iPhone: Πώς να βρείτε το χαμένο ή κλεμμένο τηλέφωνό σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η απώλεια ή η κλοπή του smartphone σας έχει γίνει πολύ απενεργοποιημένη. Η Apple έχει συμπεριλάβει στο λειτουργικό της σύστημα ένα δωρεάν εργαλείο που εντοπίζει, κλειδώνει ή διαγράφει ένα iPhone από απόσταση. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε και να το χρησιμοποιήσετε.

Όπως όλα τα smartphones προηγμένης τεχνολογίας (δείτε ακόμη λίγο περισσότερο), το iPhone της Apple είναι σχετικά ακριβό. Τόσο πολύ ώστε να έχει το παρατσούκλι “The Precious”, σε σχέση με το μοναδικό δαχτυλίδι του Gollum στο The Lord of the Rings. Αυτό το παρατηρήσαμε ακόμα κατά την πλήρη αναθεώρηση του iPhone 11 Pro. Όμως, πέρα ​​από την οικονομική άποψη, το iPhone, όπως και κάθε σύγχρονο τηλέφωνο, περιέχει επίσης όλες τις φωτογραφίες σας (οι οποίες σίγουρα δεν είναι συγχρονισμένες με το iCloud καθώς η δωρεάν προσφορά είναι περιορισμένη), τα μηνύματά σας και ορισμένες προσωπικές πληροφορίες. , όπως κωδικούς πρόσβασης.

Η απώλεια ενός iPhone ή η κλοπή του, συνεπώς είναι διπλά ενοχλητική, ακόμη και αν έχετε δημιουργήσει ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας του περιεχομένου σας και ακόμη και αν ο λογαριασμός σας iCloud δεν είναι πλήρης (και επομένως έχετε τη δυνατότητα ανάκτησης ή ακόμη και επαναφοράς , τις πληροφορίες σας). Ευτυχώς, η Apple προσφέρει ένα εργαλείο για αρκετά χρόνια για να βρει ένα iPhone (λειτουργεί επίσης με ένα iPad, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικό, επειδή το tablet δεν είναι απαραίτητα γεωγραφικά τοποθετημένο τόσο λεπτά) και μάλιστα εκτελεί ορισμένες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας σε Android

Αυτό το εργαλείο ονομάζεται Εντοπίστε τη συσκευή μου. Έχετε σχεδόν το ίδιο στο Android (ονομάζεται ακόμη και το ίδιο). Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας βοηθήσουμε να ρυθμίσετε τη συσκευή σας iOS και να χρησιμοποιήσετε την Εύρεση συσκευής από άλλο τηλέφωνο (ή tablet) ή πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Σημειώστε ότι πρέπει να πληρούται μια σημαντική προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτό: πρέπει να έχετε έναν ενεργό λογαριασμό iTunes / iCloud. Η δημιουργία αυτού του λογαριασμού είναι εντελώς δωρεάν (και δεν απαιτείται η εισαγωγή της τραπεζικής σας κάρτας).

Πώς μπορώ να ρυθμίσω και να χρησιμοποιήσω το Find My iPhone;

  1. Πρώτο βήμα: διαμόρφωση του τηλεφώνου. Η τοποθεσία της συσκευής σας δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Επομένως, πρέπει πρώτα να εκτελέσετε αυτόν τον απλό χειρισμό. Τα λέμε σε Ρυθμίσειςκαι μετά κάντε κλικ Apple ID (ακριβώς κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης). Μεταξύ iTunes και Family Sharing, έχετε Εγκατάσταση. Πατήστε το για πρόσβαση σε μια νέα οθόνη. Εδώ πατήστε Βρείτε το iPhone μου και ενεργοποιήστε τη λειτουργία. Σημειώστε ότι ενεργοποίηση εκτός σύνδεσης (χρήση GPS) είναι πολύ χρήσιμο σε περίπτωση απώλειας του τηλεφώνου και δεν έρχεται σε επαφή με δίκτυο GSM ή WiFi. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Στείλτε την τελευταία θέση είναι χρήσιμο, αλλά προαιρετικό.
  2. Ας πάρουμε λίγο παράκαμψη στο κοινή χρήση οικογένειαςγιατί μπορεί να διευκολύνει την ανάκτηση του iPhone σας. Η Οικογενειακή κοινή χρήση είναι ένας κόμβος για την κοινή χρήση αγορασμένου περιεχομένου, συνδρομών και πληροφοριών με άλλα μέλη της οικογένειας. Χρησιμοποιείται επίσης για κοινή χρήση μιας τοποθεσίας. Εάν κάποιος άλλος στην οικογένειά σας διαθέτει iPhone, η ενεργοποίηση της κοινοποίησης τοποθεσίας θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε ταχύτερη πρόσβαση στην τοποθεσία του τηλεφώνου σας.
  3. Η εύρεση ενός iPhone είναι εύκολη. Πρώτη κατάσταση: έχετε μια άλλη συσκευή με το λογαριασμό σας iCloud (ένα iPad συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο είναι αρκετό). Πρόσβαση στην εφαρμογή Εγκατάσταση προεγκατεστημένο σε iOS. Στην καρτέλα συσκευές, μπορείτε να δείτε πού βρίσκεται η χαμένη συσκευή σας. Κάντε κλικ σε αυτό στη λίστα των συσκευών σας για να το εντοπίσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να το δρομολογήσετε στη θέση του, να το καλέσετε ή να το επισημάνετε ως “χαμένο”. Αυτή η λειτουργία αποκλείει το τηλέφωνο (αδυναμία να το ξεκλειδώσετε και να το επανεκκινήσετε).
  4. Δεύτερη κατάσταση: ένα μέλος της οικογένειάς σας (το οποίο έχει ενεργοποιημένο το iPhone με κοινή χρήση οικογένειας) είναι μαζί σας όταν συνειδητοποιήσετε ότι το τηλέφωνό σας λείπει. Πρόσβαση στην εφαρμογή Εγκατάσταση στο τηλέφωνό του και μεταβείτε στην πρώτη καρτέλα που ονομάζεται Ανθρωποι. Κάνοντας κλικ στο όνομα χρήστη σας στη λίστα, αποκτάτε πρόσβαση στις ίδιες λειτουργίες με πριν (εκτός από τον αποκλεισμό). Τελευταία επιλογή, δεν συνοδεύεστε από κάποιο μέλος της οικογένειάς σας, αλλά ένας φίλος σας διαθέτει iPhone: πάντα στην εφαρμογή Εγκατάσταση, πατήστε την καρτέλα Μου. Αναπτύξτε το παράθυρο στην κορυφή και πατήστε Βοήθεια σε έναν φίλο. Έχετε πρόσβαση σε μια διαδικτυακή έκδοση του Find My.
  5. Σε αυτήν την έκδοση ιστού του Find My (την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω), επίσης προσβάσιμο πληκτρολογώντας στη γραμμή ενός προγράμματος περιήγησης ιστού τη διεύθυνση iCloud.com/Βρείτε, έχετε πρόσβαση στην τοποθεσία όλων των συσκευών σας, όπως ακριβώς στο κινητό σας. Έχετε πρόσβαση στη λίστα των συσκευών σας. Επιλέξτε το τηλέφωνό σας για να το εντοπίσετε σε χάρτη (ο χάρτης του οποίου έχει υπογραφεί από την TomTom).
  6. Τότε είναι δυνατές τρεις ενέργειες. Χτυπήστε τη συσκευή για να το εντοπίσετε εάν υποψιάζεστε ότι είναι κοντά. Ενεργοποίηση χαμένης λειτουργίας, για να αποτρέψετε την πρόσβαση του περιεχομένου σας σε κανέναν από τον αποκλεισμό του. Η λειτουργία Lost εμφανίζει μόνιμα ένα εξατομικευμένο μήνυμα στην οθόνη (με έναν αριθμό τηλεφώνου για να επικοινωνήσει μαζί σας για παράδειγμα). Η γεωγραφική τοποθεσία παραμένει ενεργή και το Apple Pay απενεργοποιείται.
  7. Τέλος, είναι δυνατόν διαγράψτε από απόσταση το iPhone. Η διαγραφή δεν καθιστά το τηλέφωνο άχρηστο: απλώς διαγράφει προσωπικά δεδομένα (λογαριασμός iTunes, φωτογραφίες, μηνύματα, μέσα πληρωμής). Ωστόσο, δεν θα μπορείτε πλέον να εντοπίσετε τη συσκευή εάν τη διαγράψετε. Στο App Store, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε ένα άτομο και, κατ ‘επέκταση, το smartphone του. Όλα έχουν μια λειτουργία παρακολούθησης. Αλλά κανένας δεν προσφέρει μπλοκάρισμα του τηλεφώνου, πολύ λιγότερο το διαγράφει από απόσταση.