Netflix, Amazon Prime, OCS, Disney +…: η πειρατεία κινδυνεύει να εκραγεί εάν υπάρχουν πάρα πολλές πλατφόρμες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Netflix, Amazon Prime, OCS και σύντομα Disney +, Apple TV +, NBCUniversal, Hulu, Salto … ο αριθμός των πλατφορμών ροής αυξάνεται ραγδαία και αυτό έχει ήδη αντίστροφο αποτέλεσμα: μια μελέτη δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει στην πειρατεία εάν συνεχιστεί ο κατακερματισμός της αγοράς. Οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών απλά δεν μπορούν να συμβαδίσουν.

Η άφιξη του Netflix και παρόμοιων νομικών προσφορών ροής έχει ωφελήσει μάλλον τον αγώνα κατά της πειρατείας. Αλλά μια νέα μελέτη που ανέθεσε ο συγκριτικός πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευρυζωνική Τζίνι αποκαλύπτει ότι ο γρήγορος πολλαπλασιασμός αυτών των πλατφορμών θα μπορούσε γρήγορα να ωθήσει τους χρήστες του Διαδικτύου ξανά προς παράνομες εναλλακτικές λύσεις. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι ότι όλες αυτές οι πλατφόρμες έχουν τα αποκλειστικά τους, και αν δεν θέλετε να χάσετε ούτε μία, πρέπει απαραίτητα να εγγραφείτε.

Αγορά ροής: ο υπερβολικός κατακερματισμός ωθεί τους χρήστες να πειρατές ιστότοπους

Ο προϋπολογισμός παραμένει λογικός για τη στιγμή, όταν κάποιος είναι για παράδειγμα συνδρομητής Netflix και Amazon Prime. Αλλά κάθε νέα πλατφόρμα αντιπροσωπεύει μια νέα συνδρομή. Και ενώ αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση για ορισμένους χρήστες, ορισμένοι αναγκάζονται να κάνουν επιλογές. Σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος επιθυμεί να παραμείνει στη νομιμότητα. Ευρυζωνική Τζίνι συνέταξε έτσι τις απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο συμμετείχαν 1.500 χρήστες του Διαδικτύου. Ο τελευταίος έπρεπε να παράσχει πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το όνομα των υπηρεσιών ροής που χρησιμοποιούν, την τάση τους να καταφεύγουν σε πειρατικές ενέργειες και ποια, για αυτά, είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον κατακερματισμό της αγοράς ροής.

Έτσι, το 18% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούσαν πειρατικές τοποθεσίες κατά καιρούς. Ένας αριθμός που αυξάνεται στο 37% όταν ρωτήθηκε εάν θα το χρησιμοποιούσε περισσότερο εάν ο αριθμός των πλατφορμών συνέχισε να αυξάνεται. Η μελέτη δείχνει λοιπόν ότι είναι πράγματι το σωρευτικό κόστος των συνδρομών σε πλατφόρμες που ωθεί τους χρήστες του Διαδικτύου προς την πειρατεία. Έτσι, το 67% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι πληρώνουν ήδη πολύ – ο μέσος προϋπολογισμός του Ηνωμένου Βασιλείου για αυτές τις υπηρεσίες είναι 15 £ (περίπου 17 ευρώ).

Αλλά αυτή η μελέτη προχωρά περαιτέρω: μαθαίνουμε ότι οι χρήστες του Διαδικτύου είναι καλά ενημερωμένοι σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν σε περίπτωση εισβολής και τα μέσα απόκρυψης της ταυτότητάς τους στο Διαδίκτυο. Έτσι, το 60% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν ένα VPN για να κρύψουν τα ίχνη τους όταν επισκέπτονται αυτούς τους ιστότοπους. Συνεπώς, προκύπτουν αρκετά διδάγματα από αυτήν τη μελέτη: πρώτον, το ζήτημα της καταπολέμησης της πειρατείας έχει μετατοπιστεί από την προσφορά πρόσβασης σε μια αρκετά πλούσια νομική προσφορά (η οποία αρχίζει να ισχύει στη Γαλλία), σε αυτή της ελέγξτε τον προϋπολογισμό ροής σας. Λάβετε υπόψη ότι η μέση τιμή που οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν είναι για μία ή δύο συνδρομές.

Διαβάστε επίσης: Netflix, Amazon Prime Video, Canal + Séries, OCS, Disney +, Apple TV + – σύγκριση ροής βίντεο

Η εγγραφή σε περισσότερες πλατφόρμες, όπως η Disney +, είναι συνεπώς αδιανόητη για πάρα πολλούς χρήστες του Διαδικτύου. Φυσικά η λύση θα ήταν για τις πλατφόρμες να ενοποιήσουν τις συνδρομές τους – ή για ορισμένα στούντιο να σταματήσουν να ξεκινούν τη δική τους πλατφόρμα. Όμως όλα αυτά είναι αναμφίβολα ευκολότερο να ευχηθούμε παρά να επιτύχουμε… Τι πιστεύετε; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: TorrentFreak