Google+, Allo, Daydream, Inbox: εδώ είναι οι υπηρεσίες που διαγράφηκαν από την Google το 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 10 ώρες και 31 λεπτά

Κάθε χρόνο, η Google κλείνει τις υπηρεσίες με τη χειρότερη απόδοση στον κατάλογό της. Το 2019, ο αριθμός τους αυξήθηκε σε εννέα. Μεταξύ αυτών, θα βρείτε το Inbox, το Allo, το YouTube Gaming ή ακόμα και το Google+, την εναλλακτική λύση για το Facebook και το Twitter.

Η Google είναι μια εταιρεία με πολλά “Top” και “Flops”. Προφανώς, το ιστορικό θα θυμάται μόνο την κορυφή, όπως Android, Chrome ή Αναζήτηση Google. Λίγοι μπορούν να θυμούνται εκείνα που έκλεισαν. Έκλεισε επειδή είναι περιττές. Κλειστά επειδή είναι ξεπερασμένα. Ή έκλεισε επειδή γίνεται πολύ μικρή χρήση από χρήστες του Διαδικτύου.

Φέτος, ο κατάλογος κλεισίματος είναι μακρύς. Πολύ μεγάλο. Καταχωρήθηκε από τον ιστότοπο με συνεισφορά “Killed by Google”, έχει τουλάχιστον 30 συμμετοχές για το 2019. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το 2018. Μεταξύ των υπηρεσιών και των εφαρμογών που θάβονται φέτος, θα βρείτε μερικά μεγάλα ονόματα, αλλά και λιγότερο φιλόδοξα έργα και συγκεκριμένες λειτουργίες που είχαν προηγουμένως ενσωματωθεί σε μεγαλύτερες πλατφόρμες.

Μεταξύ των υπηρεσιών που έκλεισαν το 2019, θα βρείτε φυσικά το Google+. Το μισό κοινωνικό δίκτυο, η μισή πλατφόρμα microblogging, το Google+ ήταν πάντα ονομάζεται “πόλη-φάντασμα”, καθώς ο αριθμός των χρηστών του ήταν περιορισμένος. Μετά από οκτώ χρόνια καλής και πιστής υπηρεσίας, η Google αποφάσισε να αποσυνδέσει τους διακομιστές, διακόπτοντας ταυτόχρονα όλες τις συνδέσεις με ιστότοπους τρίτων που χρησιμοποίησαν το Google+ για να διευκολύνουν τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού (όπως αυτό που προσφέρει το Facebook για παράδειγμα) . Που δεν απέτυχε να προκαλέσει κάποια ανησυχία.

Γεια σας, Εισερχόμενα, Ταξίδια, Ονειροπόληση …

Μια άλλη σημαντική εξαφάνιση, αυτή του Google Allo. Υποτίθεται ότι γίνεται εναλλακτική λύση για τα WhatsApp, iMessage και Hangouts, Το Allo παρουσιάστηκε ταυτόχρονα με το Duo το 2016. Έφτασε σε smartphone με Android Nougat, το Allo εγκαταλείφθηκε υπέρ της εφαρμογής Google Messages που θα έπρεπε να κληρονομήσει ορισμένες προηγμένες λειτουργίες. Μια άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων διαγράφηκε φέτος: Εισερχόμενα. Mailbox sandbox, το Inbox ήταν ένα υπέροχο πείραμα, με πραγματικές νέες ιδέες. Αυτά έχουν ενσωματωθεί ξανά στο Gmail.

Από την πλευρά του βίντεο και της ροής, θα βρείτε τη λίστα των αγνοουμένων YouTube Gaming και Chromecast Audio. Ο πρώτος ήταν ένας ανταγωνιστής του Twitch που ήθελε να αποκτήσει η Google (αλλά τελικά κατέληξε στο πλάι του Amazon). Το YouTube Gaming διακόπηκε, με την Google να προτιμά να ξεκινήσει μια υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού συνεχούς ροής, Stadia. Το Chromecast Audio υποτίθεται ότι ήταν μια φθηνότερη έκδοση του Chromecast και ήταν συμβατή μόνο με ροές ήχου. Εξαιρετικά περιορισμένη χρήση. Σημειώστε επίσης ότι η Google εγκατέλειψε την έκδοση 3DS του YouTube φέτος..

Η Google κατάργησε επίσης το Google Trips φέτος. Αυτή η εφαρμογή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, επειδή κατέστησε δυνατή τη διοργάνωση ταξιδιού από άκρο σε άκρο, με καταγραφή κρατήσεων (μεταφορές, εστιατόρια, περιηγήσεις) και διαδραστικούς χάρτες πλοήγησης. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή λειτούργησε εκτός σύνδεσης, για ταξίδια στο εξωτερικό όπου το Διαδίκτυο δεν είναι απαραίτητα προσβάσιμο.

Μια άλλη κλειστή εφαρμογή ταξιδιού, αλλά εικονική αυτή τη φορά: Ονειροπόληση. Όταν ξεκίνησε το Nougat, η Google εξήγησε ότι το Daydream αντιπροσώπευε τα θεμέλια της στρατηγικής του στην εικονική πραγματικότητα. Επομένως, όλα τα smartphone προηγμένης τεχνολογίας έπρεπε να είναι συμβατά με το Daydream. Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα, η εικονική πραγματικότητα δεν έχει παγιδευτεί όπως οι ελπίδες των μελετών. Google άλμα, μια λύση παραγωγής ταινιών εικονικής πραγματικότητας (ή 360 °), έκλεισε επίσης το 2019, σίγουρα για αρκετά παρόμοιους λόγους.