GoPro Hero 8 Black κριτική: πάντα ισχυρότερη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 10 Απριλίου 2020 στις 17 ώρες και 42 λεπτά

Το GoPro επιστρέφει με λίγο το DJI και το Osmo Action του, επιστρέφει με το Hero 8 Black, τη νέα του κάμερα δράσης. Φέτος, η μάρκα επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία της στον τομέα και θέλει να κατακτήσει vloggers. Επιτυχές στοίχημα; Απάντηση στην πλήρη δοκιμή μας!

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην αγορά κάμερας δράσης, το GoPro βλέπει όλο και πιο σοβαρούς ανταγωνιστές να φτάνουν. Το τελευταίο, DJI, ο οποίος πέτυχε με τη δράση του Osmo στοχεύοντας ένα κοινό που μέχρι στιγμής είχε παραμεληθεί από το GoPro: vloggers. Με το Hero 8 Black, ο κατασκευαστής παίρνει τα συστατικά της επιτυχίας των προηγούμενων μοντέλων του και φέρνει μερικές νέες λειτουργίες προσανατολισμένες στο vlog. Όπως και οι μεγάλες αδερφές της, είναι αυτή η νέα κάμερα η καλύτερη κάμερα δράσης στην αγορά; Μπορέσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για αρκετές ημέρες.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το GoPro Hero 8 Black κυκλοφορεί σε καταστήματα από τις 24 Οκτωβρίου 2019 στην τιμή των 429,99 ευρώ. Μετρήστε 89,99 ευρώ για το Media Mod, 89,99 ευρώ για τη λειτουργία εμφάνισης και 49,99 ευρώ για το Light Mod. Για το πλήρες κιτ, το τιμολόγιο μπορεί συνεπώς να φτάσει τα 660 ευρώ.

Τεχνικό δελτίο

Go Hero 8 Black
Αισθητήρας 1 / 2.3 “; 12 MP
Ηλεκτρονική σταθεροποίηση HyperSmooth 2.0
Εύρος ISO 100 έως 3200 φωτογραφίες και βίντεο
Βίντεο HDR ναι, έως 4K στα 60 fps
Μέγιστος ορισμός 4K στα 60 fps. 100 Mbit / s
Αργή κίνηση έως 8x σε 1080p στα 240 fps
Οθόνη Διαγώνιο 4,8 cm
Μικρόφωνο με μείωση θορύβου
Φωνητικές εντολές Ναί
Αποθήκευση microSD
Τύμπανα 1220 mAh; 4.4 V
Ανακοινώθηκε η αυτονομία Περίπου 1 ώρα
Φόρτωση χρόνου 90 λεπτά
Συνδεσιμότητα Bluetooth και Wi-Fi
Διαστάσεις 6,6 χ 4,8 χ 2,8 ​​χιλιοστά
Βάρος 126 γραμμάρια
Στεγανοποίηση 10 μέτρα (χωρίς κουτί), 60 μέτρα (χωρίς κουτί δεν παρέχεται)
Τιμή 430 ευρώ

Σχεδιασμός: όλα είναι στη λεπτομέρεια

Με την πρώτη ματιά, το Hero 8 Black μοιάζει πολύ με τη μεγάλη του αδερφή. Το ίδιο μικρό μέγεθος (λίγο περισσότερο από το Hero 7), η ίδια διάταξη του κουμπιού τροφοδοσίας και του κουμπιού απελευθέρωσης κλείστρου, είναι ακόμα πιστοποιημένο αδιάβροχο έως 10 m (60 m με θήκη). Οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί. Επειδή Η GoPro έχει επανασχεδιάσει πλήρως τα μηχανικά συστήματα της μικρής θήκης.

δοκιμή gopro hero 8 design
δοκιμάστε το κουμπί 8 ήρωα gopro
σκανδάλη δοκιμής gopro hero 8

Τώρα, η μπαταρία, η κάρτα microSD και το USB-C στεγάζονται σε ένα μόνο διαμέρισμα στη δεξιά πλευρά της κάμερας (όταν το βλέπετε από το πίσω μέρος), προσβάσιμο μέσω μιας πιο ανθεκτικής αφαιρούμενης πόρτας. Λόγω έλλειψης χώρου, ο κατασκευαστής έπρεπε να εγκαταλείψει τη θύρα HDMI. Για να βρείτε αυτήν τη σύνδεση, θα πρέπει να αγοράσετε μία από τις πρόσθετες ενότητες (δείτε την επόμενη παράγραφο).

Δοκιμή μπαταρίας gopro hero 8

Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι κάτω από την κάμερα. Το GoPro έχει ενσωματωθεί δύο μεταλλικά πόδια που περιστρέφονται 90 ° για να σχηματίσουν το νύχι στερέωσης. Δεν υπάρχει ανάγκη για ένα κλουβί να προσαρμόσει το πλήθος των διαθέσιμων αξεσουάρ. Βιδωτές (τέσσερις βίδες 6 σημείων) στην ίδια πλάκα, αυτά τα δύο μεταλλικά πόδια αποδεικνύονται πολύ πιο δυνατά από ό, τι εμφανίζονται.

δοκιμή gopro ήρωας 8 δεσμεύσεις

Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει αντίκτυπο στον κίνδυνο ζημιάς. Τοποθετημένο σε τρίποδο, το Hero 8 Black μπορεί να πέσει, ειδικά όταν φυσάει ο άνεμος. Η λεπτότερη οπτική μονάδα προστατεύεται από ένα γυαλί δύο φορές πιο ανθεκτικό (Gorilla Glass 2 mm) από ότι στο προηγούμενο μοντέλο (Gorilla Glass 1,3 mm). Είναι. Αλλά δεν θα είναι απαραίτητα το βάρος στις πιο ακραίες καταστάσεις. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, υπάρχουν θήκες που σας επιτρέπουν να προστατεύσετε εν μέρει την κάμερα, αλλά θα σας κοστίσουν μεταξύ 20 και 30 ευρώ. Τα προτείνουμε όλα τα ίδια αφού, σε περίπτωση θραύσης, ο σχεδιασμός του Hero 8 περιλαμβάνει αλλάξτε ολόκληρο το μπροστινό πλαίσιο και όχι μόνο τον προστατευτικό φακό.

Mods για να ξεγελάσετε vloggers

Με το Osmo Action, το DJI κατάφερε να καλύψει μια αδυναμία στις κάμερες GoPro: vlogging. Με την ενσωμάτωση μιας μπροστινής οθόνης, το DJI έχει προσεγγίσει ένα νέο κοινό. Η GoPro ξεκινά την αντεπίθεσή της με Mods, πρόσθετα που μετατρέπουν το Hero 8 Black σε μια μικρή ημι-επαγγελματική κάμερα. Τρία Mods είναι διαθέσιμα για μερικά επιπλέον δολάρια:

  • Ενότητα μέσων (90 ευρώ) : συνδέεται δίπλα στην μπαταρία και προσθέτει ένα κατευθυντικό μικρόφωνο βελτιώνοντας τη λήψη ήχου. Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει επίσης να προσθέσετε άλλα αξεσουάρ.
  • Ενότητα οθόνης (90 ευρώ) : προορίζεται σαφώς για vloggers, αυτό το mod προσθέτει σχόλια βίντεο
  • Μονάδα φωτισμού (50 ευρώ) : αυτός ο φωτισμός LED ταιριάζει στην κορυφή του Hero 8 Black
δοκιμάστε το gopro hero 8 mods

Για να αντέξει οικονομικά το πλήρες κιτ vlogger σε στιλ GoPro κοστίζει 660 ευρώ. Ένα ωραίο ποσό που μπορεί να αναβάλει μερικά.

Λογισμικό: υπάρχει κάτι νέο

Το GoPro εξοπλίζει το Hero 8 Black με ολοκαίνουργια διεπαφή. Εάν το Hero 7 Black’s ήταν ήδη σχετικά εύκολο στη χρήση, αυτό το νέο λογισμικό είναι ακόμη πιο διαισθητικό. Τώρα οι προεπιλογές βίντεο (έως 10) με απλά ονόματα (Standard, Activity, Cinema, Slow Motion κ.λπ.) εμφανίζονται στο κέντρο της οθόνης. Κάθε ρύθμιση προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις συνήθειες σας.

δοκιμάστε το λογισμικό gopro hero 8

Τα εικονίδια είναι επίσης διαθέσιμα με ένα κλικ. Από προεπιλογή, η τυπική λειτουργία περιβάλλεται από ένα εικονίδιο αργής κίνησης και ένα εικονίδιο αφιερωμένο στη γωνία του φακού. Μικρή πρωτοτυπία: Το GoPro δίνει ένα ποσοτικό ισοδύναμο σε κάθε λειτουργία. Για παράδειγμα, αν κάνουμε λήψη σε Wide, αυτό αντιστοιχεί σε φακό 16-34 mm.

Ενώ το GoPro έχει επιλέξει να διευκολύνει τους μη αρχάριους, οι πιο έμπειροι μπορούν πάντα να επιλέξουν μη αυτόματες ρυθμίσεις. Διατίθενται δεκαέξι παράμετροι, από την έκθεση στην ευκρίνεια μέσω της ισορροπίας λευκού, του ρυθμού bit και ακόμη και της φωτεινότητας.

Εφαρμογή GoPro

Όπως όλες οι κάμερες GoPro, το Hero 8 Black έρχεται με την εφαρμογή GoPro (διατίθεται σε Android και iOS). Μετά από μια γρήγορη εγκατάσταση και σύζευξη, η εφαρμογή GoPro σάς επιτρέπει να προβάλλετε, να κάνετε λήψη (μπορείτε να διαμορφώσετε μια αυτόματη λήψη) και… να επεξεργαστείτε τα βίντεό σας. Η μάρκα ανέλαβε πράγματι τις λειτουργίες επεξεργασίας της εφαρμογής της. Κουικ (υλοποιείται από μια καρτέλα με το ίδιο όνομα) για να τις συμπεριλάβει στην εφαρμογή GoPro. Μια πλούσια ιδέα που διευκολύνει την καθημερινή εργασία.

δοκιμή gopro ήρωας 8 quik

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες (αποκοπή, επικόλληση, φίλτρα χρώματος κ.λπ.) Κουικ επιτρέπει μια πλήρη συναρμολόγηση, δυναμικό, με προεγκατεστημένη εισαγωγή (11 για να διαλέξετε) και εφέ μετάβασης (βίντεο και ήχος). Το λογισμικό μόνο ανιχνεύει τις καλύτερες στιγμές ενός βίντεο και εφαρμόζει αυτά τα εφέ. Εάν συμβεί να κάνουμε μερικά λάθη, μπορούμε να τα διορθώσουμε γρήγορα συνεχίζοντας με μη αυτόματο τρόπο την επεξεργασία.

Για προχωρημένους γυμναστές, η εφαρμογή GoPro περιλαμβάνει λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις αντιθέσεις, την έκθεση, τη φωτεινότητα, τη χρωματομετρία, τις σκιές κ.λπ. Δώστε προσοχή στη βαθμονόμηση της οθόνης του smartphone και του περιβάλλοντος στο οποίο επεξεργάζεστε. Το αποτέλεσμα που λαμβάνεται σε ένα smartphone εξαρτάται από την ακρίβεια του πάνελ του.

Τέλος, η εφαρμογή GoPro περιλαμβάνει περισσότερες βασικές λειτουργίες για κοινή χρήση βίντεο σε κοινωνικά δίκτυα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια μικρή ακολουθία για να τη μεταδώσετε στο Instagram απευθείας από την εφαρμογή.

Ποιότητα φωτογραφιών και βίντεο: καλύτερη σταθεροποίηση

Το Hero 8 έχει την ίδια κάμερα με τη μεγάλη του αδερφή. Το GoPro προτίμησε να βελτιστοποιήσει την επεξεργασία εικόνας, για τη μεγαλύτερη μας ευτυχία. Στις φωτογραφίες, αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη δυναμική και πιο αποτελεσματική λειτουργία HDR. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, δεν παρατηρήσαμε καμία διαφορά με το Hero 7.

gopro hero 8 δοκιμή ποιότητας φωτογραφίας

Όπως τα προηγούμενα μοντέλα, ο Ήρωας δεν έχει σχεδιαστεί για φωτογραφία, αλλά θα σας επιτρέψει να καταγράψετε στιγμές σε επικίνδυνες καταστάσεις (μέσα ή κοντά στο νερό, στην παραλία κ.λπ.), δηλαδή – πείτε όπου κι αν κινδυνεύετε να αποχαιρετήσετε το smartphone σας. Σημειώστε όλα τα ίδια με τη συνάρτηση LiveBurst (παίρνει μια έκρηξη 1,5 δευτερολέπτου πριν και μετά τη φωτογραφία για να επιλέξετε την καλύτερη ή να δημιουργήσετε ένα μίνι κλιπ 3 δευτερολέπτων σε 4K) έχει το μικρό του αποτέλεσμα.

Σφιχτός
Μεγάλο
Πολύ ευρεία

Στο βίντεο, το Hero 8 δεν φέρνει επανάσταση στο είδος, αλλά φέρνει το μερίδιό του στις εξελίξεις, το καθένα πιο εκπληκτικό από το επόμενο. Το HyperSmooth πηγαίνει στην έκδοση 2.0 και φέρνει μια εντυπωσιακή ηλεκτρονική σταθεροποίηση. Η πραγματική διαφορά με την έκδοση 1.0 του Hero 7 είναι η συμπαγής του. σταθεροποιήστε τα βίντεο σε όλες τις αναλύσεις, συμπεριλαμβανομένων σε ανάλυση 4K στα 60 fps. Λειτουργία HyperSmooth Boost δυσκολεύεται λίγο περισσότερο στην εικόνα και φέρνει ακόμη καλύτερη σταθεροποίηση.

Η συνάρτηση TimeWarp (επιταχυνόμενες ακολουθίες) είναι επίσης στην έκδοση 2.0. Χαρακτηρίζεται από την ενοποίηση αυτόματων παύσεων. Με αυτό εννοείτε ότι η αργή κίνηση μπορεί να εισαχθεί εν κινήσει στο βίντεο που έχει λήξει. Είναι αναμφισβήτητα η πιο ελκυστική νέα επιλογή αυτού του Hero 8 Black.

Το Hero 8 μπορεί τώρα να αλλάξει από τη μία γωνία στην άλλη κατά τη λήψη. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε μια ακολουθία και να ξεκινήσετε μια άλλη. Πραγματική άνεση για τους πιο δημιουργικούς. Τέλος, το μικρόφωνο που επανατοποθετείται στο μπροστινό μέρος της κάμερας είναι πιο αποτελεσματικό, ακόμα κι αν δεν θα αντικαταστήσει ποτέ εξωτερικό μικρόφωνο.

Αυτονομία

Το GoPro ενσωματώνει ένα μπαταρία με την ίδια χωρητικότητα (1220 mAh) με το Hero 7, αλλά πιο ισχυρή (4,4 V) για την τροφοδοσία του GP1 chip. Αυτό μεταφράζεται σε παρόμοια αυτονομία: μετρήστε μία ώρα λήψης σε 4K σε 60 fps. Σημειώστε ότι είναι δυνατή η τοποθέτηση της μπαταρίας ενός Hero 7 Black στο Hero 8 Black. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι απαραίτητο να αποδεχτείτε να κάνετε χωρίς κάποιες λειτουργίες. Λιγότερο ισχυρή, η μπαταρία του Hero 7 δεν υποστηρίζει τη νέα σταθεροποίηση της λειτουργίας HyperSmooth Boost ή την αύξηση του αριθμού των καρέ ανά δευτερόλεπτο.

τεστ αυτονομίας gopro hero 8

Το GoPro Hero 8 Black είναι επομένως αρκετά σκληρό για να καταγράφει έναν κατηφορικό κύκλο ή να εκτελεί χρονοδιάγραμμα, αλλά παραμένει απογοητευτικό για μεγαλύτερες δραστηριότητες. Συνιστούμε επομένως έντονα πάρτε μια δεύτερη ή ακόμη και μια τρίτη μπαταρία (20 ευρώ το καθένα) εάν θέλετε να πυροβολήσετε ολόκληρο το απόγευμα για παράδειγμα.