Huawei Mate 30 / Mate 30 Pro: τιμή, χαρακτηριστικά και ημερομηνία κυκλοφορίας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η νέα σειρά Mate 30 της Huawei που παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι πιθανώς η πιο φιλόδοξη μάρκα. Το Mate 30 Pro, ειδικότερα, είναι και τα δύο καινοτόμα, ενώ βασίζεται σε ορισμένες τιμές όσον αφορά το σχεδιασμό. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι τα διάφορα μοντέλα στερούνται υπηρεσιών Google είναι ένα σοβαρό φρενάρισμα στη δημοτικότητά τους. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε για τα διαφορετικά μοντέλα της γκάμας.

Ημερομηνία και ιστορικό κυκλοφορίας

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 η Huawei επισημοποίησε τα δύο νέα της Mate 30 και Mate 30 Pro. Σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να πιστέψει κανείς, τα δύο smartphone δεν διατέθηκαν αμέσως. Ωστόσο, η Huawei δεν έχει τη συνήθεια να κάνει τους χρήστες της να εξασθενούν και τείνει πάντα να λανσάρει νέα προϊόντα αμέσως μετά την παρουσίασή τους. Αλλά από την κυκλοφορία των Mate 20 και Mate 20 Pro, που παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο του 2018, τα πράγματα έχουν συμβεί για τον κινέζικο κατασκευαστή.

Διότι στο μεταξύ, ο Τραμπ και η κυβέρνησή του έχουν απαγορεύσει όλες τις ανταλλαγές μεταξύ της Huawei και των αμερικανών εταίρων της. Ως αποτέλεσμα, η Huawei δεν μπορεί πλέον να ενσωματώσει εφαρμογές Android ή Google στα τηλέφωνά της. Τέλος, ναι: Η Huawei έχει το δικαίωμα να ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα στις συσκευές της, αλλά πρέπει τώρα να είναι ικανοποιημένη με την έκδοση Ανοιχτή πηγή του λειτουργικού συστήματος. Και ταυτόχρονα, ο κατασκευαστής στερείται της Google play store, από Gmail, από Χάρτες Google, και τα λοιπά. Αρκετά για να αλλάξει σημαντικά την κατάσταση για τους χρήστες, που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google σε αφθονία, αλλά και δεκάδες εφαρμογές στις ΗΠΑ, όπως Facebook, Netflix, Κελάδημα, και τα λοιπά.

Για να αποφύγει την απογοήτευση των χρηστών της, η Huawei αποφάσισε επομένως να μην διαθέσει τα Mate 30 και Mate 30 Pro στην Ευρώπη… και, ως εκ τούτου, η Γαλλία ανησυχεί. Από την άλλη πλευρά, ο κατασκευαστής δεν κλείνει την πόρτα στην ευρωπαϊκή αγορά και θέλει να βρει μια λύση γρήγορα. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Huawei France, τα νέα smartphone θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2019.

Σχεδιασμός των Mate 30 και Mate 30 Pro

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές σχεδιασμού από τα Mate 20 και Mate 20 Pro αφορά το πίσω μέρος της συσκευής. Στο πίσω μέρος, τα δύο μοντέλα κληρονομούν ένα πολύ μεγάλος κυκλικός αισθητήρας φωτογραφιών, τοποθετημένο στη μέση της συσκευής. Ως υπενθύμιση, οι Mate 20 και Mate 20 Pro επωφελήθηκαν από μια τετράγωνη μονάδα που βρίσκεται επάνω αριστερά. Και στις δύο περιπτώσεις, έχουμε δικαίωμα σε τέσσερις αισθητήρες, αλλά με διαφορετικές δυνατότητες όπως αναφέρεται παρακάτω.

Το Mate 30 έχει οθόνη 6,62 ″, ενώ το Mate 30 Pro είναι 6,53 ″. Αλλά στο μπροστινό μέρος, είναι ιδιαίτερα στην πλευρά του Mate 30 Pro ότι είναι απαραίτητο να γυρίσετε για να πάρετε πλήρη μάτια. Η οθόνη της συσκευής εκμεταλλεύεται καμπύλες άκρες, που βυθίζει τον χρήστη σε πλήρη εμβάπτιση. Η οθόνη στην πραγματικότητα «ξεδιπλώνεται» στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά, όπου είχαμε δικαίωμα σε μαύρες ζώνες στα Mate 20 Pro και P30 Pro (ομολογουμένως διακριτικά).

Τέλος, σημειώστε ότι το νέο smartphone δεν χρειάζεται κουμπιά ρύθμισης έντασης. Απομένει μόνο ένα κουμπί ανάφλεξης, τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά της συσκευής. Για ήχο, όλα συμβαίνουν τώρα μέσω της οθόνης: πατώντας δύο φορές στην αριστερή ή τη δεξιά άκρη της συσκευής, εμφανίζεται ένα μενού ρύθμισης ήχου.

Τέλος, σημειώστε ότι υπάρχει μια ακόμα πιο «πολυτελής» έκδοση της συσκευής, που ονομάζεται Huawei Mate 30 RS Porsche Design. Μπροστά, αυτό το μοντέλο 6,53 looks μοιάζει ακριβώς με Mate 30 Pro. Όλα συμβαίνουν στο πίσω μέρος του smartphone. Υπάρχει μια μαύρη ή κόκκινη επίστρωση, εφοδιασμένη με μια μεγάλη μαύρη ταινία που προορίζεται να φιλοξενήσει όχι μόνο τους 4 αισθητήρες φωτογραφιών, αλλά και … μια λαβή! Αρκετά για να διασφαλιστεί η καλύτερη πρόσφυση του smartphone σε όλες τις καταστάσεις.

Επεξεργαστής και δυνατότητες Huawei Mate 30

Οι Mate 30 και Mate 30 ξεκινούν για πρώτη φορά το νέο Kirin 990 χαραγμένο στα 7nm, το οποίο διαδέχεται το Kirin 980 που κυκλοφόρησε μόλις πριν από ένα χρόνο και το οποίο είχε ήδη προσφέρει εξαιρετική απόδοση. Ο νέος επεξεργαστής παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο IFA που πραγματοποιείται στο Βερολίνο κάθε χρόνο και προσφέρει, σύμφωνα με τα πρώτα σημεία αναφοράς, ασύγκριτα αποτελέσματα. Το Kirin 990 διατηρεί το δικό του εναντίον του Snapdragon 855+ της Qualcomm

Από την πλευρά της μνήμης, εκμεταλλευόμαστε 128 GB αποθηκευτικού χώρου και 8 GB μνήμης RAM στο Mate 30. Το Mate 30 Pro επωφελείται επίσης από 8 GB μνήμης RAM, αλλά ιδιαίτερα ωφελείται από 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Τέλος, η έκδοση Porsche Design είναι ένα πραγματικό «τέρας» χωρητικότητας: υπάρχει 12 GB μνήμης RAM και 512 GB αποθηκευτικού χώρου.

Τέλος, από την πλευρά της αυτονομίας, το Huawei Mate 30 επωφελείται από μια μπαταρία 4200 mAh, ενώ το Mate 30 Pro επωφελείται από μια μονάδα 4500 mAh.

Και για τη φωτογραφία, τι δικαιούμαστε;

Η Huawei συνεργάζεται συστηματικά με τη Leica για να σχεδιάσει τους αισθητήρες φωτογραφιών της στα μοντέλα μεσαίας ή υψηλής τεχνολογίας, αυτό είναι ένα στοιχείο που περιμένουμε με τη σειρά. Το Mate 30 διαθέτει τριπλό πίσω αισθητήρα 40 MPx (κύρια κάμερα) + 16 MPx (εξαιρετικά ευρεία γωνία) και 8 MPx (τηλεφακό).

Όσο για το Mate 30 Pro, έχει έναν τετραπλό αισθητήρα φωτογραφιών στο πίσω μέρος. Δύο αισθητήρες επωφελούνται από ποιότητα εικόνας 40 MPx. Υπάρχει επίσης ζουμ 5Χ 8 MPx και μια τελευταία ενότητα αφιερωμένη στο βάθος πεδίου. Όλα είναι υπογεγραμμένα Leica, φυσικά.

Σχεδιασμός Huawei Mate 30

Η θυμωμένη ερώτηση: ποιο λειτουργικό σύστημα και ποιες εφαρμογές;

Είναι βεβαιότητα: δεν υπάρχει εφαρμογή google στα δύο νέα τηλέφωνα. Όσο για το Android, η Huawei αναγκάστηκε να γυρίσει στο πλάι του Έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος. Ως κατάστημα εφαρμογών, βρίσκουμε το AppGallery, που υπάρχει ήδη σε όλα τα τηλέφωνα της μάρκας. Υπάρχουν παιχνίδια, εφαρμογές αφιερωμένες στη διατροφή, την εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, τη φωτογραφία, τα ψώνια … Αλλά η επιλογή είναι προς το παρόν πολύ περιορισμένη, ακόμα κι αν η Huawei έχει ανακοινώσει ότι έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια. δολάρια για να ενθαρρύνουν τους προγραμματιστές να έρθουν και να ενδιαφερθούν για το εναλλακτικό τους κατάστημα. Ωστόσο, ελλείψει εφαρμογών Play Store και ΗΠΑ, το AppGallery είναι χλωμό σε σύγκριση με ένα πιο κλασικό smartphone Android. Και επειδή δεν είναι πλέον δυνατή η εγκατάσταση του Google Play Store στο Mate 30, θα πρέπει να περιμένουμε την Huawei να βρει μια λύση. Διότι προς το παρόν, παρά όλες τις ιδιότητες των δύο μοντέλων, ο κατασκευαστής απέχει πολύ από το να καταφέρει να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά μαζί τους.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Οι τιμές σε ευρώ των Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro είναι γνωστές: αξίζουν 799 ευρώ και 1.099 ευρώ αντίστοιχα. Σημειώστε ότι υπάρχει ακόμη και μια έκδοση 5G του Mate 30 Pro, η οποία εμφανίζεται στην τιμή των 1.199 €. Από την άλλη πλευρά, και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, κανένα από αυτά τα μοντέλα δεν είναι διαθέσιμο στη Γαλλία ή ακόμα και στην Ευρώπη. Θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς ακόμη μήνες προτού τους δούμε (ίσως) να προσγειωθούν στη Γαλλία.