Huawei: χώρες που έχουν επιλέξει 5G θα μπορούσαν να χάσουν την πρόσβαση στις πληροφορίες των ΗΠΑ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 10 Απριλίου 2020 στις 2 ώρες 01 λεπτό

Χώρες που έχουν επιλέξει το Huawei 5G θα μπορούσαν να χάσουν την πρόσβασή τους στις πληροφορίες των ΗΠΑ. Η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου έρχεται καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο, διπλωματικά αποδυναμωμένο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω του Brexit, πρέπει σύντομα να αποφασίσει για τη συμμετοχή της Huawei στην ανάπτυξη 5G.

Το Πεντάγωνο / Συντελεστές: Pixabay

Πρέπει να χυθεί πολύ μελάνι στον προτεινόμενο νόμο. Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Tom Cotton (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), πολιτικά κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ, μόλις αποκάλυψε ένα κείμενο που προτείνει την απαγόρευση της ανταλλαγής πληροφοριών με χώρες που έχουν επιλέξει την Huawei να αναπτύξει το δίκτυό τους 5G.

Αμερικανική πίεση

Τα νέα πρέπει να κάνουν το βρετανικό στέλεχος παύση για σκέψη. Εμπλεγμένο στο Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε πράγματι ανακοινώσει τον Νοέμβριο την πρόθεσή του να αναβάλει την επιλογή των κατασκευαστών εξοπλισμού που θα αναπτύξουν το δίκτυο 5G της χώρας μετά τις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, πριν από αρκετούς μήνες, η συντηρητική πλειοψηφία και η 10 Downing Street είχαν ήδη εκφράσει την προτίμησή τους για την Huawei, με την ευλογία της βρετανικής νοημοσύνης. Μια προοπτική που δυσάρεσε τον Ντόναλντ Τραμπ και την ιδιωτική του προστασία. Επομένως, δεν φαίνεται παράλογο να πιστεύουμε ότι η χρονική στιγμή αυτού του νομοσχεδίου επιλέχθηκε να επηρεάσει, μεταξύ άλλων, την επιλογή των Βρετανών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξε εδώ και καιρό ένας στρατηγικός σύμμαχος των πληροφοριών των ΗΠΑ. Η χώρα είναι μεταξύ άλλων Πέντε μάτια μια αγγλόφωνη συμμαχία πληροφοριών που περιλαμβάνει την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεσμεύεται επίσης από μια σειρά διμερών συνθηκών ανταλλαγής πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απόφαση θα είναι γνωστή τις επόμενες ημέρες

Σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο διπλωματικό πλαίσιο, και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει να συνάψει συνθήκη με τις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά την έξοδο από την ΕΕ, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον φαίνεται συνεπώς να βρίσκεται σε αδιέξοδο. Επιπλέον, το Νοέμβριο, ο Βρετανός Υπουργός Πολιτισμού Nicky Morgan δεν έκανε λάθος.

Σε ένα σχόλιο που είχε ως στόχο να δικαιολογήσει την αναβολή της επιλογής της Huawei ως OEM 5G, λέει: “Αυτή η απόφαση έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική και θέτει το ζήτημα της πιο σημαντικής εταιρικής σχέσης μας για την ασφάλεια – της Five Eyes Alliance […] και οι οικονομικές μας σχέσεις με άλλα έθνη ».

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ένας αξιωματούχος της Huawei, Victor Zhang, ήταν αρκετά σίγουρος: “Είμαι βέβαιος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιλέξει την Huawei, επειδή οι Βρετανοί έχουν μια προσέγγιση που βασίζεται σε στοιχεία και αποδεικτικά στοιχεία και η λήψη αποφάσεων θα βασίζεται στο μακροπρόθεσμο εθνικό συμφέρον και θα ικανοποιήσει την κοινωνία και το κέρδος. για όλους τους καταναλωτές ».

Διαβάστε επίσης: Huawei – ο κύκλος εργασιών της αυξάνεται το 2019, αλλά το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το Ηνωμένο Βασίλειο είτε θα αποκαλύψει εάν έχει επιλεγεί είτε όχι η Huawei για ανάπτυξη του δικτύου 5G. Η ακριβής ημερομηνία της απόφασης δεν είναι ακόμη γνωστή.

Πηγή: The New York Times