Huawei: ο νέος αποκλεισμός θα μπορούσε να το αποτρέψει από τη διόρθωση των ελαττωμάτων ασφαλείας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες 00 λεπτά

Η Huawei μόλις αποκλείστηκε από το Φόρουμ ομάδων αντιμετώπισης περιστατικών και ασφάλειας (ΠΡΩΤΟ), ένας διεθνής οργανισμός ερευνητών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίθετα άγνωστο στο ευρύ κοινό, το ΠΡΩΤΟ είναι ωστόσο απαραίτητο για τους κατασκευαστές, δεδομένου ότι τους επιτρέπει να συγκεντρώσουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά της παραβίασης και της αναζήτησης παραβιάσεων ασφαλείας.

Phonandroid

Νέο χτύπημα για την Huawei: ο κινέζος κατασκευαστής μόλις αποκλείστηκε από το Φόρουμ ομάδων αντιμετώπισης περιστατικών και ασφάλειας (ΠΡΩΤΑ). Αυτός ο διεθνής οργανισμός που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πολλά διακεκριμένα μέλη σε όλο τον κόσμο. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, υπάρχουν οι Orange, Interpol και το κυβερνητικό κέντρο για την προειδοποίηση και την ανταπόκριση σε επιθέσεις με υπολογιστή (CERT-FR). Ποιος τρίβει τους ώμους με Αμερικανούς πράκτορες εσωτερικής ασφάλειας ή Βρετανούς πράκτορες πληροφοριών.

Huawei: η ασφάλεια των προϊόντων της θα μπορούσε να υποφέρει από αυτόν τον νέο αποκλεισμό

Καθώς και υπάλληλοι ερευνητικών κέντρων ασφαλείας πολλών διεθνών κατασκευαστών και χειριστών. Αυτός ο οργανισμός μπορεί, συνεπώς, να συγκεντρώσει τις προσπάθειές του στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και να επιτρέψει στα μέλη του να εφαρμόσουν ταχύτερα ενεργά μέτρα κατά των επιθέσεων και να αναπτύξουν διορθώσεις ασφαλείας. Η Huawei δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στη δουλειά της, είτε πρόκειται να συνδέσει ελαττώματα ασφαλείας στα προϊόντα της όσο το δυνατόν γρηγορότερα ή να συνεισφέρει στο φόρουμ.

Ένας ΠΡΩΤΟΣ αξιωματούχος, που αναφέρθηκε αρχικά από την Wall Street Journal, το εξηγεί “Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις και αναθεώρηση, λυπούμαστε που βρεθήκαμε σε μια θέση στην οποία έπρεπε να αναστείλουμε τη συμμετοχή της Huawei”. Όπως υπονοεί ο οργανισμός, αυτή η απόφαση φαίνεται να παρακινείται από την τοποθέτηση της Huawei στον κατάλογο οντοτήτων που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιθυμεί να εξαιρείται από την αγορά και τις τεχνολογίες της.

Αυτή η νέα εξαίρεση προσθέτει έναν μακρύ κατάλογο τεχνολογιών και υπηρεσιών από τις οποίες η Huawei δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της ή να επωφεληθεί. Μια λίστα που έχει ήδη πολλά βασικά στοιχεία όπως το Android (ή πιο συγκεκριμένα η σουίτα εφαρμογών Google G Suite) ή ακόμα και το ARM. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες θα είναι οι πραγματικές συνέπειες αυτού του νέου αποκλεισμού. Ωστόσο, η Wall Street Journal λέει ότι θα μπορούσε να επιβραδύνει την άφιξη των επιδιορθώσεων ασφαλείας σε smartphone και άλλα προϊόντα της Huawei.

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump – ενημέρωση κατάστασης

Με άλλα λόγια, το τελευταίο θα παραμείνει εκτεθειμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε παραβιάσεις της ασφάλειας – ενώ έχουν από καιρό σφραγιστεί στους περισσότερους ανταγωνιστές της. Σημειώστε ότι η Huawei είναι το μόνο Κινέζικο μέλος της ΠΡΩΤΟΣ που στοχεύεται με αποκλεισμό: σύμφωνα με τον ιστότοπο του οργανισμού, πολλές άλλες κινεζικές οντότητες εξακολουθούν να παραμένουν μέλη, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba, ZTE, China Mobile ή του κυβερνητικού φορέα. Εθνική ομάδα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο δίκτυο υπολογιστών / Κέντρο συντονισμού της Κίνας.

Πηγή: Αρχή Android