Google Pixel 4 και 4 XL: πήραμε τον έλεγχο των smartphone Android που έκρυβαν την εμφάνιση του iPhone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 16 ώρες και 44 λεπτά

Μετά από μήνες αναμονής και φήμες όλων των ειδών, τα Pixel 4 και Pixel 4 XL της Google έγιναν τελικά επίσημα. Εάν δεν κυκλοφορήσουν πριν από την επόμενη εβδομάδα, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τα χέρια μας στα δύο smartphone και σας προσκαλούμε να κάνετε μια μικρή περιήγηση σε όλες τις καινοτομίες τους, σε φωτογραφίες και βίντεο.

Εδώ είναι επιτέλους, τα νέα Pixel 4 και Pixel 4 XL από την Google. Αν και ο γίγαντας του Mountain View δεν έχει προχωρήσει πολύ στο σχεδιασμό τους, οι δύο συσκευές προσφέρουν ωστόσο πολύ ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Καταφέραμε να “παίξουμε” για λίγο με τα Pixel 4 και Pixel 4 XL που μόλις παρουσίασε η Google.

Οι πρώτες μας εντυπώσεις στο βίντεο

Τεχνικό δελτίο

Pixel 4 Pixel 4XL
Διαστάσεις 68,8 x 147,1 x 8,2 mm 75,1 x 160,4 x 8,2 mm
Βάρος 162 γρ 193 γραμ
Οθόνη 5.7 “OLED 19: 9 6.3 “OLED 19: 9
Ορισμός 90 Hz Full HD + 444 ppi 90 Hz QHD + 537 ppi
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων Οχι Οχι
SoC Snapdragon 855 Snapdragon 855
Εσωτερική μνήμη 64/128 GB 64/128 GB
microSD Οχι Οχι
Διπλή SIM Ναί Ναί
ΕΜΒΟΛΟ 6 GB 6 GB
Κύριος αισθητήρας φωτογραφιών Διπλό: 16 Mp ƒ / 2.4 και 12.2 Mp Telephoto ƒ / 1.7 Διπλό: 16 Mp ƒ / 2.4 και 12.2 Mp Telephoto ƒ / 1.7
– Οπτικό ζουμ ΝΚ ΝΚ
Δευτερεύων αισθητήρας φωτογραφιών 8 Mp ƒ / 1,7 8 Mp ƒ / 1,7
ΟΣΤΟ Android 10 Android 10
Συνδεσιμότητα Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac 2×2 MIMO 2,4 Ghz και
5 GHz
Bluetooth 5.0 + LE (κωδικοποιητές HD: AptX,
AptX HD, LDAC)
NFC
Google Cast
Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac 2×2 MIMO 2,4 Ghz και
5 GHz
Bluetooth 5.0 + LE (κωδικοποιητές HD: AptX,
AptX HD, LDAC)
NFC
Google Cast
NFC Ναί Ναί
Θύρα υπερύθρων Οχι Οχι
Τύμπανα 2800 mAh 3700 mAh
Γρήγορη επαναφόρτιση ναι, 18W ναι, 18w
Ασύρματη φόρτιση Ναί Ναί
Αντίστροφη ασύρματη φόρτιση Οχι Οχι

Σχεδιασμός και χειρισμός

Χειρισμός πλευρά, δεν παρατηρήσαμε καμία ουσιαστική αλλαγή με μοντέλα που κυκλοφόρησαν πέρυσι. Μας άρεσε το γυαλιστερό πίσω μέρος της συσκευής και το στρογγυλεμένο σχήμα της, αν και δεν μπορείτε παρά να σκεφτείτε ένα συγκεκριμένο μοντέλο από τη μάρκα της Apple κατά την ανατροπή της συσκευής. Φυσικά, δεν δικαιούμαστε το “χέρι spinner”, αλλά η τοποθέτηση των αισθητήρων φωτογραφιών θυμίζει έντονα αυτό του iPhone 11 Pro που δοκιμάσαμε πρόσφατα. Το μπροστινό μέρος της συσκευής μοιάζει πολύ με το Pixel 3: δεν έχει εγκοπή, σε αντίθεση με το Pixel 3 XL που είχε.

ο Εικονοκύτταρο 4 είναι ακόμα συμπαγές και ελαφρύ, με οθόνη 5,7 and και βάρος 162 γραμμάρια. Ναι, χρειάστηκαν λίγα γραμμάρια σε σύγκριση με το μοντέλο του περασμένου έτους, αλλά δεν αισθάνεται πάρα πολύ.

ο Εικονοκύτταρο Το 4 XL θα προσελκύσει περισσότερο τους λάτρεις της οθόνης μεγάλο μέγεθος, αλλά χωρίς να είναι δυσανάλογο. Η συσκευή είναι 6,3 ″ και ζυγίζει 193 γραμμάρια, που είναι περίπου δέκα γραμμάρια πάνω από τον μέσο όρο για μια συσκευή αυτού του μεγέθους. Ωστόσο, εξακολουθεί να χωράει τέλεια στην τσέπη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι χωρίς πάρα πολύ δυσκολία.

Google Pixel 4
Η Google επέλεξε μια κλασική οθόνη, με το άνω περίγραμμα της να προορίζεται να φιλοξενήσει τον αισθητήρα φωτογραφιών και τον ανιχνευτή κίνησης.

Το πιο προσεκτικό θα παρατηρήσει χωρίς πίσω αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων : για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή, η Google έχει ενσωματώσει πράγματι τη δική της τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου Face Unlock. Ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουμε ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, αλλά που υπόσχεται να κερδίσει ταχύτητα ξεκλειδώματος σε σύγκριση με τον κλασικό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι η συσκευή έχει ήδη ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ασφάλειας. Είναι πράγματι δυνατό να ξεκλειδώσετε το Pixel 4 με τα μάτια σας κλειστά, κάτι που δεν αποκωδικοποιεί καλά. Αν κάποιος κλέψει τη συσκευή από εσάς ενώ κοιμάστε, θα ήταν ελεύθερος να την ξεκλειδώσει χρησιμοποιώντας το πρόσωπό σας και να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας.

Δύναμη και αυτονομία

Τα δύο μοντέλα που παρουσιάζονται εδώ είναι εξοπλισμένα με Snapdragon 855, τον ίδιο επεξεργαστή που εξοπλίζει τα περισσότερα από τα ανταγωνιστικά ναυαρχίδα. Σίγουρα, οι περισσότεροι παίκτες μπορεί να μετανιώσουν που η Google δεν έχει στραφεί στο Snapdragon 855+, ένα ακόμα πιο ισχυρό μοντέλο. Αλλά αυτή η αλλαγή πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερη τιμή και το κέρδος τελικά θα ήταν άσχετο. Η αυτονομία παραμένει πρωτίστως το μεγάλο ερώτημα. Ενώ το Pixel 4 XL εκμεταλλεύεται μια μπαταρία 3.700mAh, το Pixel 4 έχει μόνο 2.800mAh μπαταρία. Και όταν γνωρίζουμε τα προβλήματα αυτονομίας του Pixel 3 που κυκλοφόρησαν το 2018, μπορούμε να αναρωτηθούμε αν η συσκευή θα καταφέρει να διαρκέσει περισσότερο από μια μέρα χωρίς να κλαίει ο λιμός. Η Google μας έχει διαβεβαιώσει ότι έχουμε καταβάλει προσπάθειες σε αυτό το θέμα και επιβεβαιώνει ότι η συσκευή της μπορεί να διατηρήσει 24 ώρες (σε κανονική χρήση). Αυτό είναι το μόνο που ελπίζουμε.

Motion Sense: το τηλέφωνό σας αναγνωρίζει όλες τις κινήσεις σας, χωρίς να το αγγίζετε

Ας συνεχίσουμε τη δυνατότητα αναγνώρισης χειρονομίας των Pixel 4 και 4 XL και ονομάζεται Motion Sense: χάρη σε αυτό, μπορείτε πλέον να ελέγχετε τη συσκευή σας χωρίς να χρειάζεται να την αγγίξετε. Μπορείτε να αλλάξετε από το ένα τραγούδι στο άλλο στην εφαρμογή μουσικής σας ή να κάνετε σίγαση του ήχου όταν λαμβάνετε μια κλήση (πολύ πρακτικό να μην ενοχλείτε το περιβάλλον ή στη μέση της νύχτας). Η Google έχει επίσης συνάψει συνεργασία με τη Nintendo, η οποία της επιτρέπει να ενσωματώνει τις ταπετσαρίες Pikachu και άλλες Pokémon στα τηλέφωνά της. Μπορείς να του κάνεις ένα γρήγορο γεια και θα ανταποκριθεί.

Τα Pixel 4 και 4 XL προσφέρουν καλύτερες φωτογραφίες, ειδικά τη νύχτα

ο κυνήγι είναι αναμφίβολα “η” μεγάλη καινοτομία των Pixel 4 και Pixel 4 XL. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα, τα νέα smartphone διαθέτουν πλέον δύο αισθητήρες φωτογραφιών στο πίσω μέρος. Σημειώστε ότι τα Pixel 4 και 4 XL επωφελούνται από τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές όσον αφορά τις φωτογραφίες, οπότε δεν υπάρχει ζήλια. Στο πίσω μέρος, υπάρχει επομένως μια πρώτη μονάδα 16 Mpx που επωφελείται από το άνοιγμα of / 2.4 και ένα οπτικό πεδίο 52 ″. Επίσης επωφελείται από πλάτος pixel 1 μm, οπτικό και ηλεκτρονικό σταθεροποιητή εικόνας και λειτουργία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης. η δεύτερη μονάδα έχει 12,2 Mpx και πλάτος pixel 1,4 μm. Έχει διάφραγμα ƒ / 1,7 και οπτικό πεδίο 77 ″. Είναι δυνατή η λήψη σε 1080p στα 30, 60 ή 120 FPS, σε 720p στα 240 FPS ή σε 4K στα 30 FPS. Όσον αφορά τον μονό μπροστινό αισθητήρα, προσφέρει ορισμό 8 Mpx για πλάτος pixel 1,22 μm. Οφέλη από οπτικό πεδίο 90 ° και άνοιγμα ƒ / 2. Η μπροστινή μονάδα σάς επιτρέπει επιτέλους να τραβάτε 1080p σε 30 IPS.

Google Pixel 4
Ένα παράδειγμα φωτογραφίας σε νυχτερινή λειτουργία, όπως παρουσιάζεται από την Google.

Η Google υπόσχεται εκπληκτικές φωτογραφίες νυχτερινής λειτουργίας που έχουν πολύ χαμηλό θόρυβο. Εάν ο προηγούμενος αισθητήρας Pixel 3 έχει ήδη κάνει θαύματα σε αυτό το επίπεδο, φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί περαιτέρω. Επιπλέον, εκμεταλλευόμαστε μια αστροφωτογραφική λειτουργία, η οποία θα φορεθεί επίσης στα Pixel 3, 3XL και 3a. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να τραβήξετε τον έναστρο ουρανό με μια άνευ προηγουμένου απόδοση χρησιμοποιώντας μια έκθεση 4 λεπτών και συνδυάζοντας πολλές φωτογραφίες. Στις φωτογραφίες που ελήφθησαν σε λειτουργία Night Vision που μας δόθηκαν, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό: το παρακάτω παράδειγμα δείχνει καθαρά την ποιότητα που λαμβάνεται από τον Γαλαξία σε μια νυχτερινή κατάσταση. Ακόμα, θα είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε ένα πόδι σε απόσταση για να σταθεροποιήσουμε το σουτ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να το πούμε και είμαστε σίγουροι ότι θα δοκιμάσουμε τους πίσω και εμπρός αισθητήρες παντού. Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι οι δύο συσκευές φαίνεται ότι κάνουν μικρά θαύματα σε χαμηλό φωτισμό και συνεχίζουν να σέβονται την περιβαλλοντική χρωματομετρία. Τα συγκρίναμε πολύ γρήγορα με ένα Huawei Mate 30 Pro και είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και πάλι, είναι πραγματικά πολύ νωρίς για να πάρουμε μια οριστική κρίση.

Μια επιλογή μεταγραφής ήχου μπλόφα, αλλά όχι μόνο …

Ένα από τα χαρακτηριστικά που μας εξέπληξε επίσης είναι το αυτόματη μεταγραφή. Υπογράψτε ό, τι θέλετε στο smartphone σας ή εισαγάγετε ένα αρχείο ήχου ή βίντεο και η συσκευή καταγράφει αυτόματα όλα όσα ακούει. Αυτή η επιλογή δεν λειτουργεί προς το παρόν στα γαλλικά, αλλά η Google μας έχει διαβεβαιώσει ότι οι προγραμματιστές της εργάζονται για την ενσωμάτωση της γλώσσας του Molière.

Άλλες καινοτομίες είναι επίσης στο ραντεβού. Σημειώστε, για παράδειγμα, ότι η συσκευή με ένα Δυναμική οθόνη OLED 90 Hz, εκμεταλλευόμαστε μια ομαλότερη οθόνη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να δούμε όταν ξεκινήσαμε στο περιβάλλον Android, αλλά και σε λίγα παιχνίδια και μικρά βίντεο που είχαμε τον χρόνο να ξεκινήσουμε όταν ξεκινήσαμε. . Όσον αφορά την ποιότητα της οθόνης, εκμεταλλευόμαστε μια αναλογία 19: 9, με πυκνότητα 537 ppi για ορισμό QHD + 3040 x 1440 pixel στην περίπτωση του Pixel 4 XL. Το Pixel 4 δεν αποτελεί εξαίρεση με ορισμό FHD + 2280 x 1080 pixel και πυκνότητα 444 ppi. Φαίνεται να είναι άψογο, ειδικά στο πλάι του Pixel 4, το οποίο έλαβε βαθμολογία Α + από το ιδιαίτερα γνωστό εργαστήριο DisplayMate.

Google pixel

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Είναι το 24 Οκτωβρίου ότι τα Pixel 4 και Pixel 4 XL θα είναι διαθέσιμα στη Γαλλία. Σε αντίθεση με την αγορά της Βόρειας Αμερικής, όπου κυκλοφορεί ένα λευκό μοντέλο, σχεδιάζεται μόνο η μαύρη έκδοση στη Γαλλία. Η τιμή του Pixel 4 εξοπλισμένο με 64 GB ο αποθηκευτικός χώρος διαφημίζεται στις 769 ευρώ, ενώ το Pixel 4 XL θα πουληθεί 899 ευρώ. Συγκριτικά, το 64 GB Pixel 3 πωλήθηκε στα 859 ευρώ όταν κυκλοφόρησε, ενώ το 64 GB Pixel 3 XL πωλήθηκε στα 959 ευρώ. Ως εκ τούτου, η Google μείωσε την τιμή του Pixel 4 κατά 90 ευρώ σε σύγκριση με την τιμή του Pixel 3 και κατά 40 ευρώ το 4 XL σε σύγκριση με το 3 XL.

Θα σας πούμε σύντομα για μια πλήρη δοκιμή των δύο Pixel 4 και Pixel 4 XL. Στο μεταξύ, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παραπάνω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρώτες μας εντυπώσεις.