iOS 13: σκοτεινή λειτουργία, φωτογραφία, Siri … ανακαλύψτε όλες τις νέες δυνατότητες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το iOS 13 είναι διαθέσιμο σε συμβατά iPhone. Η νέα έκδοση του iOS βελτιστοποιείται ακόμη καλύτερα για απόδοση, διαθέτει μια νέα σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα, περισσότερες επιλογές για την προστασία του απορρήτου και βελτιώσεις γενικά.

Τι νέο υπάρχει στο iOS 13; Αξίζει να ενημερώσετε αμέσως το iPhone σας; Εδώ είναι η λίστα των νέων δυνατοτήτων.

Νέες δυνατότητες και μερικές συμβουλές στο βίντεο

Σκοτεινή λειτουργία

Η σκοτεινή λειτουργία του iOS 13
Η σκοτεινή λειτουργία του iOS 13

Χάρη στο iOS 13, όλοι οι συμβατοί κάτοχοι iPhone επωφελούνται τώρα από μια σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα. Ένα πραγματικά πλήρες θέμα: στο παρελθόν ήταν δυνατό να επιτευχθεί κάτι αόριστα παρόμοιο ενεργοποιώντας την “έξυπνη αντιστροφή χρώματος”, αλλά αυτή η επιλογή οδήγησε σε πολλές γραφικές παρεκκλίσεις.

Αυτή η λειτουργία έχει το εικονίδιό της στο κέντρο ελέγχου: μπορείτε πολύ εύκολα να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε. Είναι επίσης δυνατό να ζητήσετε από το iOS να το ενεργοποιήσει αυτόματα τη νύχτα.

Ένα καλύτερα βελτιστοποιημένο, πιο ευαίσθητο λειτουργικό σύστημα

Το iOS 13 δείχνει καλύτερη απόδοση
Το iOS 13 δείχνει καλύτερη απόδοση

Με κάθε επανάληψη, η Apple καταβάλλει προσπάθειες να βελτιστοποιήσει το λειτουργικό της σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερο και να προσφέρει απόδοση που συχνά αυξάνεται. Το iOS 13 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Τα τηλέφωνα IP με αναγνωριστικό προσώπου (iPhone X, XS και 11) ξεκλειδώνουν 30% πιο γρήγορα.

Οι εφαρμογές IOS 13 ξεκινούν έως και δύο φορές πιο γρήγορα σύμφωνα με την Apple. Είναι επίσης ελαφρύτερα, επομένως ταχύτερα για λήψη – είτε κατά την αρχική τους εγκατάσταση είτε κατά τη διάρκεια ενημερώσεων.

φωτογραφία

Η διεπαφή φωτογραφιών αλλάζει. Προσαρμόζεται στον τριπλό αισθητήρα φωτογραφιών του iPhone 11 Pro, για παράδειγμα εμφανίζοντας την ευρυγώνια εικόνα έξω από το πλαίσιο φωτογραφιών για να σας δώσει μια ιδέα για το τι θα μπορούσατε να τραβήξετε κάνοντας σμίκρυνση λίγο. Η εφαρμογή Κάμερα λαμβάνει επίσης περισσότερα κουμπιά και ρυθμίσεις για την προσαρμογή των εφέ – μια προεπισκόπηση “ζωντανή” είναι πλέον ορατή στο πιο πρόσφατο iPhone.

Η νέα μονόχρωμη κατακόρυφη λειτουργία

Υπάρχουν επίσης νέες δυνατότητες σε κατακόρυφη λειτουργία, όπως το νέο φίλτρο mono Hugh-Key που δημιουργεί μια ασπρόμαυρη εικόνα σας σε λευκό φόντο. Φυσικά, είναι ιδιαίτερα το πιο πρόσφατο iPhone 11 που θα επωφεληθεί από τη μεγαλύτερη σειρά βελτιώσεων: νέα λειτουργία νυχτερινής λειτουργίας, βελτίωση λεπτομερειών Deep Fusion σε όλες τις συνθήκες, Smart HDR …

Ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής

Η ασφάλεια παίρνει μια εγκοπή στο iOS 13: τα κανονικά αναδυόμενα παράθυρα σας υπενθυμίζουν τη συμπεριφορά ορισμένων από τις εφαρμογές σας που έχουν ήδη εγκατασταθεί και σας προσφέρουν να αλλάξετε την πρόσβασή τους. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί συχνά τοποθεσία ή Bluetooth για παράδειγμα. Επιπλέον, οι πρώτοι χρήστες του iOS 13 ήταν πολλοί που αναρωτήθηκαν τον λόγο για την εμφάνιση αυτών των μηνυμάτων.

Ευτυχώς, δεν είναι εκεί για να σας ενοχλήσουν και τελικά εξαφανιστούν όταν το iOS 13 είναι σίγουρο ότι έχετε επιλέξει σωστά τις προτιμήσεις σας. Η Apple εισάγει επίσης ένα κουμπί “Σύνδεση με την Apple” που σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε έναν αριθμό ιστότοπων και υπηρεσιών χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό. Μια εναλλακτική λύση για τη “μοναδική σύνδεση” που προσφέρει το Facebook ή η Google – με τη διαφορά ότι η Apple δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα μέσω αυτού του κουμπιού.

Σίρι

συσκότιση σιρί

Πολλά νέα πράγματα έρχονται στο Siri: πρώτα, νέα, περισσότερα (i) πραγματικές φωνές, κατασκευασμένες από τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά πάνω απ ‘όλα αυξημένη συμβατότητα με εφαρμογές τρίτων. Εάν είστε χρήστης της Alexa ή του Βοηθού Google, αυτό σίγουρα θα σας κάνει να χαμογελάσετε, αλλά πριν από αυτήν την ενημέρωση δεν ήταν δυνατό να ζητήσετε από το Siri να παίξει μουσική στο Spotify, για παράδειγμα.

Όχι μόνο αυτό ισχύει τώρα, αλλά μπορείτε επίσης να πείτε, για παράδειγμα, “Γράψτε στον Alix ότι επιστρέφω στο WhatsApp”. Η Apple πρόσθεσε επίσης το αντίστοιχο του Google Voice Match στα HomePods – τώρα αναγνωρίζει τις φωνές των μελών του νοικοκυριού σας και μπορεί να προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία για αυτά.

Πληκτρολόγιο iMessage, Memojis και “QuickPath”

Το iMessage έχει επίσης υποστεί μια μικρή ενημέρωση. Το Memoji σας γίνεται αυτόματα μια σειρά αυτοκόλλητων που μπορείτε να κολλήσετε σε όλες τις συνομιλίες σας. Μπορείτε να επιλέξετε το όνομα και τη φωτογραφία που θα εμφανίζεται στο smartphone του παραλήπτη σας όπως στο WhatsApp.

Επιπλέον, για να παραμείνουν στο Memoji, είναι εξοπλισμένα με περισσότερα από “1000 δισεκατομμύρια” νέων στυλ χτενίσματος, μακιγιάζ και άλλων τρυπήματος. Τέλος, η Apple φαίνεται να έχει προσαρμόσει τη γραφή του πληκτρολογίου Swift στο πληκτρολόγιό της: μια τεχνολογία που ονομάζεται “QuickPatch”: απλά πρέπει να σύρετε το δάχτυλό σας από το ένα γράμμα στο άλλο για να γράψετε ακόμα πιο γρήγορα.

Νέες επιλογές κοινής χρήσης

Επιλογές κοινής χρήσης στο iOS 13
Επιλογές κοινής χρήσης στο iOS 13

Το μενού κοινής χρήσης έχει αλλάξει εντελώς: είναι πολύ πιο πλούσιο και πιο ολοκληρωμένο, ώστε να έχετε όλες τις δυνατότητες γρήγορων ενεργειών στην ίδια σελίδα. Αλλά πάνω απ ‘όλα, όπως και στο Android, επισημαίνει τις ενέργειες που είναι πιο πιθανό να εκτελέσετε, παρατηρώντας το πλαίσιο και τις συνήθειές σας μέσω της μηχανικής μάθησης.

Καλύτερη πρόσβαση σε αρχεία

Ιστορικά περιορισμένη, η πρόσβαση αρχείων βελτιώνεται ακόμη περισσότερο στο iOS 13. Η εφαρμογή “Αρχεία” είναι πιο προηγμένη και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση, να διαχειρίζεστε και να οργανώνετε αρχεία σε εξωτερικούς τόμους ή διακομιστές, χωρίς να περνάτε από τον υπολογιστή σας.

Apple Arcade

arcade μήλου

Με το iOS 13, η Apple παρουσιάζει μια καινοτομία στο Play Store: Apple Arcade. Για μια συνδρομή, μπορείτε να παίξετε περισσότερα από εκατό νέα ιδιαίτερα τακτοποιημένα παιχνίδια iPhone.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή iPhone 11 Pro – Η Apple επιστρέφει στην κορυφή, αλλά σε τι τιμή!

Ενημερώσατε; Ποια είναι τα σχόλιά σας; Μιλήστε για αυτό στα σχόλια.