Huawei Mate 30 Pro: πώς να εγκαταστήσετε το Google Play Store και τις αγαπημένες σας εφαρμογές

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 47 λεπτά

Το Mate 30 Pro είναι ένα υπέροχο smartphone. Εκτός από μια πολύ υψηλή τιμή, το πραγματικό της ελάττωμα είναι η έλλειψη υπηρεσιών Google που χρησιμοποιούνται τόσο πολύ στην Ευρώπη. Υπάρχει όμως μια τεχνική για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

Προειδοποίηση: Καθώς αυτή η μέθοδος, η οποία συνίσταται στην εγκατάσταση και εκτέλεση των εφαρμογών Play Store και Google στο Mate 30 Pro, δεν είναι επίσημη, συνεπάγεται κινδύνους ασφαλείας, ιδίως όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων που περιέχονται στη συσκευή. μνήμη τηλεφώνου.

Επιπλέον, αυτή η εγκατάσταση συνιστάται μόνο για προχωρημένους χρήστες. Έχουμε εκτελέσει τη διαδικασία αρκετές φορές και δοκιμάσαμε όλα τα αρχεία APK στο αρχείο.

Το Mate 30 Pro είναι μια από τις μεγάλες τεχνολογικές επιτυχίες του τέλους του έτους. Το πλήρες τεστ μας για τη νέα ναυαρχίδα της Huawei το επιβεβαιώνει. Ένα εκλεπτυσμένο σχέδιο, με ορυκτό γυαλί στις πλευρές και αλουμίνιο στις άκρες. Ένας τριπλός αισθητήρας φωτογραφιών με ευκολία σε όλες τις περιπτώσεις. Και μια τεχνική πλατφόρμα που είναι ισοδύναμη με αυτήν των καλύτερων ανταγωνιστικών smartphone. Η τιμή ταιριάζει με τη φιλοδοξία: περίπου 1.100 ευρώ. Χάρη σε μια αναβαλλόμενη προσφορά αποζημίωσης 200 ευρώ, η τιμή ωστόσο πέφτει κάτω από το σημάδι των 900 ευρώ. Και μερικά προσφερόμενα αξεσουάρ τελικά θα αποπλανήσουν μερικά. Το Mate 30 Pro θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία στις 9 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα με το Mate 30 Pro είναι προφανώς η απουσία υπηρεσιών Google, συμπεριλαμβανομένου του Play Store που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές. Μια απουσία που είναι συνέπεια του εμπάργκο που επιβλήθηκε στην κινεζική εταιρεία από την αμερικανική κυβέρνηση. Φυσικά η Huawei προσφέρει μια εναλλακτική λύση: το «Huawei Mobile Services», ο ακρογωνιαίος λίθος του οποίου είναι το AppGallery και δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές. Ωστόσο, δεν υπάρχουν όλες οι κοινές εφαρμογές. Και μερικές ασυμβατότητες αμαυρώνουν την εμπειρία.

Σύμφωνα με την Huawei, όταν αρθεί ο αποκλεισμός που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μια ενημέρωση του EMUI θα είναι αρκετή για να εγκαταστήσει όλα τα τεχνολογικά τούβλα της Huawei. Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίοι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παρακάμψουν το πρόβλημα εγκαθιστώντας ένα πλήρες πακέτο. Αυτό το πακέτο, η πηγή του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, περιλαμβάνει τις βασικές εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένου του Play Store) και τα τεχνολογικά τούβλα που είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της συνδεσιμότητας. Και εδώ περιγράφουμε λεπτομερώς ολόκληρη τη διαδικασία, η οποία δεν απαιτεί από εσάς να ξεριζώσετε το smartphone.

Πώς να εγκαταστήσετε και να καταργήσετε τον αποκλεισμό εφαρμογών Google στο Huawei Mate 30 Pro

 1. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να κατεβάσετε το πακέτο από έναν υπολογιστή (Mac, Linux ή Windows). Μεταβείτε στη διεύθυνση κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που προτιμάτε. Έχετε πρόσβαση σε ένα αρχείο που ονομάζεται GMS.zip φιλοξενείται στις Google Drive. Ζυγίζει 79 MB. Κατεβάστε το στον υπολογιστή σας και αποσυμπιέστε το αρχείο. Λαμβάνετε έναν φάκελο που ονομάζεται Google και ένα αρχείο που ονομάζεται Huawei.zip. Πραγματοποιήστε λήψη του πακέτου Google Mobile Services για το Mate 30 Pro.
 2. Μόλις τα αρχεία αποσυμπιεστούν, θα πρέπει να αντιγράψετε τα αρχεία σε ένα εξωτερικό μέσο αποθήκευσης προσβάσιμο από το smartphone σας. Μπορεί να είναι ένα κλειδί USB (με υποδοχή τύπου-C) ή μια κάρτα μνήμης σε μορφή Nano Memory (NM Card). Τοποθετήστε τα αρχεία στη ρίζα των πολυμέσων σας. Σημειώστε ότι δεν μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν τη διαδικασία από τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης του κινητού σας.
 3. Για πρόσβαση στα διάφορα αρχεία, μεταβείτε στην εφαρμογή Αρχεία προεγκατεστημένο στο EMUI (το οποίο τοποθετείται συνήθως στη δεύτερη αρχική οθόνη). Επιλέγω Κάρτα μνήμης για να βρείτε το αρχείο και το φάκελο που αντιγράφηκαν προηγουμένως. Ανοίξτε το φάκελο Google. Και εγκαταστήστε, μία προς μία, τις έξι εφαρμογές που υπάρχουν.
 4. Η παραγγελία δεν έχει σημασία. Αλλά μην ξεχνάτε καθόλου, επειδή ορισμένα APK δεν είναι εφαρμογές, αλλά τεχνολογικά τούβλα (κοινόχρηστες βιβλιοθήκες, συνδέσεις) που χρησιμοποιούνται από το Play Store και κοινές εφαρμογές. Εάν βγείτε από τον διαχειριστή αρχείων για να μεταβείτε στην αρχική οθόνη του smartphone, θα ανακαλύψετε δύο νέα εικονίδια: το Play Store και την Επαφή Google. Εάν προσπαθήσετε να ανοίξετε το Play Store τώρα, η εφαρμογή θα κλείσει αμέσως.
 5. Ανοίξτε ξανά τη διαχείριση αρχείων και επιστρέψτε στα αρχεία που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό μέσο. Επιλέξτε (κρατώντας το δάχτυλό σας πάνω του για λίγα λεπτά) το αρχείο Huawei.zip. Στο αναδυόμενο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε Περισσότερο, για να ανοίξετε ένα παράθυρο. Επιλέγω Εξαγωγή σε και επιλέξτε Στον τρέχοντα κατάλογο. Χάρη σε αυτήν την ενέργεια, έχετε αντιγράψει ένα αντίγραφο ασφαλείας που πρόκειται να επαναφέρουμε.
  φροντιστήριο huawei mate 30 pro
 6. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις, τότε Ενημερώσεις συστήματος, τότε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά. Επιλέγω Εξωτερική αποθήκευση (όπου βρίσκεται το προηγουμένως αποσυμπιεσμένο αρχείο). Το λογισμικό επαναφοράς θα εντοπίσει το αντίγραφο ασφαλείας. Επιλέξτε το και, στη συνέχεια, επιλέξτε να επαναφέρετε τα πάντα, τις εφαρμογές και τα δεδομένα. Τότε Επαναφέρω.
  φροντιστήριο huawei mate 30 pro
 7. Αυτή η ενέργεια θα τοποθετήσει δύο νέα εικονίδια στην αρχική οθόνη του Mate 30 Pro. Το όνομά τους είναι στα Κινεζικά. Το ένα εμφανίζει το λογότυπο Google. Μην την αγγίξεις με κίνδυνο αλλοίωσης ολόκληρης της διαδικασίας (και ξεκινώντας από την αρχή). Το άλλο δείχνει ένα μωβ G. Αγγιξέ το. Στην οθόνη που εμφανίζεται, επιλέξτε Θέτω εις ενέργειαν. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα ξεκινήσει μια σειρά διαδικασιών.
  φροντιστήριο huawei mate 30 pro
 8. Η πρώτη εργασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα (εμφανίζεται ένας κόκκινος κύκλος με θαυμαστικό), ενώ οι άλλοι δεν πρέπει να ολοκληρώνονται και να εκτελούνται ατελείωτα. Κλείστε την εφαρμογή και επανεκκινήστε το smartphone σας. Όταν το τηλέφωνο ενεργοποιηθεί ξανά, μπορείτε να ανοίξετε το Play Store (χωρίς να κλείσει αμέσως). Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε τη σύνδεση Google και τον κωδικό πρόσβασής σας και να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές σας.
  φροντιστήριο huawei mate 30 pro