Huawei Freebuds 3 κριτική: Airpods χαμηλού θορύβου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 10 Απριλίου 2020 στις 16 ώρες και 38 λεπτά

IFA 2019, Βερολίνο: Η Huawei παρουσιάζει τα Freebuds 3, τα πρώτα ακουστικά με ενεργή μείωση θορύβου. Λίγους μήνες μετά από αυτήν την ανακοίνωση, εκείνοι που ορισμένοι θεωρούνται Airpods για Android προσγειώνονται στη Γαλλία. Τους δοκιμάσαμε.

Αν και η Apple κυριαρχεί στην αγορά ακουστικών πραγματικό ασύρματο κεφάλι και τους ώμους (σχεδόν το 80% των πωλήσεων), ο ανταγωνισμός δεν αποθαρρύνεται. Αντίθετα, οι εναλλακτικές λύσεις πολλαπλασιάζονται, με διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας.

Η Huawei, η οποία διαθέτει ήδη στην αγορά το σύνολο των αξεσουάρ ήχου, προχωράει. Μετά από δύο εκδόσεις των Freebuds που πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες, ο κινεζικός γίγαντας ξεκινά τα Freebuds 3. Η ιδιαιτερότητά τους: είναι τα πρώτα ακουστικά (χωρίς ενδοσκόπιο) που ενσωματώνουν ενεργή τεχνολογία μείωσης θορύβου. Η Huawei εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να προκαλέσει τους μηχανικούς της να προσφέρουν την πιο σοβαρή εναλλακτική λύση στα Airpods της Apple. Τους χρησιμοποιήσαμε για αρκετές ημέρες. Εδώ είναι το πλήρες τεστ μας.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας Freebuds 3

Τα Freebuds 3 διατίθενται στη Γαλλία στη συνιστώμενη τιμή των 189,99 ευρώ σε μαύρο (το μοντέλο δοκιμής μας) και το λευκό. Ωστόσο, οι περισσότεροι διανομείς τα πωλούν στα 179,99 ευρώ. Η Boulanger προσφέρει επιστροφή χρημάτων 20 ευρώ από τις 15 Νοεμβρίου 2019 έως τις 7 Ιανουαρίου 2020. Ως εκ τούτου, μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας δωρεάν Freebuds 3 έναντι 159,99 ευρώ.

huawei freebuds 3 δοκιμή

Σχεδιασμός και εργονομία: μην μου πείτε ότι δεν είναι αλήθεια!

Πιστή στη μεγάλη κινεζική παράδοση, Huawei Εμπνευσμένο από την Apple Airpods, αλλά μέτριο τόσο από άποψη σχεδιασμού όσο και ποιότητας ήχου. Μετά από μήνες χλευασμού (εσείς-εσείς-βάλετε-βαμβάκι-μπατονέτες-στο-δρόμο-lolilol), οι ανταγωνιστές (ευτυχώς όχι όλοι) υιοθετούν αυτήν την αμφισβητήσιμη μόδα, συμπεριλαμβανομένης της Huawei. Οι Κινέζοι, επομένως, χάνουν την ευκαιρία να διακριθούν, αν και διαθέτουν εξαιρετικά σχεδιαστικά στούντιο.

Επομένως, τα Freebuds 3 υιοθετούν όλους τους κωδικούς του Βαμβακερά επιχρίσματα-λοβό : από το σχήμα του ακουστικού έως τη ράβδο μέσω του χρώματος άκρη, όλα είναι απολύτως πανομοιότυπα. Όλα ντυμένα με πλαστικό (λευκό ή μαύρο), είναι τοποθετημένα στην είσοδο του αυτιού. Αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική δεδομένου ότι η Huawei τα ανακοινώνει (σωστά) τα πρώτα ακουστικά (χωρίς ενδοτραπέζια) με ενεργή μείωση θορύβου.

δοκιμή σχεδιασμού huawei freebuds 3

Υιοθετώντας τον ίδιο σχεδιασμό με τα Airpods, η Huawei μειώνει τον πιθανό στόχο της για τους αγοραστές. Πρώτον, επειδή η μορφή δεν είναι κατάλληλη για όλους, αλλά κυρίως επειδή Η εφαρμογή των ακουστικών ποικίλλει ανάλογα με τους ακουστικούς πόρους. Ο ταπεινός ελεγκτής σας δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει αυτά τα ενοχλητικά Airpods να κρατηθούν μαζί, έτσι και τα Freebuds 3. Ωστόσο, οι μικρές άκρες από καουτσούκ (διαθέσιμες για 2 ή 3 ευρώ στο Amazon) μπορούν εν μέρει να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον, οι συμβουλές Airpods προσαρμόζονται τέλεια στα Freebuds 3, δηλαδή …

Η Huawei το κάνει όχι μόνο εμπνευσμένο από το σχεδιασμό των Airpods. Κινέζικα επίσης υιοθέτησε τη μέθοδο σύζευξης της μάρκας Apple. Μόλις ανοίξει το κουτί, εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο στην οθόνη του smartphone σας. Σε λίγα δευτερόλεπτα, τελειώσατε. Τέλος, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε smartphone Huawei με EMUI 10.

Τα Freebuds 3 διακρίνονται τελικά από την περίπτωσή τους, εξίσου πρακτικό, αλλά πολύ διαφορετικό από αυτό της Apple. Η Huawei επιλέγει μια στρογγυλή και συμπαγή μορφή. Λίγο πιο επιβλητικό από την περίπτωση των Airpods, αυτό το μικρό βότσαλο γλιστρά εύκολα στην τσέπη του παντελόνι ή πολύ ψηλά τζιν.

huawei freebuds 3 περιπτώσεις δοκιμής airpods
Αριστερά: η περίπτωση του Airpods Pro. δεξιά: η υπόθεση Freebuds 3

Huawei AI Life: η συνοδευτική εφαρμογή (ελλιπής)

Τα Freebuds 3 έρχονται με μια εφαρμογή αποκλειστική για το Android (είναι πολύ σπάνιο να το παρατηρήσετε). Το AI Life (αυτό είναι το σκηνικό του όνομα), συνδυάζει μια σειρά ρυθμίσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπειρίας. Δυστυχώς, οι προτεινόμενες παράμετροι είναι ελάχιστες. Εκτός από την εμφάνιση της υπόλοιπης αυτονομίας, υπάρχει η προσαρμογή των συντομεύσεων ελέγχου (δύο ανά ακουστικό) και η διαχείριση της ενεργού μείωσης θορύβου. Το τελευταίο, που υλοποιείται με κυκλικό περιτύπωμα, τονίζει ή μειώνει τη μείωση του θορύβου.

huawei freebuds 3 ai δοκιμή ζωής

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, το AI Life δεν προσφέρει τίποτα άλλο. Θα θέλαμε, για παράδειγμα, να βρούμε έναν πλήρη ισοσταθμιστή. Κρίμα.

Ποιότητα ήχου: BT-UHD, το πρότυπο του αύριο;

Κατά την ανακοίνωση των Freebuds 3 στο IFA Berlin, Η Huawei παρουσίασε το chip Kirin A1 ακόμη-καλύτερα-καλύτερα από τα Airpods W1. Χάρη σε αυτήν, Οι Κινέζοι εφάρμοσαν το BT-UHD. BT-τι; Κατανοούμε την έκπληξή σας, καθώς αυτός ο όρος (που δεν έχει καμία σχέση με το τηλεοπτικό πρότυπο) ήταν άγνωστος μέχρι την ανακοίνωση της Huawei. Και για καλό λόγο, είναι ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο μετάδοσης Bluetooth.

huawei freebuds 3 δοκιμή huawei p30 pro

Η Huawei υπόσχεται μέγιστο ρυθμό ηχητικού σήματος 2,3 Mbps. Για σύγκριση, το AAC (χρησιμοποιείται από την Apple) έχει ρυθμό bit 320 kbps, το aptX HD της Qualcomm δεν υπερβαίνει τα 576 kbps και το LDAC (Hi-Res της Sony) φτάνει τα 990 kbps. Το τελευταίο ήταν επομένως το πιο αποτελεσματικό μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα…

Ωστόσο, όλα αυτά παραμένουν θεωρητικά. Επειδή στην πράξη, ολόκληρη η αλυσίδα ήχου (ακουστικά, κωδικοποιητής, smartphone που χρησιμοποιείται) πρέπει να υποστηρίζει BT-UHD. Αρκεί να το πω αυτό για τώρα, Αυτό το πρότυπο είναι διαθέσιμο μόνο σε smartphone Huawei που ενσωματώνουν EMUI 10. Εάν δεν είστε ένας από αυτούς τους τυχερούς, θα πρέπει να αποδεχτείτε την τυπική ποιότητα AAC (για παράδειγμα iPhone) ή SBC (Android). Στην Huawei, είναι όλα ή τίποτα: κανένα aptX ή aptX HD για να ικανοποιήσει όσους έχουν επιλέξει άλλο γαλακτοκομείο. Είμαι σαν εσένα-ξέρεις.

δοκιμή περίπτωσης huawei freebuds 3

Συγκεκριμένα, Τα Freebuds 3 είναι αρκετά καλά σε καθημερινή βάση (ευχαριστώ για την τελευταία ενημέρωση). Η σωληνοειδής αρχιτεκτονική επιτρέπει τη διάχυση καλών μπάσων και πολύ σωστών μεσαίων τιμών. Από την άλλη πλευρά, τα ψηλά, πολύ καθαρά, μπορούν γρήγορα να γίνουν επιθετικά. Ωστόσο, αυτό παραμένει αποδεκτό. Ειδικότερα, σημειώνουμε ότι η Huawei δεν ανέλαβε κανένα κίνδυνο. Όπως τα Airpods, τα Freebuds 3 δεν έχουν ορμή και χαρακτήρα.

Οι κάτοχοι smartphone Huawei που χρησιμοποιούν EMUI 9 και άνω θα μπορούν να προσαρμόσουν την ποιότητα του ήχου στις ρυθμίσεις του smartphone τους (Dolby Atmos). Για άλλη μια φορά, ο κινεζικός γίγαντας ευνοεί τους πελάτες του. Πολύ κακό, επειδή υιοθετώντας αυτήν τη στρατηγική, εμποδίζει το Freebuds 3 να καθιερωθεί ως Airpods του σύμπαντος Android.

huawei freebuds 3 dolby test

Ενεργή μείωση θορύβου σε ανοιχτά ακουστικά, πώς λειτουργεί;

Ευρέως επισημασμένο κατά την επίσημη παρουσίαση, η ενεργή μείωση θορύβου είναι τελικά πολύ απογοητευτική. Η Huawei μπορεί να υποσχεθεί μείωση 15 dB (οι ενδοδότες μπορούν να φτάσουν περισσότερο από το διπλάσιο), ο λογαριασμός δεν υπάρχει. Σε ήσυχα περιβάλλοντα (για παράδειγμα στο γραφείο), η μείωση εκπληρώνει σωστά το ρόλο της: οι θόρυβοι περιβάλλοντος (πληκτρολόγια, κλικ, κινήσεις) εξαφανίζονται. Από την άλλη πλευρά, σε μέτρια θορυβώδη μέρη (για παράδειγμα ένα καφέ), είναι δύσκολο να δούμε τίποτα. Στο μέσο του δρόμου, η ενεργή μείωση θορύβου είναι απλώς περιττή.

δοκιμή huawei freebuds 3 airpods

Η Huawei προσφέρει για τη μη αυτόματη βελτιστοποίηση αυτής της μείωσης στην εφαρμογή AI Life. Αλλά το κυκλικό περιτύπωμα είναι πολύ τραχύ. Πάνω απ ‘όλα, δεν εμφανίζεται ένδειξη στην οθόνη για να μας καθοδηγήσει σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του μετρητή. Ακόμη χειρότερα, η μείωση του θορύβου φαίνεται να στοχεύει μόνο ορισμένες συχνότητες. Για παράδειγμα, στο μετρό, φιλτράρει πολύ καλά τον θόρυβο της αμαξοστοιχίας. Όμως οι φωνές των επιβατών παραμένουν απόλυτα ακουστές. Η Huawei είχε τουλάχιστον το θράσος να δοκιμάσει ενεργή μείωση θορύβου στα ακουστικά ανοιχτή εφαρμογή. Δυστυχώς, ίσως η πρόκληση ήταν πολύ μεγάλη.

Τι γίνεται με τις συνομιλίες;

Οι μηχανικοί της Huawei έκαναν το μυαλό τους για να φροντίσουν την ποιότητα των τηλεφωνικών συνομιλιών. Εάν η θέση του μικροφώνου (στο τέλος του κλάδου) και ο προσανατολισμός του είναι σημαντικές, ο κατασκευαστής βασίζεται κυρίως στην αγωγή των οστών. Είναι η πρώτη φορά που τέτοια τεχνολογία έχει βρεθεί σε αυτόν τον τύπο ακουστικών. Βασικά, το τσιπ K1 μεταφράζει τις δονήσεις του σαγονιού σας όταν μιλάτε για να μεταφράσετε μια καθαρότερη φωνή.

huawei freebuds δοκιμάστε 3 συνομιλίες

Στα γεγονότα, Τα Freebuds 3 κάνουν αξιοπρεπή, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζει. Μια (ελαφριά) περικοπή πάνω από τα Airpods (αρκετά καλά στο πεδίο), εξασφαλίζουν σαφείς συνομιλίες σε ήσυχα και μέτρια θορυβώδη περιβάλλοντα (μετρό, λεωφορείο, αυτοκίνητο, εστιατόριο). Ωστόσο, αγωνίζονται να φιλτράρουν πιο ισχυρούς παρασιτικούς θορύβους: κέρατα, σειρήνες, θόρυβοι κινητήρα, περαστικοί ή ανακοινώσεις σταθμών περνούν μέσα από τις ρωγμές. Ξεχάστε λοιπόν τις συνομιλίες για ένα ποδήλατο 20 km / h που υποσχέθηκε ο κατασκευαστής.

Αυτονομία: η κορυφή του καλαθιού

Η Huawei εξοπλίζει κάθε ακουστικό με μπαταρία 20 mAh και υπόσχεται 4 ώρες συνεχούς ακρόασης. Η θήκη, έχει μπαταρία 410 mAh ή (ακόμα σύμφωνα με την Huawei) 20 ώρες αυτονομίας επιπλέον. Εάν τα Freebuds 3 δεν εκπληρώσουν πλήρως την υπόσχεσή τους, εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή του καλαθιού.

Μπορέσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε λίγο περισσότερο από 3h30 με ενεργό μείωση θορύβου (όγκος 75%). Η θήκη, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει τέσσερις πλήρεις επαναφορτίσεις, δηλαδή περίπου 19 ώρες εν κινήσει. Η αυτονομία εξαρτάται προφανώς από τη χρήση σας. Με ενεργή μείωση θορύβου, ένταση 100% και μερικές συνομιλίες, τα Freebuds 3 διαρκούν 3 ώρες.

δοκιμή μπαταρίας huawei freebuds 3

Η Huawei προσφέρει ενσύρματη φόρτιση σε USB-C (80% σε 30 λεπτά), αλλά δεν παρέχει φόρτιση φόρτισης, πιστεύοντας σίγουρα ότι θα το κάνει το smartphone σας. Τα Freebuds 3 είναι επίσης συμβατά με επαγωγική φόρτιση. Μετρήστε 40% σε 30 λεπτά.