέρασμα

Nintendo Switch Lite Διακόπτης Nintendo
Διαστάσεις 91,1 x 208 x 13,9 mm 102 x 239 x 13,9 mm
Βάρος 275 γρ 378 γρ
Οθόνη LCD οθόνης αφής 5,5 ιντσών 720 pixel LCD οθόνης αφής 6,2 ιντσών 720 pixel
Αυτονομία 3 έως 7 ώρες (4 ώρες διαδοχικού παιχνιδιού για το παιχνίδι The Legend of Zelda: Breath of the Wild) 4,5 έως 9 ώρες (5,5 ώρες συνεχόμενου παιχνιδιού για το παιχνίδι The Legend of Zelda: Breath of the Wild)
Βάση σύνδεσης και βάση τηλεόρασης Οχι Ναί
Ελεγκτές Joy-Con Οχι Ναί
Τρόποι παιχνιδιού Φορητός Τηλεόραση, επιτραπέζια, φορητή
Κατάλογος Μόνο τα παιχνίδια εναλλαγής με φορητή λειτουργία είναι συμβατά Όλα τα παιχνίδια Switch είναι συμβατά

Όπως μπορείτε να δείτε, το Nintendo Switch Lite έχει μόνο ένα όνομα στο Switch. Στην πραγματικότητα είναι μια φορητή κονσόλα που αντικαθιστά το 3DS και εκμεταλλεύεται μέρος του καταλόγου παιχνιδιών και των λειτουργιών του διακόπτη. Δεδομένης της σχετικά μικρής διαφοράς τιμής μεταξύ των δύο κονσολών, οι περισσότεροι χρήστες θα θέλουν να κοιτάξουν το τυπικό Nintendo Switch, το οποίο είναι πιο ευέλικτο και προσφέρει την πλήρη εμπειρία.

Αλλά σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, το Switch Lite μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Είναι ευκολότερο στο χειρισμό και πιο ανθεκτικό, ιδανικό για παιδιά. Εάν δεν έχετε τηλεόραση και δεν σκοπεύετε να παίξετε σε κατάσταση σύνδεσης, αυτή είναι επίσης μια καλή λύση. Πολύ κακό για αυτή τη χαμηλότερη αυτονομία από το νέο Switch που δεν το καθιστά την τέλεια φορητή επιλογή.

Εκεί το έχετε, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας τώρα. Και αν εξακολουθείτε να έχετε κάποια αμφιβολία, σας προσκαλούμε να συμβουλευτείτε την πλήρη κριτική μας για το Nintendo Switch, καθώς και την κριτική μας για το Switch Lite. Επίσης, σημειώστε ότι ένας βελτιωμένος διακόπτης, που ονομάζεται Switch Pro, φημολογείται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κυκλοφορία του θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2020. Αυτό θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην τιμή του κλασικού διακόπτη.