Netflix: τιμή, κατάλογος, περιεχόμενο HD, HDR και Dolby Vision, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Netflix έγινε γρήγορα το κατ ‘εξοχήν υπηρεσία βίντεο κατ’ απαίτηση στη Γαλλία, θέτοντας το ρυθμό του στον ανταγωνισμό! Η προσφορά που χωρίζεται σε τρία πακέτα παρέχει πρόσβαση σε εκατομμύρια ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ απευθείας από τον Ιστό ή από συμβατά smartphone, tablet και smartTV. Το Netflix παρέχει επίσης πρόσβαση σε περιεχόμενο ποιότητας HD, HDR και Dolby Vision σε επιλεγμένες συσκευές. Σε αυτό το αρχείο, σας λέμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Netflix!

netflix

Το Netflix δεν είναι τηλεοπτικό κανάλι, αλλά υπηρεσία βίντεο κατ ‘απαίτηση. Δημιουργήθηκε το 1997 γύρω από την ενοικίαση DVD παραγγελίας αλληλογραφίας, το 2007 η εταιρεία ανακάλυψε τον εαυτό της καθιστώντας μια απεριόριστη πλατφόρμα βίντεο κατ ‘απαίτηση. Σήμερα είναι ένα πραγματικό ίδρυμα στη Γαλλία όπου το Netflix πήρε πολύ γρήγορα τη θέση του ως ηγέτης στις υπηρεσίες SVOD. Σήμερα, το Netflix έχει επιτύχει μερίδιο αγοράς τουλάχιστον 69% στη Γαλλία, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του CNC (Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας) και αξιώνει 6 εκατομμύρια συνδρομητές στη Γαλλία.

Τι εξηγεί την επιτυχία του Netflix;

Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας είναι το σύστημα συνδρομών και πρόσβαση σε χιλιάδες περιεχόμενο σε λογική τιμή. Για 7,99 ευρώ το μήνα, ολόκληρος ο κατάλογος ταινιών και σειρών είναι διαθέσιμος χωρίς κανένα όριο. Αρκετά για να καταστήσουμε την ενοικίαση της ταινίας ή του επεισοδίου εντελώς ξεπερασμένη, ακόμη και για λίγα ευρώ. Επιπλέον, η νόμιμη προσφορά παρέμεινε περιορισμένη πριν από την άφιξη του Netflix. Στη συνέχεια, η Hadopi εξήγησε σε μια έκθεση ποια ήταν τα αδύνατα σημεία της: προσφορά που είναι δύσκολο να βρεθεί, περιεχόμενο πολύ παλιό και κακής ποιότητας και πολύ υψηλή τιμή. Τόσα πολλά ελαττώματα που εκμεταλλεύτηκε το Netflix.

Το απεριόριστο σύστημα συνδρομών είναι ορόσημο. Είχε ήδη πετύχει την επιτυχία των Spotify και Deezer για να αναφέρει μερικά, αλλά κανένας Γάλλος ηθοποιός δεν προσέφερε αντίστοιχο βίντεο. Πριν από την άφιξη του Netflix, ο ηγέτης της αγοράς ήταν το Canal Play (τότε 400.000 συνδρομητές). Σήμερα είναι μόνο ο 5ος παίκτης, πίσω από το Netflix, το Orange, το Amazon Prime Video και το MyTF1 (σύμφωνα με την ίδια μελέτη CNC-CSA).

Τέλος, υπάρχει η ποιότητα της διεπαφής. Τόσο στον ιστό όσο και στις εφαρμογές για κινητά, όλα είναι εξαιρετικά καλά μελετημένα. Μια τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει τις προτιμήσεις σας και ξέρει πώς να σας προσφέρει με την πάροδο του χρόνου το περιεχόμενο που σίγουρα θα εκτιμήσετε.

Κατάλογος Netflix: ποιες ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ μπορούμε να βρούμε στην πλατφόρμα;

Ο κατάλογος περιεχομένου του Netflix ανανεώνεται συνεχώς με χιλιάδες ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια κ.λπ. Το ίδιο το Netflix παράγει ταινίες όπως ΟΚΙΑ και σειρά, όπως το εξαιρετικό Ξένα πράγματα, 13 λόγοι για τους οποίους, Dark, The OA και πολλά άλλα, όλα τα επεισόδια των οποίων προσφέρονται ταυτόχρονα στην πλατφόρμα. Αρκετά για να καταπιείτε την αγαπημένη σας σειρά και δεν χρειάζεται να περιμένετε μια εβδομάδα για να δείτε το επόμενο επεισόδιο.

Η παραγωγή αυτού του είδους σειρών είναι επίσης ένας τρόπος να προσφέρετε νέο περιεχόμενο ενάντια στον ανταγωνισμό και να ενθαρρύνετε τους συνδρομητές να μείνουν και να ανακαλύψουν τις επόμενες σεζόν. Αυτές οι παραγωγές είναι επίσης εκεί για να καλύψουν την απουσία ορισμένων πρόσφατων μεγάλων ταινιών στον κατάλογο Netflix – ο σκοπός της υπηρεσίας δεν είναι, από μόνη της, να είναι εξαντλητικός, αλλά να προσφέρει περιεχόμενο που αξίζει να εγγραφείτε. . Θα ήταν πολύ δύσκολο για το Netflix να λειτουργεί διαφορετικά με αυτό το οικονομικό μοντέλο: στη Γαλλία, για παράδειγμα, περιμένετε 3 χρόνια μετά από μια θεατρική κυκλοφορία για να καταλήξει η ταινία σε μια πλατφόρμα SVOD.

Έτσι, η Netflix επενδύει τρελά ποσά για την παραγωγή ταινιών και σειρών πολύ υψηλής ποιότητας: μόνο για το έτος 2018, ο προϋπολογισμός ήταν 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή 700 ταινιών και σειρών!

Συνδρομή Netflix: σε ποια τιμή;

Η τιμή των συνδρομών Netflix στη Γαλλία αυξήθηκε τελευταία τον Ιούνιο του 2019. Διασπάται ως εξής:

  • 7,99 € για απεριόριστη πρόσβαση σε 1 οθόνη σε τυπική ποιότητα
  • 11,99 € για απεριόριστη πρόσβαση σε 2 οθόνες σε HD
  • 15,99 € για απεριόριστη πρόσβαση σε 4 οθόνες, σε HD, Ultra HD, HDR10 και Dolby Vision

Λάβετε υπόψη ότι σε όλες τις περιπτώσεις, ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν.

Τα πιο πρόσφατα smartphone, tablet και έξυπνες τηλεοράσεις είναι συμβατά με νέους τύπους περιεχομένου. Δεν μιλάμε για HD εδώ, το οποίο βρίσκεται στις περισσότερες συσκευές το 2018. Αλλά περισσότερα για HDR και Dolby Vision. Αυτές οι μορφές βασίζονται σε αλγόριθμους για τη βελτίωση των χρωμάτων και της αντίθεσης, για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το HDR σημαίνει Υψηλό δυναμικό εύρος. Αρχικά, αυτός ο όρος αναφέρεται σε μια τεχνική φωτογραφίας με τη βοήθεια υπολογιστή: με τη φωτογράφηση μιας σκηνής πολλές φορές με διαφορετικές εκθέσεις, καθίσταται δυνατή η λήψη περισσότερων λεπτομερειών, ακόμη και στις πιο σκοτεινές και φωτεινότερες περιοχές του κόσμου. εικόνα.

Στη συνέχεια, ένας αλγόριθμος συγκεντρώνει τις διαφορετικές λήψεις για να δημιουργήσει μια τελική εικόνα με πολύ υψηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας και αντίθεσης. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από τη δεκαετία του 1990 για την εφαρμογή αυτής της τεχνικής σε βίντεο. Το Netflix προσφέρει στους συνδρομητές του περιεχόμενο HDR10 και Dolby Vision. Η πρώτη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το HDR10 είναι ανοιχτό, ενώ το Dolby Vision είναι ιδιόκτητη τεχνολογία. Το raison d’être του Dolby Vision είναι στην πραγματικότητα να μπορεί να προσθέσει δυναμικά μεταδεδομένα σε κάθε καρέ που δίνει πιο ακριβείς οδηγίες έκθεσης και δυναμικής εμβέλειας. Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες συγκρίνονται με τις τεχνικές δυνατότητες της συσκευής, η χρωματομετρία και οι αντιθέσεις διορθώνονται ώστε να εμφανίζονται σε όλες τις συμβατές οθόνες με τον ίδιο τρόπο.

Με άλλα λόγια, το HDR10 είναι ήδη αρκετά καλό, αλλά το Dolby Vision μπορεί ακόμα να προσφέρει κέρδη ποιότητας εικόνας. Για να απολαύσετε περιεχόμενο HDR και Dolby Vision σε smartphone, χρειάζεστε γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο, τουλάχιστον 25 Mb / s κατάντη. Κάντε κλικ εδώ για τη λίστα των συμβατών με smartphone HD, HDR και Dolby Vision.

Netflix εναντίον κινηματογράφου εναντίον τηλεόρασης: αθέμιτος ανταγωνισμός;

Οι γαλλικοί κανονισμοί προστατεύουν τα εθνικά κανάλια όταν φτάνει ο αμερικανικός γίγαντας. Συνεπώς, το Netflix δεν έχει άδεια να μεταδίδει ταινίες που κυκλοφόρησαν σε θέατρα πριν από λιγότερο από 36 μήνες. Επομένως, μην περιμένετε να απολαύσετε πολύ πρόσφατες ταινίες κατά παραγγελία. Ταυτόχρονα, τα γαλλικά κανάλια αρχίζουν ήδη να υιοθετούν τις ίδιες μεθόδους με τον αμερικανικό γίγαντα για τη μετάδοση της σειράς, δηλαδή προσφέρουν όλα τα επεισόδια της σειράς ταυτόχρονα σε βίντεο κατ ‘απαίτηση από το πρώτο επεισόδιο μετάδοσης. Αρκετά για να ικανοποιήσουν τους εθισμένους στη σειρά που θέλουν να τους παρακολουθήσουν με τον δικό τους ρυθμό.

Για να προστατευθούν από την άνοδο του Netflix, ορισμένα κανάλια θα ήθελαν να ξεκινήσουν μια ανταγωνιστική πλατφόρμα SVOD που ονομάζεται Salto. Όμως, το έργο Salto δυστυχώς φαίνεται χαμηλό προϋπολογισμό. Όσον αφορά τη φορολογία, η Netflix έχει επίσης ένα πλεονέκτημα έναντι της τελευταίας χάρη στην τοποθεσία των ευρωπαϊκών της κεντρικών γραφείων στο Λουξεμβούργο, μια χώρα γνωστή για την ευνοϊκή της φορολογία.

Το ζήτημα της συμμετοχής στη χρηματοδότηση της οπτικοακουστικής δημιουργίας τίθεται επίσης αφού συμμετέχουν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Η αμερικανική εταιρεία ανέκαθεν είπε ότι θέλει να επενδύσει σε γαλλικές σειρές. Αλλά προς το παρόν, έχουμε δει μόνο τη Μασσαλία, μια μυθοπλασία για την πολιτική ζωή της πόλης της Μασσαλίας με τον Gérard Depardieu. Απομένει να δούμε αν η Netflix θα συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες και θα μπορέσει να μας εκπλήξει, μετά την υποδοχή, τουλάχιστον, της πρώτης παραγωγής της στη χώρα.