Netflix: Θα είναι διαθέσιμη η φθηνή συνδρομή στα 2,99 € στη Γαλλία;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 13 Ιανουαρίου 2020 στις 16 ώρες και 18 λεπτά

Το Netflix δοκιμάζει μια πραγματικά φτηνή συνδρομή στην Ινδία – κοστίζει το ισοδύναμο 2,99 € ανά μήνα. Η ιδέα είναι να προσελκύσετε περιορισμένους προϋπολογισμούς με προσφορά smartphone και μόνο για tablet και να περιορίσετε τον ανταγωνισμό από την Amazon Prime, τη Disney + και άλλες προσεχείς πλατφόρμες. Μπορούμε να ελπίζουμε για μια παρόμοια προσφορά στη Γαλλία;

Το Netflix μπορεί να αρνηθεί ορισμένες πρακτικές όπως η διανομή διαφημίσεων σε συνδρομητές που πληρώνουν, ο ειδικός ροής πρέπει να διασφαλίσει την κερδοφορία του. Φυσικά, το Netflix εστιάζει στην ποιότητα του περιεχομένου του και στην ανάπτυξη ταινιών και σειρών στις αγορές όπου είναι παρούσα. Αλλά η εταιρεία Los Gatos ποντάρει επίσης σε μια στρατηγική τόσο παλιά όσο η βιομηχανική επανάσταση: τμηματοποίηση της αγοράς ανά τιμή.

Μια υπηρεσία όπως το Netflix χρειάζεται πράγματι πολλά χρήματα. Πρέπει να χρηματοδοτήσουμε δισεκατομμύρια δολάρια, πάντα πιο ποιοτικές πρωτότυπες δημιουργίες, για να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον για την υπηρεσία. Πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε να απευθυνθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και να αντλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από κάθε χρήστη, λαμβάνοντας υπόψη την τάση του καθενός να πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα.

Και δεδομένου ότι μιλάμε για μια διακρατική εταιρεία, πρέπει επίσης να σκεφτούμε τις σημαντικές διαφορές στους πόρους ανάλογα με τη χώρα. Μέχρι τώρα, η διεθνής ανάπτυξη του Netflix δεν αντιμετώπισε μεγάλο ανταγωνισμό. Αλλά αυτό αλλάζει με την άνοδο του Amazon Prime και την άφιξη της Disney + ή της Hulu – εκτός από πλατφόρμες ειδικά για ορισμένες χώρες όπως το OCS στη Γαλλία.

Τμηματοποιήστε την αγορά

Επομένως, το Netflix έχει κάθε ενδιαφέρον να “τμηματοποιήσει”, με άλλα λόγια να μειώσει τη μάζα των πελατών του σε ομάδες. Και κάνε όλους να πληρώσουν ό, τι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχετε τρεις συνδρομές στη Γαλλία (7,99 €, 10,99 € και 13,99 € το μήνα). Με ανάλογα με την τιμή, καλύτερη ποιότητα και αυξημένο αριθμό ταυτόχρονων προβολών. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο το Netflix πειραματίζεται με μια ακόμη φθηνότερη συνδρομή σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Εκτός από την Ινδία, το Netflix έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει τη φθηνή συνδρομή του στη Μαλαισία. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η συνδρομή μόνο για κινητά Κοστίζει λίγο περισσότερο, περίπου 4 ευρώ. Προς το παρόν, η προσφορά φαίνεται να είναι προσαρμοσμένη ειδικά για τις αναδυόμενες αγορές. Αλλά θα μπορούσε να φτάσει σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία. Σε κάθε περίπτωση, αν ακολουθήσουμε τη συλλογιστική του Διευθύνοντος Συμβούλου της Netflix, Reed Hastings και άλλων στελεχών της εταιρείας.

«Αν έχουμε υπέροχο περιεχόμενο από όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να το πληρώσουν… στις ΗΠΑ η συνδρομή καλωδίου κοστίζει 75 $. Στην Ινδία είναι περίπου 3 $ – 5 $. Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι άνθρωποι πληρώνουν 50 $ για να έχουν πρόσβαση στο κινητό τους. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές στην Ινδία και η αγορά είναι πολύ μεγάλη. Γι ‘αυτό η συνδρομή μας σε 199 ρουπίες [2,99 € par mois, ndlr] είναι πολύ ανταγωνιστική, λέει ο Reed Hastings.

Η προσφορά μόνο για κινητά είναι μια επιτυχία στην Ινδία και τη Μαλαισία

Στην Ινδία, το Netflix δοκιμάζει επίσης τη στρατηγική διατήρησης συνδρομητών με μειώσεις ανάλογα με τη διάρκεια της αφοσίωσης, η οποία μπορεί να φτάσει έως και 50% σε περίπτωση 12 μηνών. Και αυτή η στρατηγική θα αποδώσει, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, με διάφορους τρόπους. Το ιστολόγιο αναφέρει τον Mihir Shah της αναλυτικής εταιρείας Media Partners Asia. Εκτιμά ότι χάρη σε αυτήν τη συνδρομή, το Netflix θα αυξήσει τη βάση των συνδρομητών του κατά 50% σε διάστημα 12 μηνών.

Ως πρόσθετο μπόνους, λέει ότι αυτοί οι συνδρομητές δεν θα παραμένουν πάντα στη φθηνότερη συνδρομή: “Πιστεύουμε ότι η συνδρομή μόνο για κινητά θα χρησιμεύσει ως διοχέτευση για την επίτευξη ενός ευρύτερου στόχου αγοράς, με την πρόθεση να τους πουλήσει πιο ακριβές συνδρομές.” Οι αναλυτές της Wall Street θα συμφωνούσαν και μάλιστα προτείνουν προσαρμογή αυτής της συνδρομής μόνο για κινητά σε άλλες αγορές – συμπεριλαμβανομένων μη αναδυόμενων.

Στη Γαλλία, πρέπει να περιμένουμε να ενταθεί ο ανταγωνισμός

Έτσι, για να απαντήσω στην ερώτηση αυτού του άρθρου, ναι, αυτή η φθηνότερη συνδρομή μπορεί να καταλήξει στη Γαλλία. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Netflix πρέπει να έχει αρκετά ισχυρούς λόγους για να το κάνει. Στην Ινδία και στην Ασία, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή η προσφορά είναι ένα εργαλείο για να προσεγγίσετε μια μάζα συνδρομητών και εισοδημάτων που δεν είναι προσβάσιμα με προσφορές όπως τους γνωρίζουμε στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: Το Netflix χρειάζεται προσφορά συνδρομής που χρηματοδοτείται από διαφημίσεις, ο λόγος

Ωστόσο, μαζί μας, μπορεί να είναι ανταγωνισμός από τη Disney + (1 ευρώ φθηνότερο από το Netflix), το Amazon Prime Video (2 ευρώ φθηνότερα από το Netflix) και την προοπτική άφιξης άλλων υπηρεσιών σε υψηλότερες τιμές. χαμηλότερη από εκείνη του Netflix που θα μπορούσε να πείσει τον γίγαντα της ροής να αναπτύξει μια προσφορά του ίδιου τύπου.

Πηγή: Hollywood Reporter