iPhone: Η Apple θέλει να συντρίψει τη Samsung σε εταιρείες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Apple iPhone για να συντρίψει τη Samsung στην επιχείρηση; Προτεραιότητα για τον Tim Cook, CEO της μάρκας Apple. Το αφεντικό θέλει να επιβάλει το smartphone ως κεντρικό εργαλείο για τους εργαζόμενους και σκοπεύει να προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες αφιερωμένες στον επαγγελματικό κόσμο.

Σε αντίθεση με τους ασκούμενους της Apple που προτιμούν το Android, τα iPhone και τα iPad επιλέγονται συχνά από επαγγελματίες. Ορισμένες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες δεν δίστασαν να μετατρέψουν πλήρως τα πάρκα πληροφορικής τους σε προϊόντα της Apple. Κάποιος σκέφτεται ιδιαίτερα τον IBM, τον δημιουργό του υπολογιστή, ο οποίος σταδιακά αντικατέστησε τους υπολογιστές του από Macs.

Όπως μας υπενθύμισε ο Tim Cook κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η εταιρεία Salesforce, οι εταιρείες δεν ήταν καθόλου το κοινό-στόχο όταν κυκλοφόρησε το iPhone το 2007. Αντίθετα, ήταν οι χρήστες του smartphone που αμφισβήτησαν ο κατασκευαστής για να καταστήσει τη συσκευή πιο αποτελεσματική και πιο παραγωγική για το επαγγελματικό περιβάλλον: ” Αφού εμφανίστηκε το iPhone, οι άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν τα τηλέφωνα στην επιχείρηση και άρχισαν να λένε, “Γεια, θέλουμε να το κάνετε αυτό”, ήθελαν το καλύτερο δυνατό λειτουργικό σύστημα για αυτούς. «επιχείρηση», αυτος λεει.

Διαβάστε επίσης: Apple Card – η κάρτα πληρωμής που κατηγορείται για σεξισμό;

Το 2019, η εταιρεία Cupertino μπορεί να καυχηθεί ότι διαθέτει iPhone και iPad στις 500 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες. Από τους δέκα από αυτούς, οκτώ αναπτύσσουν τις δικές τους εφαρμογές iOS για να υποστηρίξουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ο Tim Cook θέλει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο και να αποκλείσει άλλες υπάρχουσες λύσεις (smartphone από ανταγωνιστές και υπολογιστές) υπέρ του smartphone της Apple. Το αφεντικό θέλει να καλέσει τους χρήστες να αλλάξουν τα αντανακλαστικά τους και να αποσπαστούν από το απλό ” κινητό για πλοήγηση, email και μηνύματα ».

Η Samsung παραμένει ηγέτης στις επιχειρήσεις

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη κάποιος τρόπος να ακολουθήσετε την Apple πριν αποσυνδέσετε τη Samsung στις εταιρείες. Για αρκετά χρόνια, ο κατασκευαστής έχει καθιερωθεί μεταξύ επαγγελματιών χάρη σε πολλές καινοτομίες όπως το Samsung Dex για παράδειγμα. Με αυτήν τη συσκευή, οι χρήστες μπορούν κυριολεκτικά να μετατρέψουν τα smartphone Samsung σε επιτραπέζιο υπολογιστή και από το 2018 το αξεσουάρ υποστηρίζει Linux, ένα λειτουργικό σύστημα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για εργασίες γραφείου. Ένας συνδυασμός Galaxy S8 / Dex είναι πολύ πιο ισχυρός από κάποιους υπολογιστές σε επίπεδο εισόδου.

Επιπλέον, η Samsung ενσωμάτωσε γρήγορα τον επαγγελματικό κόσμο στο σχεδιασμό των smartphone της. Το Galaxy Note 10 σχεδιάστηκε σε μεγάλο βαθμό για αυτούς. Οι εξελίξεις που έγιναν στο S-Pen μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα, όπως η χειρόγραφη λήψη σημειώσεων στην οθόνη που μετατρέπεται αυτόματα σε αρχείο Word. Επιπλέον, ο κατασκευαστής περιλαμβάνει τώρα ολόκληρη τη σουίτα γραφείου του Office στη μεγάλη πλειοψηφία των ναυαρχίδων του.

Αναφέρουμε επίσης την πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox, η οποία προστατεύει τους επαγγελματίες από το 2013. Αυτό το λογισμικό δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας που επιτρέπει τον διαχωρισμό επαγγελματικών και προσωπικών αρχείων, την αποθήκευση δεδομένων σε κρυπτογραφημένους φακέλους και την αποτελεσματικότερη προστασία από κακόβουλο λογισμικό. και επιθέσεις στον υπολογιστή. Υπηρεσίες και δυνατότητες που η Apple απέχει πολύ από το να προσφέρει.

Πηγή: CRN