Livebox 5: Το Orange παρουσιάζει το νέο του κουτί, έως 2 Gb / s και χωρίς WiFi 6

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Orange μόλις επισημοποίησε το Livebox 5 που διακρίνεται από τη νέα σχεδίαση και ένα ελαφρώς βελτιωμένο τεχνικό φύλλο. Οι συνδρομητές Fiber θα μπορούν να επωφεληθούν από μια διπλή ταχύτητα λήψης, από 1 Gb / s για το Livebox 4 έως 2 Gb / s που μοιράζονται για το νέο κουτί. Η ταχύτητα ανάντη πηγαίνει στα 600 Mb / s. Δεν υπάρχει WiFi 6 στο πρόγραμμα, ούτε σύνδεση 10 Gb / s.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Orange μόλις σήκωσε το πέπλο στο Livebox 5, το οποίο δεν έχει πλέον μυστικά. Επίπεδο σχεδιασμού, διαφέρει από τον προκάτοχό του λόγω της πιο συμπαγούς εμφάνισής του και διαθέτει γρίλιες εξαερισμού στο πάνω μέρος. Ο χειριστής ξεκινά ένα νέο κουτί με απλοϊκό σχεδιασμό με μειωμένες διαστάσεις. Και ιδιαιτερα, δεν προσφέρει οθόνη στο μπροστινό μέρος σε αντίθεση με προηγούμενες εκδόσεις. Χαρακτηριστικό επίπεδο, οι προτεινόμενοι ρυθμοί αυξάνονται τόσο στη λήψη όσο και στη μετάδοση.

Η Orange ανακοινώνει επίσης καλύτερη ενεργειακή απόδοση, η οποία αντιστοιχεί στις υποσχέσεις ενός πιο οικολογικά υπεύθυνου Livebox 5. Αυτό το κουτί είναι σχεδιασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, το οποίο δεν είναι πολύ εκπληκτικό, δεδομένης της ποιότητας του φινιρίσματος που δεν είναι πολύ εξαιρετικό. Όλες αυτές οι παραχωρήσεις επιτρέπουν μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 29% του νέου πλαισίου σε σύγκριση με το Livebox 4.

Livebox 5: Το Orange επισημοποιεί το νέο του κουτί με ταχύτητα λήψης έως 2 Gb / s κοινόχρηστα

Η πρώτη σημαντική καινοτομία είναι η διπλασιασμός της ταχύτητας λήψης για συνδρομητές ινών. Όχι 10 Gb / s όπως με τους δωρεάν αλλά πορτοκαλί συνδρομητές με προσφορές Livebox Up / Pack Open Up μπορούν να επωφεληθούν από μια κοινόχρηστη ταχύτητα 2 Gb / s με το Livebox 5. Με άλλα λόγια, το πλαίσιο θα λάβει αυτήν τη ροή ως είσοδος, αλλά θα μπορεί να αποστείλει μόνο Έξοδος έως 1 Gb / s σε πολλές συσκευές ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Για να επωφεληθεί άριστα από αυτήν την ταχύτητα, ο χειριστής συνιστά ενσύρματη σύνδεση μέσω των θυρών Gigabit Ethernet. Αυτή η καθοδική ροή σχετίζεται με το a μέγιστη ταχύτητα μεταφόρτωσης που αυξάνεται στα 600 Mb / s. Και πάλι, είναι διπλάσιο από το Livebox 4.

χωρίς σύνδεση WiFi 6, χωρίς σύνδεση 10 Gb / s

Κατασκευάζεται και πάλι από τη Sagemcom. Η συσκευή διαθέτει SoC διπλού πυρήνα Broadcom BCM68380 ρολογιού στα 600 MHz. Αυτός ο επεξεργαστής δεν είναι πλέον ολοκαίνουργιος, δεδομένου ότι είναι διαθέσιμος από το 2016, αλλά ο Orange θεωρεί ότι είναι αρκετά ισχυρός για να εκτελεί τις λειτουργίες του κουτιού χωρίς κανένα πρόβλημα. Όσο για το WiFi, ενώ περιμέναμε τη συμβατότητα WiFi 6 όπως το SFR’s Box 8, Το Orange είναι ικανοποιημένο με το WiFi 5 (802.11ac) σε 4 × 4 MIMO, στις ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz. Ο χειριστής δικαιολογεί αυτήν την επιλογή από το γεγονός ότι «ο εξοπλισμός wifi 6 στη Γαλλία είναι μόνο 1%».

Ωστόσο, το Livebox 5 επωφελείται από το «έξυπνο WiFi» που βασίζεται σε ιδιόκτητα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Είναι σε θέση να αναλύει κανάλια και συχνότητες προκειμένου να επιλέξει τα καλύτερα για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση. Όσον αφορά την απουσία 10 Gb / s, η Orange θεωρεί ότι η υποδομή δεν είναι ακόμη εκεί, ούτε ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Livebox 5: τα νέα πακέτα Orange

Θα κυκλοφορήσει αύριο, 10 Οκτωβρίου με νέες προσφορές. Συνδρομή Το Livebox Up fiber είναι 30,99 ευρώ το μήνα για δώδεκα μήνες έπειτα μειώνεται στα 49,99 ευρώ / μήνα. ο Το πακέτο Open Up (κινητό + κουτί) είναι 28,99 ευρώ / μήνα για δώδεκα μήνες και μετά 52,99 ευρώ το μήνα. Το πακέτο επιτρέπει στους πελάτες να επωφεληθούν κατόπιν αιτήματος από μια δεύτερη πρόσβαση σε τηλεοπτικές υπηρεσίες με δεύτερο αποκωδικοποιητή ή το πορτοκαλί κλειδί τηλεόρασης.

Πορτοκαλί Livebox