IPhone XS, XS Max, X, 8 Plus και 7 Plus: Η Apple κατηγορείται για κλοπή τεχνολογίας που σχετίζεται με κάμερα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα iPhone XS, XS Max, X, 8 Plus και 7 Plus έχουν ένα κοινό σημείο: όλα είναι εξοπλισμένα με έναν διπλό αισθητήρα φωτογραφιών. Πρόβλημα: Μια εταιρεία πιστεύει ότι η Apple έχει παραβιάσει πολλές από τις πατέντες της και έχει κλέψει τις τεχνολογίες της για να παρέχει τέτοια λειτουργικότητα στα smartphone της. Έχει υποβληθεί καταγγελία.

Η Apple είναι ο στόχος μιας καταγγελίας από την ισραηλινή εταιρεία Corephotonics, η οποία κατηγορεί την εταιρεία Cupertino ότι έχει κλέψει τεχνολογίες από αυτήν. Σύμφωνα με αυτήν, η Apple παραβίασε δέκα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της που κατατέθηκαν στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ Νοεμβρίου 2013 και Ιουνίου 2016. Όλα τα μοντέλα iPhone που είναι εξοπλισμένα με διπλό αισθητήρα φωτογραφιών αφορούν, συγκεκριμένα iPhone XS, XS Max, X, 8 Plus και 7 Plus.

Ο διπλός φωτοαισθητήρας iPhone στην καρδιά ενός πολέμου για διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Ήδη τον Νοέμβριο του 2017, η Corephotonics μήνυσε την Apple για τους ίδιους λόγους. Εκείνη την εποχή, επηρεάστηκαν μόνο τα iPhone 7 Plus και iPhone 8 Plus. Η μάρκα της Apple κυκλοφόρησε από τότε αρκετά νέα μοντέλα για κινητά με δύο αισθητήρες φωτογραφιών, το παράπονο επεκτείνεται τώρα σε αυτές τις συσκευές, αναφέρει το iDropNews. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετίζονται ιδίως με τεχνολογίες που σχετίζονται με το οπτικό ζουμ, τη συναρμολόγηση φακών μίνι τηλεφακού και με μια διαδικασία λογισμικού για τη συγχώνευση εικόνων που λαμβάνονται με ξεχωριστούς φακούς.

Διαβάστε επίσης: Η Apple και η Qualcomm τερματίζουν τους πολέμους τους

Η Corephotonics αναφέρει ότι η Apple συναντήθηκε με μέλη της ομάδας της για να συζητήσει την τεχνολογία κάμερας διπλού φακού και να συζητήσει μια πιθανή συνεργασία και τη χρήση της άδειας χρήσης τους. Σε αυτήν την περίπτωση, η Apple θα είχε πληρώσει την εταιρεία για να χρησιμοποιήσει τους τεχνολόγους της. Αλλά η ισραηλινή εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η Apple κλέβει κρυφά τις τεχνολογίες της για να παράγει μια ιδιόκτητη εναλλακτική λύση, η οποία χρησιμοποιείται από το iPhone 7 Plus. Σημειώστε ότι ορισμένες αναφορές μας λένε ότι η Samsung θα ενδιαφερόταν για εξαγορά της Corephotonics.

Πηγή: iDropNews