Hadopi: η κυβέρνηση θέλει να διεισδύσει σε διαδικτυακά φόρουμ για να εντοπίσει τους χάκερ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Hadopi θα εξαφανιστεί σύντομα υπέρ της Arcom, της νέας οργάνωσης που θα γεννηθεί από τη συγχώνευση της με την CSA. Οι χάκερ θα πρέπει να συνηθίσουν σε αυτό το όνομα, αλλά και στα νέα και πιο εξελιγμένα μέσα πάλης της νέας αρχής. Η τελευταία έκδοση του οπτικοακουστικού νομοσχεδίου λέει πολλά για το κυβερνητικό σχέδιο επίθεσης.

Πιστωτική φωτογραφία: Pixabay

Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση του οπτικοακουστικού θα καταγράψει τη συγχώνευση του Hadopi και του CSA που θα γίνουν Arcom. Το πρώην ίδρυμα κατά της πειρατείας δεν πέτυχε στην αποστολή που του έχει ανατεθεί εδώ και 10 χρόνια. Η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει γνώμη το Arcom που κληρονομεί τις αποδόσεις του Hadopi αλλά θα φορέσει επίσης το διπλό καπέλο του οπτικοακουστικού αστυνομικού, όλα με νέα μέσα για την καταπολέμηση τόσο των πειρατών όσο και των αδίστακτων μέσων ενημέρωσης.

Το Hadopi θα περάσει το μπαστούνι στο Arcom: τι θα αλλάξει;

Το νέο ίδρυμα θα διατηρήσει ορισμένες από τις μεθόδους Hadopi, ιδίως την αποστολή προειδοποιητικών email σε χρήστες του Διαδικτύου που έχουν εμπλακεί στην πράξη πειρατεία ταινιών, σειρών και αθλητικών περιεχομένων. Η διάσημη βαθμολογημένη απάντηση δεν θα θαφτεί, αλλά θα αντιμετωπίσει αλλαγές από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας κύρωσης. Σύντομα, προειδοποιητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσαν επίσης να σταλούν σε διευθύνσεις άλλες από αυτές των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πάντα σε καθημερινή βάση από τους χρήστες του Διαδικτύου. ο Επομένως, οι εισβολείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο Gmail, το Outlook ή άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, εφόσον ο ISP το γνωρίζει.

Εκτός από την εξουσία επιβολής κυρώσεων, η Arcom θα έχει επίσης τα μέσα έρευνας. Εάν δεν αποκαλύπτονται όλοι στο σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του οπτικοακουστικού, το κείμενο δηλώνει για παράδειγμα ότι οι εξουσιοδοτημένοι πράκτορες θα μπορούν “να συμμετέχουν με ψευδώνυμο σε ηλεκτρονικές ανταλλαγές που ενδέχεται να σχετίζονται με παραβάσεις «. Αυτό σημαίνει ότι Η “διαδικτυακή αστυνομία” θα μπορεί να διεισδύει σε ορισμένους ιστότοπους και φόρουμ οι οποίοι συχνά λαμβάνονται από καταιγίδα από χρήστες του Διαδικτύου για κοινή χρήση συνδέσμων λήψης ή πρόσβασης σε συνδέσμους σε περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή στη ροή ζωντανών αθλητικών εκδηλώσεων. Οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να παραδοθούν από ISP εάν δεν χρησιμοποιούν VPN, εκτός εάν η Arcom έχει τα τεχνικά μέσα για να σπάσει την ανωνυμία, κάτι που φαίνεται απίθανο.

Μια διευρυμένη δύναμη αγώνα

Ενώ στα προνόμια του το Hadopi φάνηκε να περιορίζεται στο P2P που είναι συνήθως γνωστό ως λήψεις torrent, το Arcom θα κληρονομήσει μια ευρύτερη δύναμη. Θεωρητικά, η αρχή θα έχει τα μέσα για την αντιμετώπιση “Ροή, άμεση λήψη ή αναφορά ιστότοπων”, αλλά και σε “Ιστότοποι καθρέφτη”, καθώς και IPTV που κερδίζει έδαφος. Τι δημιουργεί πανικό στις τάξεις των πειρατών; Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το Arcom θα είναι πιο αποτελεσματικό από το Hadopi, εκτός εάν τα γεγονότα αποδείξουν διαφορετικά.