Huawei: ο κύκλος εργασιών της αυξάνεται το 2019, αλλά το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei παρουσίασε τα έσοδά της για το 2019 και επιβεβαιώνει την αύξηση των πωλήσεων τηλεφώνων για ολόκληρο το έτος. Αυξάνονται κατά 18%. Ο αριθμός των κινητών που πωλούνται αυξάνεται κατά 20%. Αλλά η εταιρεία αναμένει ένα δύσκολο έτος 2020.

Πριν από ένα χρόνο, όλες οι μελέτες ισχυρίστηκαν ότι η Huawei θα ξεπεράσει τη Samsung έως το 2020, το αργότερο. Σήμερα, κανένας αναλυτής δεν θα έχει αυτήν την άποψη. Στην πραγματικότητα, η κινεζική εταιρεία υπέστη εμπάργκο από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη Απριλίου. Η Huawei δεν μπορεί πλέον να αγοράζει τεχνολογίες αμερικανικής προέλευσης. Είτε στοιχεία από την Qualcomm είτε από Intel ή λογισμικό από την Google. Επηρεάζεται η σουίτα των Υπηρεσιών Google Play.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei απειλεί να μποϊκοτάρει όλες τις αμερικανικές εταιρείες μέσα σε λίγα χρόνια

Αυτό σημαίνει ότι τα πρόσφατα smartphone της Huawei δεν ενσωματώνουν καμία ιδιόκτητη τεχνολογία από την εταιρεία Mountain View. Το Mate 30 Pro είναι ένα από τα πιο συμβολικά θύματα. Ωστόσο, η Huawei συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Android (και πιο συγκεκριμένα την έκδοση ανοιχτού κώδικα) για να κινεί τα τερματικά της.

Αλλά ο στόχος της κινεζικής εταιρείας είναι να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο λογισμικό της Google. Και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η ανάπτυξη αυτής της σουίτας, που ονομάζεται Huawei Mobile Services, είναι μία από τις κύριες προκλήσεις για το 2020. Μια άλλη πρόκληση είναι η διατήρηση της αύξησης των εσόδων ή, εάν δεν το κάνει, να μην μειωθεί. Επειδή η Huawei αναμένει το έτος 2020 να είναι πιο δύσκολο από το 2019.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei μπορεί να κάνει χωρίς Google και Android – το να γίνετε νούμερο 1 είναι μόνο θέμα χρόνου

Σε ένα μήνυμα που απευθύνεται στους υπαλλήλους της εταιρείας και του οποίου το περιεχόμενο αναμεταδόθηκε από το Reuters, ο Eric Xu, ένας από τους συμπροέδρους της Huawei, αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία για το έτος 2019. Ο κύκλος εργασιών της Huawei (μεγάλο τμήμα δημόσιο τμήμα και δίκτυο) θα έφτανε τα 108,8 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή αύξηση 18% σε σύγκριση με το 2018. Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τις προβλέψεις της εταιρείας.

20% περισσότερα κινητά πουλήθηκαν το 2019

Η ανάπτυξη της Huawei το 2019 είναι επίσης ελαφρώς χαμηλότερη από την ανάπτυξη που παρατηρήθηκε το 2018 (+ 19,5%). Σύμφωνα με το Reuters, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Huawei το 2019 συγκεντρώνεται το πρώτο εξάμηνο του έτους, όταν το εμπάργκο δεν είχε ακόμη αποφασιστεί. Το πρακτορείο ειδήσεων εξηγεί ότι η Huawei θα είχε σημειώσει αύξηση 3% στον κύκλο εργασιών της το τέταρτο τρίμηνο του 2019, υποδηλώνοντας ότι η ανάπτυξη καθοδηγείται από την αρχή του έτους και όχι από το τέλος.

Στο ευρύ κοινό, η Huawei θα είχε διαθέσει στην αγορά 240 εκατομμύρια smartphone το 2019, αύξηση 20% σε σύγκριση με το 2018. Να θυμάστε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάπτυξης οφείλεται στην κινεζική αγορά που υποστηρίζει σθεναρά τον διεθνή πρωταθλητή της . Χθες, αναφέραμε στις στήλες μας ότι η Huawei θα είχε διανείμει 12 εκατομμύρια Mate 30 και Mate 30 Pro στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Η Κίνα θα καταργήσει σταδιακά τους υπολογιστές και το λογισμικό των ΗΠΑ πριν από το 2023

Στο μήνυμά του, ο Eric Xu επιβεβαιώνει ότι οι προβλέψεις για το 2020 δεν είναι προς το παρόν ενθαρρυντικές. Παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να εκδίδουν εμπορικές άδειες για ορισμένες αμερικανικές εταιρείες (όπως η Microsoft, για παράδειγμα) για να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους με την Huawei, το κλείδωμα Android φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη αντίσταση στην ανάπτυξη. Διότι, εφ ‘όσον η Huawei δεν έχει παρακάμψει αυτό το πρόβλημα για να προσφέρει μια εμπειρία όμοια με αυτήν που προσφέρθηκε προηγουμένως, η πώληση κινητών τηλεφώνων στη Δύση σίγουρα θα είναι πολύ περίπλοκη.

Πηγή: Reuters