IFA 2019: Ξεκινώντας με το Galaxy Fold, το πτυσσόμενο smartphone της Samsung

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 17 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18 ώρες και 56 λεπτά

Αφού σκουπίζει μερικούς γύψους, η Samsung ανακοίνωσε (ξανά) το Galaxy Fold στο IFA στο Βερολίνο. Καταφέραμε να πάρουμε μαζί το αναδιπλούμενο smartphone της Κορέας. Gadget ή πραγματική επανάσταση; Εδώ είναι οι πρώτες μας εντυπώσεις.

Το Galaxy Fold είναι (ακόμα) επίσημο! Αστείο, η Samsung εκμεταλλεύτηκε τη βιτρίνα που προσέφερε η IFA στο Βερολίνο για να παρουσιάσει εκ νέου το πτυσσόμενο smartphone της. Μετά από μια έντονη πρώτη κυκλοφορία, ο Κορεάτης έπρεπε να επανεξετάσει το αντίγραφο του μετά από καταστροφικές δοκιμές από ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Αν και οι δημοσιογράφοι έκαναν μερικά λάθη (έσκισαν ένα στρώμα της οθόνης θεωρώντας ότι ήταν μια προστατευτική ταινία), Η Samsung εξέτασε το αντίγραφό της. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το Galaxy Fold στο IFA 2019. Ρίξτε μια ματιά στον χειρισμό μας.

Διαβάστε επίσης: όλες οι ανακοινώσεις από το IFA 2019

Ξεκινώντας με βίντεο

Είναι συμπαγές!

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα στην εταιρεία του Galaxy Fold, οι φόβοι μας για την ίδια την έννοια ενός πτυσσόμενου smartphone εξαφανίζονται. Το smartphone αποπνέει σταθερότητα. Η Samsung ενίσχυσε τα άκρα της κάμψης της οθόνης, όπου σκόνη ή νερό θα μπορούσε να διεισδύσει. Το ελατήριο φαίνεται επίσης πιο μυώδες. Εάν η αντίσταση του διπλώματος κατά τη διάρκεια ενός ανοίγματος είναι μερικές φορές επικίνδυνη (βρεγμένα ή πολύ στεγνά χέρια), τα πώματα είναι πιο καθησυχαστικά.

Η λαβή στη λειτουργία smartphone είναι εξαιρετική ακόμη και αν η συσκευή είναι ιδιαίτερα παχιά και βαριά. Οι στρογγυλεμένες καμπύλες και το μικρό πλάτος του καθιστούν ευκολότερο το κράτημα. Στη λειτουργία tablet, η κατανομή βάρους δίνει την αίσθηση της χρήσης ενός ελαφρύτερου αντικειμένου. Δεν χάνει την στιβαρή του εμφάνιση και μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευκολία.

Οι προσαρμογές της Samsung καθησυχάζουν και αποδεικνύουν την τεχνογνωσία της Κορέας. Προφανώς, ένα τεστ πλήρους κλίμακας θα είναι απαραίτητο για να δώσει την τελική ετυμηγορία μας.

Άμεσο αποτέλεσμα

Παρά τους νέους περιορισμούς της δύναμης, το Fold παραμένει ένα εντυπωσιακό smartphone. Εάν η ίδια η ιδέα του αναδιπλούμενου smartphone έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το Galaxy Fold λάμπει με το επίπεδο των φινιρισμάτων του. Οι καμπύλες, τα υλικά που χρησιμοποιούνται, όλα είναι τέλεια καλά μελετημένα. Εμείς κατηγορούμε μόνο την ενσωμάτωση της τεράστιας εγκοπής στη δεξιά γωνία της εσωτερικής οθόνης.

Η μικρή εξωτερική οθόνη, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ μικρή για πραγματική χρήση. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο για συμβουλές ειδοποιήσεων ή για γρήγορη εκκίνηση μιας εφαρμογής. Μόλις ανοίξετε το smartphone, η εφαρμογή εμφανίζεται αμέσως στη γιγαντιαία οθόνη. Η άμεση προσαρμογή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Εγγυημένο αποτέλεσμα! Δεν θα εξετάσουμε τα προφανή πλεονεκτήματα μιας μεγάλης οθόνης για καθημερινή χρήση: περιήγηση στο Web, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.

Δώρο, Η Samsung έχει προσαρμόσει τη διεπαφή λογισμικού της για να κολλήσετε στη χρήση ενός μικρού tablet. Για παράδειγμα, τα πλήκτρα της εφαρμογής φωτογραφιών είναι τοποθετημένα στη δεξιά πλευρά της οθόνης, σε απόσταση αναπνοής. Στις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, τα πλήκτρα πληκτρολογίου κολλούν στα δεξιά και αριστερά άκρα της οθόνης, για να διευκολύνουν την πληκτρολόγηση με τον αντίχειρα. Μια απόλαυση.

Παρά τα αναμφισβήτητα δυνατά σημεία του, το Galaxy Fold παραμένει ένα προϊόν που προορίζεται για ένα προνομιακό κοινό ή / και λάτρεις. Παρ ‘όλα αυτά, δίνει μια επισκόπηση των smartphone που πιθανότατα θα κρατήσουμε όλοι στα χέρια μας στο περισσότερο ή λιγότερο εγγύς μέλλον.