Galaxy S11: Η Samsung ετοιμάζει μια νέα περιοδεία φωτογραφίας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 10 Ιανουαρίου 2020 έως 11 ώρες 13 λεπτά

Το Galaxy S11 θα φέρει μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες στη φωτογραφία: Η Samsung θα επιλέξει μεγαλύτερους αισθητήρες με αυξημένο ορισμό – αλλά και ένα νέο σύστημα μεταβλητού διαφράγματος χάρη στους “υγρούς” φακούς, ένα αυξημένο οπτικό ζουμ και πιθανώς ένα νέο σετ αισθητήρων ToF που πρέπει να προωθήσει τις φωτογραφικές δυνατότητες του smartphone στο προσκήνιο αυτού που είναι δυνατό σήμερα.

Αυτές είναι απλώς φήμες σε αυτό το σημείο, αλλά το γενικά πεπειραμένο @IceUniverse προτείνει σε ένα tweet ότι το Galaxy S11 θα κάνει ένα πρωτοφανές άλμα φωτογραφιών. Χωρίς προηγούμενο στην κλίμακα, αλλά και σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό: Η Samsung θα υιοθετήσει φέτος μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών, το αποτέλεσμα των εξαγορών της και την έρευνα και ανάπτυξη της τα τελευταία χρόνια.

Galaxy S11: θα είναι πρωταθλητής της φωτογραφίας;

Πρώτα θα υπήρχε μια αλλαγή στο σύστημα μεταβλητού διαφράγματος: μέχρι τώρα, τα τελευταία smartphone της Samsung προσφέρθηκαν μόνο να μεταβούν από f / 1.5 σε f / 2.4. Το Note 10 έπρεπε να προσθέσει ένα τρίτο άνοιγμα, αλλά τελικά δεν ισχύει. Αυτό που πολλοί οπαδοί της μάρκας υποπτεύεται είναι ότι η Samsung επιλέγει τελικά να υιοθετήσει ένα νέο “υγρό” σύστημα φακών, επιτρέποντας περισσότερα σημεία διαφράγματος χωρίς να καταφεύγει σε ένα πιο περίπλοκο μηχανικό σύστημα.

Επομένως, η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό ως οπτικό στοιχείο – και να αλλάξετε την καμπυλότητά του εφαρμόζοντας μια ηλεκτρική τάση σε αυτό. Αυτή η πρόταση δεν βγαίνει από το πουθενά: Η Samsung συνεργάζεται εδώ και χρόνια με μια εταιρεία Varioptics, για να αναπτύξει αυτό το είδος οπτικής συσκευής. Η Varioptic εξαγοράστηκε το 2017 από την Corning (η οποία κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, το Gorilla Glass) – ενώ η Samsung ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία περίπου την ίδια στιγμή.

Ένα βίντεο στο τέλος του άρθρου δείχνει πώς λειτουργεί αυτή η συσκευή: μια σταγόνα λαδιού εναποτίθεται σε αγώγιμη υδατική φάση, σε μονωτικό υλικό, το οποίο το ίδιο καλύπτει ένα μεταλλικό ηλεκτρόδιο. Όταν εφαρμόζεται τάση στα ηλεκτρόδια, η καμπυλότητα της πτώσης λαδιού αλλάζει με προβλέψιμο τρόπο. Αυτή η πτώση μπορεί έτσι να χρησιμεύσει ως μεταβλητό στοιχείο είτε πρόκειται για μεγέθυνση μιας εικόνας είτε για να φέρει περισσότερο ή λιγότερο φως στον αισθητήρα.

Επιπλέον, η Samsung αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους νέους αισθητήρες 64 Mp και 108 Mp. Μεγαλύτεροι αισθητήρες, αλλά ότι ο κατασκευαστής πρέπει να χρησιμοποιεί κυρίως για τη δημιουργία εικόνων με δειγματοληψία και “δέσμευση pixel” – αλγοριθμικές μεθόδους που επιτρέπουν τη δημιουργία φωτεινότερων λήψεων και με λιγότερο θόρυβο – ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Διαβάστε επίσης: Galaxy S11 – το όνομα κωδικού θα ήταν Picasso, εδώ είναι οι πρώτες πληροφορίες

Τέλος, η Samsung λέγεται ότι κατασκευάζει μια γραμμή παραγωγής αφιερωμένη στους αισθητήρες ToF – οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την παροχή ακριβών πληροφοριών σχετικά με το βάθος πεδίου και ως εκ τούτου για τη βελτίωση της αυτοματοποιημένης επανεπεξεργασίας εικόνων. Ένας αισθητήρας που βρίσκεται ήδη στη Σημείωση 10+. Πιστεύετε ότι η Samsung μπορεί να ανακτήσει το πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνιστή της Huawei όταν πρόκειται για φωτογραφίες; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: PhoneArena, @IceUniverse μέσω Twitter