Huawei: Η Ουάσιγκτον θέλει να αναγκάσει το Λονδίνο να κάνει χωρίς τον εξοπλισμό της εταιρείας 5G

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες και 49 λεπτά

Η Huawei εξακολουθεί να βρίσκεται στα αξιοθέατα της Ουάσινγκτον, η οποία μόλις έστειλε μια αντιπροσωπεία στο Λονδίνο για να προσπαθήσει να πείσει τη χώρα να μην χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της εταιρείας στην ανάπτυξη 5G. Ωστόσο, ο τόνος φαίνεται ιδιαίτερα έντονος με αυτήν τη χώρα, σε λιχουδιά λόγω της εξόδου της από τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συντελεστές: Kārlis Dambrāns via Flickr

Από την έναρξη του εμπορικού πολέμου και τις κυρώσεις εναντίον της Huawei, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν μόνο να πείσουν τους συμμάχους τους να μην χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες του κινέζου κατασκευαστή για να αναπτύξουν το δίκτυό τους 5G. Μια ευσεβής ευχή μπροστά σε πολλούς συνεργάτες. Το να κάνουμε εντελώς χωρίς την Huawei είναι πολύ περίπλοκο από αυτή την άποψη και καταδικάζει τις χώρες που κάνουν αυτή την επιλογή να μείνουν πίσω στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Έτσι, αντιμέτωποι με καταγγελίες κατασκοπείας που δεν έχουν αποδειχθεί ποτέ αληθινά, οι ευρωπαίοι εταίροι έστειλαν σχεδόν όλοι απαράδεκτο τις αμερικανικές καταγγελίες. Αυτό δεν τους εμποδίζει να είναι προσεκτικοί: η Γαλλία, για παράδειγμα, εξέδωσε νόμο που υποχρεώνει τους φορείς εκμετάλλευσης να ζητήσουν άδεια από το SGDSN για εγκαταστάσεις στρατηγικού εξοπλισμού.

Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αντέξει τις ΗΠΑ;

Ωστόσο, εντός των 27, ένα κράτος φαίνεται να έχει πολύ λιγότερη δύναμη για να αντισταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φυσικά, μιλάμε για το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι ακόμη εμπλεγμένο στο Brexit – ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ελπίζει να συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά αυτή η αδυναμία, οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να έχουν αποφασίσει να την εκμεταλλευτούν σε αυτό το αρχείο.

Πριν από λίγες μέρες, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Tom Cotton (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), πολιτικά κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ, παρουσίασε ένα νομοσχέδιο το οποίο, εάν ψηφιστεί, θα μπορούσε να απαγορεύσει στις υπηρεσίες πληροφοριών να συνεργάζονται με χώρες που έχουν αναπτύξει εξοπλισμό Huawei. για το 5G τους. Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο, σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο, έχει αναβάλει επανειλημμένα την επιλογή του εξοπλισμού του για το δίκτυό του 5G.

Η χώρα πρέπει να ανακοινώσει τις επιλογές της σε αυτόν τον τομέα έως τα τέλη Ιανουαρίου. Για να προσθέσει μια μικρή πίεση, μια αμερικανική αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τον Matt Pottinger, Αμερικανό σύμβουλο ασφαλείας, μόλις έκανε το ταξίδι στο Λονδίνο. Η ιδέα θα ήταν, σύμφωνα με την BFM Business to “Πείστε τις βρετανικές αρχές για την εγκυρότητα των κατηγοριών κατασκοπείας (που δεν έχουν αποδειχθεί ποτέ) εκ μέρους του κινεζικού γίγαντα”.

Ωστόσο, το Λονδίνο δείχνει μια συγκεκριμένη μορφή αντίστασης, όπως αποδεικνύεται από τα λόγια του επικεφαλής του MI 5 Andrez Parker, ο οποίος υπολόγισε τη Δευτέρα ότι η χρήση συγκεκριμένου εξοπλισμού Huawei 5G δεν θα απειλούσε την πρόσβαση της χώρας στην αμερικανική νοημοσύνη. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέρος της συμμαχίας ασφαλείας Anglo-Saxon Five Eyes και η απώλεια πρόσβασης στις πληροφορίες των ΗΠΑ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της σε διάφορους οργανισμούς και προγράμματα ασφάλειας που εμπλέκουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης: 5G – Απαγορεύεται ο εξοπλισμός της Huawei στη Γαλλία; Οι χειριστές ανησυχούν

Από την πλευρά του, το 10 Downing Street εξηγεί “Συνεχίστε να σκέφτεστε τη θέση σας” σχετικά με αυτό το ζήτημα και θα ανακοινώσει την απόφασή του ” στην ώρα “.

Πηγή: BFM Business