iPhone: για αυτό η Apple αρνείται να αλλάξει τις πρησμένες μπαταρίες στα καταστήματά της, σε βίντεο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Θέλετε να αντικαταστήσετε μια μπαταρία iPhone που έχει πρηστεί λίγο; Τα Apple Stores θα αρνηθούν να το πράξουν επιτόπου – αντίθετα θα σας προσφερθεί να στείλετε τη συσκευή σε ένα εξειδικευμένο κέντρο. Η αντικατάσταση αυτού του είδους κατεστραμμένης μπαταρίας είναι πράγματι εξαιρετικά επικίνδυνη, όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο.

Η αλλαγή της μπαταρίας ενός iPhone είναι σήμερα μια σχεδόν ασήμαντη λειτουργία: απλά πρέπει να πάτε σε ένα κατάστημα της Apple ή στον “τοπικό” επισκευαστή (χωρίς προσβολή της εταιρείας) και η μπαταρία μπορεί γενικά να είναι αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμα και σε λίγες ώρες. Ωστόσο, υπάρχει μια περίπτωση στην οποία η επισκευή μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο: αυτή η περίπτωση συμβαίνει όταν η μπαταρία του smartphone σας εμφανίζει σημάδια οίδημα.

Όταν το iPhone σας εκτοξευθεί …

Οι υπάλληλοι του Apple Store δεν επιτρέπεται να αγγίζουν αυτόν τον τύπο κατεστραμμένης συσκευής. Ο κίνδυνος διάτρησης αυτών των μπαταριών κατά λάθος και πρόκλησης πυρκαγιάς κατά την αποσυναρμολόγηση είναι πολύ μεγάλος, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο από ένα Redditor. tryagainin47 δευτερόλεπτα. Αυτό δείχνει εικόνες από κάμερες CCTV στο χώρο εργασίας του.

tryagainin47 δευτερόλεπτα μόλις είχε ανακτήσει ένα iPhone 5s του οποίου η μπαταρία είχε μόλις αλλάξει: «Η μπαταρία αντικαταστάθηκε από έναν συνάδελφο που είχε αρχικά το smartphone και πιστεύει ότι οφείλεται σε ελαττωματικό εξοπλισμό. Η μπαταρία άρχισε να φουσκώνει όταν τη φόρτισα και ξαφνικά προσπάθησε να την ξεχωρίσει για να προσπαθήσει να το μάθει Γιατί “, εξηγεί ο συντάκτης.

Κατά τη διάλυση, το αεροσκάφος πυρπολήθηκε χωρίς προειδοποίηση. Τότε τον βλέπουμε να ρίχνει τη συσκευή στο έδαφος και προσπαθεί να σβήσει τις φλόγες περπατώντας πάνω της με τα παπούτσια του. Στο νήμα του Reddit, οι χρήστες του Διαδικτύου επισημαίνουν ότι ακόμα κι αν φαίνεται να έχει δουλέψει σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην προσπαθήσετε να πνίξετε μια φωτιά λιθίου με τα παπούτσια σας.

Μια εντυπωσιακή φωτιά, αλλά οι επισκευές τρίτων δεν πρέπει να καταδικάζονται πολύ γρήγορα

Αυτό μπορεί να φτάσει τους 2000 ° C και είναι προτιμότερο να το καλύψετε με άμμο (το νερό δεν συνιστάται ούτε επειδή το λίθιο αντιδρά πολύ βίαια με αυτό). Άλλοι προτείνουν ότι ο απρόσεκτος επισκευαστής ελέγχει τους πνεύμονες – ο καπνός της μπαταρίας είναι ιδιαίτερα τοξικός. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί τα Apple Stores προτιμούν να τοποθετούν αυτές τις συσκευές σε πυρίμαχα πακέτα πριν από την αποστολή τους σε καλύτερα εξοπλισμένα κέντρα.

Διαβάστε επίσης: Ένα iPhone 5 εκτοξεύεται σε αεροπλάνο!

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης σχόλια που προτείνουν – χωρίς αμφιβολία σωστά – να διαχωρίζονται τα πράγματα. Το ζήτημα του δικαιώματος επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών είναι πράγματι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Apple συγκαταλέγεται στις εταιρείες που αντιτίθενται περισσότερο στις επισκευές τρίτων. Ένα από τα επιχειρήματα της εταιρείας είναι ακριβώς ότι οι επισκευές σας μπορεί να παρουσιάσουν κίνδυνο για τον χρήστη. Κάτι που φαίνεται να δείχνει αυτό το βίντεο – ενώ παρόμοιες περιπτώσεις πιθανώς δεν είναι τόσο πολλές.

Αντικατάσταση τηλεφώνου έκρηξα στο πρόσωπό μου τις προάλλες. Ευτυχώς η δουλειά μου το έβαλε στο βίντεο. από την r / Wellthatsucks

Πηγή: 9to5Mac, Reddit