iPhone 11: το επαναστατικό “εξαιρετικά ανθεκτικό” γυαλί τους θα ήταν πραγματικά εύθραυστο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 10 Οκτωβρίου 2019 στις 14 ώρες και 35 λεπτά

Οι ιδιοκτήτες του iPhone 11 διαμαρτύρονται στα φόρουμ της εταιρείας ότι το ποτήρι της νέας τους συσκευής έχει ήδη γρατσουνιστεί μετά από μερικές ημέρες χρήσης. Ρίγες που μερικές φορές εμφανίζονται με απλό τρίψιμο υφασμάτων. Ωστόσο, η Apple παρουσίασε το ποτήρι αυτών των iPhone ως το πιο ανθεκτικό μέχρι σήμερα σε ένα smartphone. Απογοητευμένοι, οι χρήστες επισημαίνουν ότι η ευθραυστότητα αυτού του γυαλιού υπό ορισμένες συνθήκες είναι διαφορετική από ποτέ που δεν έχει δει σε iPhone.

Φόρουμ της Apple

Η Apple το είχε παρουσιάσει ως το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε iPhone. Το γυαλί που προστατεύει το μπροστινό και το πίσω μέρος του iPhone 11, Pro και Pro Max έπρεπε πράγματι να προχωρήσει σε σκληρότητα: Η Apple έχει αναπτύξει για αρκετές γενιές ήδη τα δικά της ανθεκτικά γυαλιά που ανταγωνίζονται το Gorilla Glass που καλύπτει πολλά smartphone Android. Το έργο δεν είναι απλό: είναι πράγματι απαραίτητο να αυξηθεί η αντίσταση αυτού του γυαλιού σε κραδασμούς – για αυτό, οι υαλουργοί επιδιώκουν να αναπαράγουν τα χαρακτηριστικά ενός φαινομένου που είναι γνωστό από τον 17ο αιώνα: το δάκρυ Batavique ή το δάκρυ του γυαλιού.

IPhone 11: το προστατευτικό τους γυαλί δεν φαίνεται τόσο δυνατό όσο ισχυρίζεται η Apple

Όταν ρίχνετε μια σταγόνα λιωμένο γυαλί σε νερό, το εξωτερικό στρώμα στερεοποιείται γρηγορότερα από το εσωτερικό. Αυτό προκαλεί μια ρύθμιση εντάσεων όπως αυτή που πολλαπλασιάζει την αντίσταση αυτού του γυαλιού στην πρόσκρουση, έτσι ώστε να είναι δυνατό να χτυπήσει την πτώση με ένα σφυρί χωρίς να σπάσει. Για την αναπαραγωγή αυτού του εφέ, οι κατασκευαστές γυαλιού όπως το Corning χρησιμοποιούν διαδικασίες ανταλλαγής ιόντων. Αυτό ισχύει πιθανώς και για την Apple. Αλλά η ισχύς του ίδιου του γυαλιού δεν είναι η μόνη μεταβλητή στην εξίσωση.

Είναι επίσης απαραίτητο να γίνει το γυαλί “πιο σκληρό” όταν έρχεται σε επαφή με άλλα υλικά, ενώ του δίνει άλλες ιδιότητες όπως αντοχή στα δακτυλικά αποτυπώματα και μείωση του δείκτη αντανακλαστικότητας της επιφάνειας. . Ιδιότητες που λαμβάνονται με εναπόθεση λεπτών στρωμάτων άλλων ενώσεων στην επιφάνεια. Σήμερα, όλα τα smartphone έχουν πολύ καλή αντίσταση πτώσης (μπορούν να επιβιώσουν σε λίγες μέτριες σταγόνες χωρίς να σπάσουν). Αλλά η αντίσταση στις γρατσουνιές είναι πιο μεταβλητή.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες διαμαρτύρονται στα φόρουμ της Apple για την εκπληκτική ευθραυστότητα του γυαλιού σε ορισμένα iPhone 11, Pro και Max. Οι χρήστες που είναι ως επί το πλείστον πιστοί στην μάρκα και εκπλήσσονται με το πόσο εύκολα η επιφάνεια του iPhone 11s μπορεί να γρατσουνιστεί μόνιμα. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν ζημιά ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν τη συσκευή τους με εξαιρετική προσοχή – η σκληρότερη επιφάνεια με την οποία έρχονται σε επαφή είναι συνήθως το εσωτερικό της τσέπης του παντελονιού, χωρίς κλειδιά ή κέρματα.

Ωστόσο, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, τα μόνιμα σημάδια θα εμφανιστούν μετά από μερικές ημέρες. Σημάδια που μερικές φορές έχουν τη μορφή μικρο γρατσουνιών, άλλα με βαθύτερες ή ορατές γρατζουνιές: “Η σύζυγός μου και εγώ βάλουμε το ολοκαίνουργιο iPhone 11 στην τσέπη του παντελόνι μας και είχαμε και οι δύο γρατσουνιές τη δεύτερη ημέρα της χρήσης (η δική μου στην κάμερα selfie)”, εξηγεί έναν χρήστη που αναφέρεται από τον Tom’s Guide. Αλλο : «Χρησιμοποιώ τηλέφωνα από την πρώτη γενιά. Δεν έχω εγκαταστήσει ποτέ προστατευτικό οθόνης και δεν είχα ποτέ σοβαρό ιστορικό γρατσουνιών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το βλέπω “.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή πτώσης iPhone 11 Pro Max – Η Apple διαθέτει πραγματικά το ισχυρότερο γυαλί στην αγορά;

Υπάρχουν περίπου είκοσι σελίδες επιστροφών του ίδιου περιεχομένου στο επίσημο φόρουμ της Apple. Όταν οι χρήστες επαναφέρουν τα iPhone τους στο Apple Store, πολλοί αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι τους λένε ότι η ζημιά είναι δικό τους λάθος – ακόμη και όταν ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν εκθέτουν τη συσκευή τους σε δυνητικά επιβλαβή υλικά. γρατσουνιά. Η Apple δεν έχει ακόμη δώσει επίσημη αντίδραση σε αυτό το πρόβλημα.

Πηγή: Tom’s Guide US

Άλλος τύπος γρατσουνιών βρέθηκε σε φόρουμ iPhone 11 / Apple

Για όσους ενδιαφέρονται, ακολουθούν μερικές πρόσθετες εξηγήσεις σχετικά με το δάκρυ του κατασκευαστή γυαλιού, που ονομάζεται επίσης “Prince Rupert drop” στα Αγγλικά (διαθέσιμοι υπότιτλοι):